Bağımlılıkla Mücadeleye Destek
GÜNDEM 26.06.2015 12:25:54 278 0

Bağımlılıkla Mücadeleye Destek

Kötü alışkanlıklar ve bağımlılıkla mücadele konusunda 149 projeye 10 milyon 856 bin 50 TL destek veren Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu konuda etkin rol üstlenmeyi sürdürüyor. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, kötü alışkanlıklar ve bağımlılıkla müca

Bakan Kılıç, 26 Haziran "Dünya Uyuşturucu Madde Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada, bakanlık olarak bugüne kadar bağımlılıkla mücadele konusunda 149 projeye 10 milyon 856 bin 50 TL maddi kaynak sağladıklarını açıkladı. Kılıç, "Ne kadar bütçe ayırırsak o kadar başarılı oluruz değil, bazen bir ses, bir dokunuş, bir bakış uyuşturucuyla mücadele edeni başarıya ya da başarısızlığa götürebilir. Antalya´da 100 kişiye formatör eğitimleri verdik. 200 gencimizi Antalya´daki kampımızda bir araya getirerek mücadelelerine destek verdik. Ceza infaz kurumlarında olan genç kardeşlerimize de Adalet Bakanlığımızla ortak çalışarak destek veriyoruz. Tabii Başbakanımızın talimatıyla kurulan narkotik timin hayata geçirilmesiyle çok farklı bir boyuta taşındı mücadelemiz" ifadelerini kullandı.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE ETKİN ROL

Gençlik ve Spor Bakanlığı, bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturmak için destek olduğu ya da bizzat başlattığı pek çok çalışma ile sporcuya, antrenöre, kamplara katılan gençlere ve dezavantajlı gence ulaşıyor. Türkiye´nin her bölgesindeki antrenörlere ulaşmak için başlatılan "Bağımlılık ile Mücadele Farkındalık Eğitimi" programı ile İç Anadolu, Akdeniz, Doğu Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz bölgelerindeki antrenör eğitimleri tamamlanırken, bu program sonunda Spor Genel Müdürlüğü´ne bağlı bin 803 antrenöre eğitim verilmesi planlanıyor.

81 ilde faaliyet gösteren gençlik merkezlerinde uyuşturucu ile mücadele konusunda Yeşilay ve Emniyet Müdürlükleri ile işbirliği içerisinde seminerler, konferanslar ve bilgilendirme toplantıları yapılırken, Ocak ayında 200 kişiye bağımlılıkla mücadele alanında lider yetiştirme eğitimleri verildi. Bakanlığa bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu´nda kalan öğrencilere yönelik farkındalık projeleri de programlara eklendi ve 100 yurt müdürlüğünde "Gençlik Sorunları ve Bağımlılık" konferansları ile 3 bin 464 öğrenciye ulaşıldı.

Sağlık Dairesi Başkanlığı tarafından Sporcu Eğitim Merkezleri´nde (SEM) ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri´nde (THOM) yürütülmekte olan sporcu, antrenör ve yöneticileri kapsayan bilgilendirme ve eğitim çalışmaları devam ediyor. Bunun yanı sıra 2014 yılından itibaren yaz gençlik kamplarının her döneminde kampa katılan gençlere Yeşilay aracılığı ile uyuşturucu ile mücadele eğitimleri veriliyor.

DEZAVANTAJLI GENÇLER İÇİN FARKINDALIK VE MÜCADELE ÇALIŞMALARI

Bakanlık, yapmış olduğu projelerde bağımlılığa karşı farkındalık çalışmalarının yanı sıra bu alanda dezavantajlı gençlere de ulaşarak onlara yardım elini uzatıyor. Uyuşturucu kullanımından dolayı denetimli serbestlik altına alınmış yükümlülere, boş zamanlarının yapılandırmasına ve bağımlılıklarının azaltılmasına yönelik birçok çalışma yürütülüyor. Ankara Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Ankara 1 No´lu Kapalı Ceza İnfaz Kurumları ile iki kez toplantı yapılarak, uyuşturucu kullanan hükümlü gençlerin rehabilitasyonuna yönelik planlamalar yapıldı. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile birçok ortak çalışma planlandı.

"KAPILAR KAPANMASIN" PROJESİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın ortağı olduğu projelerle ceza ve infaz kurumlarında bulunan 21 yaş altındaki gençler için "Kapılar Kapanmasın" adlı proje hayata geçirildi. Bu proje ile tutuklu gençlerin rehabilitasyon süreçlerinin hızlandırılması, eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile genç hükümlülerin yeniden sosyal hayata uyumlarını kolaylaştırmak amaçlandı. Kars, Erzurum, Ardahan, Ağrı ve Iğdır´daki cezaevlerinden denetimli serbestlik ön koşulu ile tahliye edilmiş 400 gencin Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü´ne katılımları sağlandı. Bunun yanı sıra 81 ili dolaşan Çanakkale Tiyatro Grubu´nun gençlik merkezlerinde uyuşturucu ile mücadele konulu tiyatro gösterileri devam ediyor.

YENİ ÇALIŞMALAR YOLDA

Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın yıl boyu gerçekleştirdiği bağımlılıkla mücadele ve farkındalık çalışmalarının bir kısmı devam ederken, diğer yandan yeni çalışmaların hazırlıkları sürdürülüyor. Gençleri bağımlılık yapan maddelerden korumak ve önleyici her türlü tedbiri almak için bakanlık bünyesinde uyuşturucu, alkol, tütün, teknoloji, kumar ve cinsel bağımlılıklar ile mücadele ve yaşam becerilerinden oluşan bir eğitim seti hazırlanıyor. Bu eğitimi alan bakanlık personelinin gençlik liderlerine, gençlik merkezi müdürlerine, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürleri ile Spor Merkezlerinde öğrenim gören öğrencilere farkındalık eğitimleri vermesi planlanıyor.

Gençlik ve bağımlılıkla mücadele konusunda yazılmış olan tezlere yönelik bibliyografya çalışmasının yanı sıra "Gençlik ve Bağımlılık" adında 5 akademisyenin makalesinden oluşan bir kitap hazırlığı da tamamlandı. (İHA)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false