Bahçeli:
SİYASET 17.05.2015 13:42:14 623 0

Bahçeli: "AKP`nin Düşüşünü Gördüler, Bunun Paniğini Yaşıyorlar!"

MHP Genel Başkanı Bahçeli Erdoğan için, "Korku yakasına yapışmıştır. Yalan, riya, talan sona yaklaşmıştır. Bu hesap verme korkusudur. Bu rezil olma korkusudur. Bu Yüce Divan korkusudur," diye konuştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  partisinin Konya`da düzenlediği mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve  Başbakan Ahmet Davutoğlu üzerinde iktidara sert biçimde yüklendi.

"Türkiye’de herkes korku içinde yaşamaktadır. Herkes dinlendiğini, izlendiğini, fişlendiğini düşünmektedir. AKP devlet gücünü korku üretmek, korku salmak amacıyla kullanmaktadır. AKP’nin milletle rabıtası kopmuştur. AKP’nin Konya`yla gönül köprüsü çökmüştür.," diyen Bahçeli konuşmasında satrıbaşları olarak şu görüşlere yer verdi:

Bu iktidarın ıslah olması imkansızdır. Bu iktidarın terbiyeden geçmesi ve izana gelmesi hayaldir. AKP uykudur, AKP korkaklıktır, AKP girdaptır, AKP kanunsuzluktur. AKP kayıptır, AKP karanlıktır, AKP kutuplaşmadır. Tedbir almazsanız, devreye girmezseniz, milli şuurumuzdaki son pırıltılar da sönecektir. Pak ve parlak bir maziden, kutlu ve müreffeh bir geleceğe yolculuk yapan Türk milletinin önü kesilmek istenmektedir.

Türkiye’de herkes korku içinde yaşamaktadır. Herkes dinlendiğini, izlendiğini, fişlendiğini düşünmektedir. AKP devlet gücünü korku üretmek, korku salmak amacıyla kullanmaktadır. AKP’nin milletle rabıtası kopmuştur. AKP’nin Konya`yla gönül köprüsü çökmüştür.

Biliyorum, Başbakan hemşerinizdir. Buna saygı duyuyorum. Fakat içinizden çıkan Davutoğlu Konya’nın ülkü ve ilkeleriyle çelişmektedir. Yanlıştadır, yozlaşma kulvarındadır ve çürümenin içindedir.

Konyalı kardeşlerim, şimdi soruyorum sizlere;

Başbakan Davutoğlu’nu tasvip ediyor musunuz?

İradesini Erdoğan’a tapulamasını doğru buluyor musunuz?

Serok Ahmet olmakla övünmesini kabul ediyor musunuz?

Taşıdığı makamı başkanlık sistemine çivilemesini, Başbakanlığı imha etmek için çalışmasını yerinde görüyor musunuz?

Peki yanıtlar `hayır`sa, Davutoğlu, Konyalı’dan hangi siyasi maksat ve hedefi için destek isteyecektir? Sizlerin huzuruna çıktığında ne diyecektir?

“Ben Başbakan olmak istemiyorum, Erdoğan’ı başkan yapmak istiyorum; her şey başkanlık sistemi içindir” dediğinde Konyalı buna ne cevap verecektir? Konyalı’nın umutlarını karartmaya ne hakkı vardır?- Sırf Erdoğan’a yeni koltuk bulmaya çalışmak sizlere nankörlük değil midir?

Davutoğlu Erdoğan’ın başkanlık için kullandığı, sonra da buruşturup atacağı bir isimdir. Bunca emeğine yazık değil midir?

Konya’nın kendisine bağladığı ümitlere haksızlık değil midir? Erdoğan’ın hayal edip projelendirdiği başkanlık sistemi için siyasi ömrünü adaması nasıl bir körlük ve teslimiyet halidir?

Peki Davutoğlu bunlardan hiç mi ibret almaz, hiç mi sonuç çıkarmaz?

Bakınız, Erdoğan’a kendisini ve ailesini kurban etmek isteyen havuz medyasının meşhur isimlerinden birisi geçtiğimiz günlerde Konya’ya hakaret etmiştir. Maalesef şu ana kadar Davutoğlu’ndan bir eleştiri ve tepki gelmemiştir.

TV 24, Star, Akşam ve Güneş gazetelerinin sahibi olan bu havuzcu Rize Güneysu’da başkanlık sisteminin tartışıldığı bir toplantıda Konya’ya tarifi ve kabulü mümkün olmayan bir bühtanda bulunmuştur.

Bu sonradan görme şahıs diyor ki; “Karadenizliler Konyalılar gibi 360 derece dönmezler.” Bu Erdoğan kasası, bu Erdoğan beslemesi ne söylemeye çalışmaktadır? Konyalı’ya dönek mi demektedir?Davutoğlu neredesin, bu çirkin itham ve yoruma ne diyeceksin?

Davutoğlu madem yiğidosun, madem yüreklisin; o zaman çık da bu sözlere oturaklı bir karşılık ver, muhatabına dünyanın kaç bucak olduğunu göster.

Fakat Davutoğlu’ndan bunu beklemek beyhudedir. Çünkü saraya karşı boynu kıldan incedir. Bu havuzcular, millete küfrederken de hiç sesi çıkmadı. Bu havuzcular ihalelere fesat karıştırıp sizin üzerinizden servet kazanırken de gıkı çıkmadı. Kol bacak kesmekten bahsetti, uzun sürmedi, sarayda susturuldu, hizaya çekildi. Rüşvetçi eski bakanlar Yüce Divan’a gitsin dedi, sonra pıstı, geri adım attı. Şeffaflık paketi çıkaracağım dedi, bunu da ilan etti; 17-25 Erdoğan’dan azarı yiyince yelkenleri suya indirdi. Teslim oldu.

Davutoğlu ne dediyse aksini yaptı. Ve Konyalı’nın umutlarını buharlaştırdı. Dahası Erdoğan’ın kötü huy ve alışkanlıklarını kendisine örnek alarak mizaç ve şahsiyetinin üzerini çizdi. Bunlardan birisi yalandır ve Davutoğlu yalanı makineli yuvası gibi kullanmaktadır. Dün Eskişehir’de bize diyor ki, MHP darbelere mertçe karşı çıkmamış. Biz CHP’yle paslaşıyormuşuz.

Sayın Davutoğlu, biz darbelere direnirken, sen duvar diplerinde geziyor, gölgenden bile korkuyordun. Sayın Davutoğlu, biz darbelerin en ağır maliyetine maruz kalırken, sen ona buna şirinlik yapmak ve yakayı kurtarmakla meşguldün. Şunu bilesin ki, biz kimseyle paslaşmaz, kimseyle verkaça girmeyiz.

Bu ilkellik, bu tavizkarlık, bu kokuşmuşluk ancak AKP’ye müstehak bir özelliktir. Sayın Davutoğlu, HDP’yle saraylarda buluştuğunuzu, İmralı seferleri için müştereken planlar yaptığınızı ne çabuk unuttun? Bebek katilinin müşahitliği altında pazarlık masalarına oturduğunuzu nasıl hafızandan çıkardın?

HDP-PKK ve Barzaniyle bölünme sofrasına kurulduğunuzu nasıl olur da görmezden geldin?  Aymazlık, hırs, aldatma, tamah, insan onurunu hiçe sayma konusunda ustalaşanlar utanmadan, gocunmadan konuşuyorlar. Fakat bunlara rağmen biz yürüyoruz. Konya’nın desteğiyle iktidara adım adım yürüyoruz. Yürüyüşümüz, yoldan çıkanları yola getirecektir.

Tayyip Erdoğan dün Kırıkkale’de buyurmuş ve demiş ki, “her partiye eşit mesafedeyim, ama gönlümde de bir aslan yatıyor.”

Biz gönlünde yatanın aslan mı çakal mı olduğunu gerçekte bilemeyiz. AKP’nin seçim beyannamesini okuduğunu ağzından kaçırarak siyasi ahlaksızlık tarihine geçecek bir olaya imza atan bir Cumhurbaşkanı’nın mevcudiyeti zaten büyük bir talihsizliktir. Milletimiz için darbeciler kadar yüz karasıdır. Buna bir de “tarafsızlık” ve aynı mesafede durma” zırvaları ilave olmuştur.

AKP’ye oy veren vatandaşlarım da dahil, bu yalana kim inanır? Bu sözlere hangi akıl ve ahlak sahibi kanar? Bu kadar izandan mahrum çürümeye Erdoğan’dan başka kim sığınabilir?

Bir yandan AKP’nin kukla Başkanı Davutoğlu, öte yandan AKP Gölge Başkanı Erdoğan her gün paralel mitingler yapmıyor mu? Her gün bu davul-tokmak ikilisi, muhalefet partilerine karşı en olmadık hakaretleri ve aşağılamaları iki ağızdan yapmıyorlar mı? Bu ikili, her gün bir başka meydanda, yeni bir topluluğa karşı geçmiş hükümetlerde yaptıklarını duble propaganda ile ballandıra ballandıra anlatmıyorlar mı? Hal böyle iken, Şimdi Erdoğan’ın bütün partilere aynı mesafede olduğunu söylemesi, siyaset tarihinin en büyük ahlaksızlıklarından birisidir..

Tarafsızlığından zaten vazgeçtik, ama hala tarafsız olabildiğini ileri sürecek derecede yalana başvurması için, yolun sonunun göründüğünü anlamış olması gerektir. Erdoğan AKP’deki düşüşü görmüştür. Foyasının ortaya çıkacağının paniğini yaşamaya başlamıştır.

Derdi ve tasası budur. Korku yakasına yapışmıştır. Yalan, riya, talan sona yaklaşmıştır. Bu hesap verme korkusudur. Bu rezil olma korkusudur. Bu Yüce Divan korkusudur.

Bizim Erdoğan’a tavsiyemiz şudur: Gel, gereksiz açıklamalardan vazgeç. AKP’nin tarafı olmak sana çok yakışıyor. Kukla genel başkanını yanına al ve mitinglere birlikte çıkın.

Elinizden geleni ardınıza koymayın. Ne yaparsanız yapınız, yürüyüşümüze engel olamayacaksınız. Ne yaparsanız yapınız, hesap vermekten kurtulamayacaksınız.

13 yılı bulan iktidarında AKP, Türkiye’ye ne vaat etti, Konya’ya ne verdi, sonuçta elinize ne geçti? Yoksulluğunuz giderek arttı. Kepenkleriniz günden güne kapandı. Çocuklarınız umutsuz, gençleriniz eğitimsiz kaldı. Yolsuzluklar büyüdü, kanunsuzluk kol gezdi. Yoksulluk sizdedir. Yokluk sizdedir.

Peki, 13 yıl süren bu kirli oyunda kim zengin oldu, kim kazandı? Kapkaççı kaçakçı, hırsız, rüşvetçi, yağmacı, faizci, rantiyeci, sıcak paracı, borsa simsarı, döviz taciri parasına para kattı. Kaybeden ise Konyalı memur, esnaf, namuslu iş adamı, emekli, işçi ve çiftçi oldu.

Erdoğan bir zamanlar  çiftçimizi, “Bu millet yatıp kalkıp sizi mi besleyecek” diyerek akıl almaz sözlerle hakir görmüştü. O devirdeki bir bakanı da “Gözünüzü kara toprak doyursun” diyerek çiftçiyi ölüme terk etmişti.

Biliniz ki, Tahıl giderse Konya tükenir. Hububat biterse Türkiye aç kalır. Çiftçimiz, kredi ekip borç ve faiz kaldırmaktadır.

2002 yılında3,3 kg buğday satarak1 litre mazot alıyordunuz. 2013 yılında 6,72 kg, 2014 yılında da5,22 kgbuğdayla1 litre mazotu ancak alabildiniz. 2002’de 660 gr buğdayla 1 simit alıyordunuz; 2015’de ise1,2 kg buğdayla 1 simidi güç bela aldınız.

Köylerde enflasyon canavarı egemenlik kurmuştur. Türk çiftçisi  AKP döneminde toplam olarak milyarlarca lira zarar etmiştir. En büyük kayıp ise Konya’nın can damarı olan Buğday’dadır. Konyalı çiftçi kaybederken, yandaşlar hem karadan hem de denizden işlerini yürüttüler. Buğday ambarı Konya, emek hırsızlarına karşı bizimle yürüyecek midir?.

AKP’ye oy veren kardeşim, ülkemiz kötüye gidiyor. Artık siyasi taassup ve tarafgirlikle hareket edecek vakit kalmamıştır.AKP, aldığı oyları kötüye kullanmış, Türkiye’yi harabeye çevirmiştir. AKP’ye destek veren kardeşim; ülken için, milletin için, vatanın için, geleceğin için bu defa birlikte yürüyelim. Bunlarda hayır yoktur, bunlarda ümit yoktur, bunlarla huzur yoktur.

CHP’ye oy veren vatandaşlarım, çağrım sizleredir; gelin bu defa bizimle yürüyün. Kararsız duran, henüz tercihini yapmamış kardeşim; boşuna zaman kaybetme, MHP bil ki seninle, senin yanındadır.

Genel seçimler, büyük milletimizi tıpkı asırlar öncesinde olduğu gibi lider ülke Türkiye ülküsüne götürecek yolun başlangıcı olacaktır. Tek başına iktidarımız, Türkiye’nin yeniden

Bizimle Yürü Konya.

Bizimle Yürü Türkiye.

Ne mutlu Türküm Diyene."

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli