Bagatur: ?Büyükşehir belediyesi aylardır emekçinin maaşını ödemiyor?
VİDEOLU HABERLER 21.03.2019 15:59:56 967 0

Bagatur: ?Büyükşehir belediyesi aylardır emekçinin maaşını ödemiyor?

Cumhuriyet Halk Partisi Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Ege Bagatur´un oğlu Mehmet Çağrı Bagatur, 31 Mart´a sayılı günler kala sorularımızı yanıtladı. Demokratik Sol Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Bagatur babasının siyasetle ilgi

 AV. DR. MEHMET ÇAĞRI BAĞATUR- ÖZGEÇMİŞİ

Avukat- Öğretim Görevlisi - Melek Yatırımcı - Sigorta Hakemi - Arabulucu

mcagri@bagatur.com

1981 TarsusAmerikanKoleji mezunudur.

1985 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi´nden mezun olmuştur.

1992 yılında Yüksek Lisans Tezini Çukurova Üniversitesi´nde Avrupa Birliği Tarım Hukuku üzerinevermiştir.

2000 yılında Çevre ve Tarım Hukuku konulu doktora tezini yine Çukurova Üniversitesi´nde sunmuştur.
1987 yılından beri Bağatur Avukatlık Bürosu kurucu ortağıdır.

BAB Stratejiveİş Geliştirme Danışmanlık AŞ başta olmak üzere melek yatırımcı olarak çok sayıda yenilikçi şirkette ortaklığı vardır. Kendisi gibi TAC´den sınıf arkadaşı olan Önder Yol ile elektrikli araba ve enerji depolama en son ilgi alanıdır.

Sigorta Tahkim Komisyonu´nda Hakemlik yapmakta ve 2015 yılından bu yana da Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı ve İstanbul Sanayi Odası´nın resmi arabulucusu olarak, hukukun gelişen bu alanında da faaliyetlerini devam ettirmektedir.

Uzmanlıkalanları sözleşmeler, tahkim,sigorta, reklam, birleşme ve devralma, hastane işletmeciliği, özelleştirme, rekabet, doğrudan yabancı yatırım, bilgi yönetimi ve toplam kalite yönetimidir.

?Reklam Hukuku ve Aldatıcı Reklamlar? konusunda Kültür Üniversitesi Tasarım Fakültesinde yüksek lisans ve ?Sigorta Arabuluculuğu? konusunda Okan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde ders vermiştir.

Çok uzun yıllar Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği´ni hukuk danışmanı olarak desteklemiş, AB Organik Tarım müktesebatının Türkiye´ye uyumlaştırılması başta olmak üzere birçok uluslararası projeyekatkısunmuştur.

Sivil toplum, mesleki ve meslek dışı konularda 100´ü aşkın eğitim vermiştir. Türkiye Barolar Birliği´nin aylık yayınında Çevre, Sigorta ve Tarım Hukuku konularında birçok makalesi yayınlanmıştır.
2007 ? 2008 yıllarındaTürkiye ve Avrupa´da Ulusal Kalite Hareketi´ne katılan ilk Hukuk Bürosu olarak ?EFQM Mükemmellikte Kararlılık? ve ?EFQM Mükemmellikte Yetkinlik? belgeleri almıştır.

İstanbul Barosu,International Association of Lawyers,Pangea-Net, Entrepreneurs´ Organisation, Kalder, TEİD, Buğday ve Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Adana Seyhan Rotary Kulübü, Acarkent Rotary Kulübü, Junior Chamber International, Kereitsu Forum ve Tarsus Amerikan Koleji Mezunlar Derneği üyesidir. Av. Jülide Işıl Bağatur ile evli ve 3 çocuk babasıdır.

Adana´da 1973-1977 yılları arasında Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı´nı yapmış olan ve ?Efsane Belediye Başkanı? olarak tanınan Av.Ege Bağatur´unoğlu olup, babası Av.Ege Bağatur´ un ilke ve değerlerini, halka hizmetlerini aynı dürüstlük, doğruluk ve şeffaflıkla ileri teknoloji ve çağdaş yöntemlerle sunma arzusu ve çabası içerisindedir.

Mehmet Çağrı Bagatur, ?İki ittifak arasında da gerek CHP´ye gerek se Hüseyin Sözlü´ye tepkilerinden dolayı oy kullanmayacak insanlar var. Adana´nın kararsız seçmenine kendimizi anlatabilirsek bir seçenek yaratma fırsatımız doğacak. Kısa sürede bu insanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Ben bütün projelerimi kaynak olmadığı varsayımı üzerine kurdum çünkü bugün herkesin bildiği bir gerçek var, büyükşehir belediyesi aylardır emekçinin maaşını dahi ödemiyor? dedi.

YENİ ADANA: Seçmenlerinizin sizden beklentilerine dair bir araştırma yaptırmış olduğunuz varsayımı ile ilk sorumuz şu olacak: Seçim çevrenizdeki halkımız sizden öncelikle somut olarak neler beklemektedir?

Kentin beklentilerini ikiye ayırıyorum. Kendi ekseninden başlayarak talepte bulunanlar oluyor. Kentsel dönüşüm talebi var. Mesela Sinanpaşa´da güvenlik, arka tarafında bir dere var oranın ıslahı vs konuşuluyor. Ben olaya şöyle bakıyorum. Kentte en kısa sürede en az maliyetle en yüksek faydayı bütünün hayrı için nasıl değişim yaşatırım? Temelde zamanı programlara ayırdım. Kentte toplu ulaşımın ücretsiz olacağını söylüyorum. Bunu da elektrikli otobüslerle, güneş enerjisini kullanarak yapmayı planlıyorum. Bu mümkün. Zaten 2025´e kadar dünyada kamu ulaşımı elektrik enerjisi ile olacak. Benim farklı finansal modellerim var. Bunları Adana Belediyesine taşımak için tek ihtiyaç olan vizyon sahibi bir yönetimdir.

Bizim kentimiz dünyanın en önemli ovasından bir tanesi. Yakında Bakan Pakdemirli bunu açıklayacaktır. Mazot girdilerini azaltmak için elektrikli traktörlere geçiş dönemi yaşanacak. Aradaki diğer katmanlar da var. Hallerle alakalı problemler var. Bu projeler ile çarşıya pazara gelecek meyve sebzenin fiyatını şu andakinin yarısına indirmek mümkün. İlk aylarda Adana´nın cebine para koyamam fakat para çıkmasını engelleyebilirim. İnsanlar sebze meyve alamıyor.

Üç şey söylüyorum, ben seçilmezsem gelecek olan belediye başkanlarına hediyem olsun, ücretsiz ulaşım, çarşı pazara gelen meyvenin yarı fiyatı ve evindeki elektriğe para ödemeyen bir Adana, üstelik belediyenin kaynaklarına hiç dokunmadan. Adana´nın bekleyecek zamanı yok. Şu anda 18. Sırada, iki yıllık bir sıçrama ile bunu ilk 5´in içine sokmanın mümkün olduğunu düşünüyorum. Bunun için her şey var Adana´da. Bizim imkanlarımız Tunceli´de, Ovacık´ta, Eskişehir´de yok. Türkiye´ye örnek olacak bir kentiz. Belediye başkanları kenti tanımıyor. Adana´nın bugünkü sorunun temel nedenlerinden birisi kentteki nitelikli insan kaynağının yok olmasıdır. Bu kaynağın hızlı bir şekilde buraya kazandırılması lazım.

YENİ ADANA: Adana´nın en önemli ve çözümsüz görünen sorunları arasında yer alan ulaşım konusunda neler yapılmalıdır? Tamamlanmamış ve halka yük haline gelen metroyu hangikoşullarda işlevsel hale getirmek olasıdır?

Kamu araçlarını kullanıyorum ben. Dünyanın dört bir tarafında metroyu kullanıyorum ama çok ayıptır ki Adana´da hiç kullanmadım. Çünkü Adana´da metroyu kullanmamı mümkün kılabilecek bir hat yok. Bunun Adana için yeniden planlanmasının gerektiğini düşünüyorum. Ama tabiî ki buna bir belediye başkanın ömrü yetmez. Metronun Adana belediyesi üzerinden maddi yükünün kaldırılması söyleniyor. Benim gördüğüm metro birinin deyişiyle; eğlence parklarındaki trenler gibi yapılmış. Yapanlara da saygısızlık olsun istemem ama yeniden planlama şart. Mevcut hali ile işlevsel hale getirmek mümkün görünmüyor. Bu çok bilimsel bir iş. Şu anda Türk mühendislerimiz dünyanın birçok yerinde bunu yapıyorlar. Belediye başkanının her şeyi bilen, çözen, tüm sorulara cevap veren bir adam olduğuna inanmıyorum. Belediye başkanın ortaya konulan projeyi gerçekleştirmek için cesareti olması gereken bir insan olduğuna inanıyorum. Akıl ve cesaret bu işlerin çözülmesi için en büyük etken. Ve tabiî ki bilim.

YENİ ADANA: Belediyenizin 2019 bütçesinin hazır olduğu bir görev dönemi ile çalışmaya başlayacağınıza göre, Belediyenizin bütçesi ile projeleriniz arasında nasıl bir uyum sağlayabileceğinizi umuyorsunuz? Bu arada bütçenizin gelecek yıllar bağlamında nasıl bir seyir izleyeceğinizi tahmin edip ona göre gerçekçi projeler ortaya koyabilecek misiniz? Olabildiğince rakamsal veriler halkımız için aydınlatıcı olacaktır.

Adana Büyükşehir belediyesinin durumunun farkındayım. Herkes biliyor, büyükşehir belediyesi işçilerine üç aydır para ödeyemiyor. Altın Koza´da geçen senede birinci olup 350 bin liralık ödülünü alamayan şahıs benim arkadaşım.  Adama ödül veriyorsun ama parasını ödemiyorsun. Emekçi bir maaşla çalışıyor onun parasını vermiyorsun.  Aynı şekilde Devlet Bahçeli köprüsünü yapan müteahhitin avukatı parasını alamadığını söyledi. Rakamı telaffuz etmiyorum çok büyük.

Ben bütün projelerimi kaynağımın olmadığını varsayarak hazırladım. Bugün dünyada 4 trilyon dolar para sokağa çıkıp kendisine gidecek yer arıyor. Eğer sizin belediyenizin reytingi ve kredi derecesi çöpse buraya çöp gelir kimse gelmez. Bahsettiğim projelere çok cesur para yatıracak insanlar da var. Çünkü insanların bir beklentisi var. Örneğin elektrikli otobüslere para vermeyecek şirket yok. Güven ortamı yaratılması durumunda dünyanın her tarafından insanlar yatırım yapıyor. Ben seçilemezsem seçilecek olan başkan beni çağırsın Adana nasıl yıldız olur ben anlatayım. Ben muhalefette kalayım o mühim değil. Adana´yı korku yönetiyor, Adana´yı sevgi yönetsin.

YENİ ADANA: Büyük Şehir Belediyesi´nde önceki yıllardan sarkan ya da yarım kalan işler hangileridir? Bu konuda hazırlıklarınız nedir?

Kentsel dönüşüm ve kentin sokaklarının otopark olarak kullanılmasından kaynaklanan ciddi bir problem var. Bu çözüm bekliyor. Ve Tepebağ? Adana´nın kuruluş yeridir. Çok farklı bir yer olacağını hayal etmiştim. Ben Adana´nın turizm kenti olması noktasında istek taşıyorum ama buna para gerekiyor. Yumurtalık´ta bir enerji hattı var bir çok kişinin iştahını kabartıyor. Uluslar arası bir havaalanı ve sağlık kompleksi ile Adana büyür ama bu 5 yıllık bir zaman içerisinde bitecek bir iş değil. Ben yarım kalan projelerden kentsel dönüşümler başta olmak üzere işsizlik sayısı ile çok büyük. Rekortmeniz.

Biz çocuklarımızı sokağa bırakamıyoruz. Nasıl oldu da kente gelip kentleşemediğimizi görüyoruz. Bu sadece yeşil alanlar parklar değil, Merkez parkı düşünün bomboş. İnsanların oturup sohbet edebildiği, birbirini görebildiği, sosyalleşebildiği bir alan değil. Ama bu yapılabilir. Adana´nın içinde birden çok Adana var. Herkes birbirinden kopuk. Bir yerde kümelenmiş o kümenin içinden çıkamıyor, çıkamadıkça kutuplaşıyor ve biz-onlar sorunu başlıyor. Adana´nın herkesin gelip yaşamak isteyeceği bir kent olmasını düşünüyorum.

YENİ ADANA: Seçmenlerinize vermek istediğiniz mesajlarınız varsa bunları paylaşır mısınız?

Seçmenlere şunu söylemek istiyorum; Einstein´ın bir sözü var; ?aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemek çılgınlıktır´ diye. En nazik haliyle söylüyorum. Değişim istemek de cesaret ister. İki belediye Başkanı var ikisin de yaptıkları yapacaklarının teminatı, iyisiyle kötüsüyle? Aynı şeyleri bir 5 yıllık daha yaşayıp, Adana böyle büyük köy deyip yaşamak istemiyorlarsa değişim göstersinler. Dürüst belediyecilik adına Ecevit´in çizgisine fırsat versinler.

Ben Adana´da neye dokunursam bütüne etkisi olabilir diye bakıyorum. Az önce bahsettiğimiz nitelikli insan sorunu? Bu insanlar Adana´ya neden gelsinler. Hızlı şekilde bu insanları getirmek mümkün. Bunu yapacak bir belediye başkanına da ihtiyaç var. Adana Ticaret Odası ve Sanayi Odası bahsettiğim elektrikli otobüsler için bir araya gelmişler. Ve bu araçları yapan insan bir Adanalı. Adamı davet etmemişler haberleri yok çünkü.

Seçmenler bunların hepsini her dönem istesinler. Ben babama sözüm olduğu halde ülkemin halini beğenmediğim için siyasete girdim. Ecevit´in bir sözü vardı: Bu düzenin değişmesi lazım. Bu düzenin değişmesi için ise bu düzenden beslenenlerin değişmesi lazım.

Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ediyorum. 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Dr. Şevkin; "Elektrikleri kesiyorlar, hastaneleri çalıştırmıyorlar!"

Gürer: “Kiraz üreticilerine acil destek şart” (Görüntülü)

Ayhan Barut, "Balcalı Hastanesi Yaşatılsın" (GÖRÜNTÜLÜ)

Ayhan Barut, ayçiçeği tarlasından seslenip üreticilerin sorunlarına çare istedi (GÖRÜNTÜLÜ)

Gürer: “Emeklinin hakkını bir an önce verin”(Görüntülü Haber)

CHP'li Şevkin; “Milyonlarca emekli yine unutuldu, yine aldatıldı”(Görüntülü Haber)

Ayhan Barut'tan 'Zamlar geri çekilsin' çağrısı (GÖRÜNTÜLÜ)

Ukraynalı Delegeden Rus Delegeye Yumruk(VİDEOLU HABER)

“Pazarda en büyük banknot 200 Lira ile 2 poşet dolmuyor”(Görüntülü)

Ayhan Barut kasap esnafının feryadına kulak verdi (GÖRÜNTÜLÜ)

İKİNCİ SINIF ÖĞRENCİSİ, TABELADAKİ “MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI” YAZISINI OKUYAMADI

Gürer: “Çiftçi ceza ile değil, destekle ayakta kalır”(Görüntülü)

Gürer: “Türkiye’yi tarımda yeniden ayağa kaldıracağız” (Görüntülü)

CHP Niğde’de seçim startını verdi

Ayhan Barut'tan Meclis'te enflasyon tepkisi (GÖRÜNTÜLÜ-FOTOĞRAFLI)

CHP'li Şevkin; “Bolca limon var ama sitrik asitli limon suyu tüketiyoruz”(Görüntülü)

CHP'li Barut; "Asgari ücrete eşitleyin, intibak düzenlemesini yapın"(gÖRÜNTÜLÜ)

CHP'li Gürer:“Tüm emeklilere seyyanen 2000 lira zam yapılmalıdır”(Görüntülü)

CHP'Lİ SÜMER; "ADANA’DA DEPREMDEN ETKİLENEN ÇOK KONTEYNER AZ" (GÖRÜNTÜLÜ)

Gürer: “AKP zihniyeti tarımın canına okudu” (Görüntülü)

CHP’Lİ TANAL, MECLİS’TE İKTİDARA KDK ÜZERİNDEN YÜKLENDİ (GÖRÜNTÜLÜ)

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli