AYTUN ÇIRAY: ?AÇIKLAYIN, KİM BU DIŞ GÜÇLER??
SİYASET 23.09.2018 14:16:03 289 0

AYTUN ÇIRAY: ?AÇIKLAYIN, KİM BU DIŞ GÜÇLER??

İYİ Parti Basın ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İzmir milletvekili Dr. Aytun ÇIRAY TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde AKP hükümetleri´nin sürekli şikayetçi olduğu dış güçlerin kimler olduğunu sordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ekonomik krizin sebebi olarak gösterdiği ve dilinden düşürmediği ?dış güçler?in kimler ve hangi ülkeler olduğu sorusu Meclis´e taşındı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, TBMM Başkanlığı´na verdiği yazılı soru önergesiyle Cumhurbaşkanlığı´na dış güçlerin kimler olduğunu sordu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, yaşanan ve giderek ağırlaşan ekonomik krizin sorumlusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti olduğunu belirtti. Çıray, ?Dış güçler ilk defa 1071´de karşımıza çıkmıştı ve o zamandan beri var. Yani dış güç veya düşmanlar AKP iktidarına özel ortaya çıkmış değil. İktidar başarısızlığını hayali güçlere yüklemesin. Yok eğer bu dış güçler hayali değilse çıkıp açıklayın, kimdir bu dış güçler dediğiniz kişiler ve ülkeler,? dedi.

TBMM Başkanlığı´na 8 maddeden oluşan yazılı soru önergesi veren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, ?Ülkemiz gittikçe derinleşen ve vatandaşın sırtındaki ağırlığı her geçen gün artan büyük bir ekonomik kriz yaşıyor. Türkiye´nin köklü markaları birer birer iflas bayrağı çekiyor. Yüzbinlerce insan işten çıkarılma endişesi yaşıyor. Türk Lirası´nın değeri, Arjantin Pezosu ile yarışıyor. Samanı bile ithal eder hale getirilen Türkiye´de Sayın Erdoğan´a ve çekirdek kadrosuna göre her taşın altında dış güçler var. Peki kardeşim söyleyin de bilelim de milli birlik içinde mücadeleye katkıda bulunalım;  kimdir bu dış güçler?? açıklamasını yaptı.

DIŞ BORÇ %300 ARTTI ZAM YAĞIYOR

Türkiye´nin dış borç stokunun katlanarak arttığını, buna karşın Erdoğan ve bakanlarının pembe tablolar çizdiğini, krizin psikolojik olduğunu söylediklerini anlatan Aytun Çıray, ?Türkiye´nin borç stoku altından kalkılamaz seviyelere yükseldi. Eskiden kamu borcu konuşulurdu, şimdi hane halkı ve şirket borçlarının konuşulması gerekiyor. Şirketlerin borçları ise 2002´de 88 milyar lirayken, bugün 2 trilyon 513 milyar liraya çıktı. Hane halkının borcu 2002´de 6,6 milyar liraydı. Şuan hane halkının borcu 525 milyar lirayı aşmış durumda. Dış borç miktarı %300 sınırında zam yağıyor,? tespitini yaptı.

AÇIKLAYIN, KİM BU DIŞ GÜÇLER?

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray imzasıyla TBMM´ye sunulan yazılı soru önergesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay´ın yanıtlaması talebiyle şu sorular yöneltildi;

1-      Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ne ekonomik olarak saldıran ?dış güçler? kimler/hangi ülkelerdir?

2-      Ülkemize saldıran dış güçlere karşı ekonomik, siyasi ve diplomatik yaptırımlar uygulanmış mıdır? Uygulanmışsa hangi tedbirler uygulanmıştır?

3-      Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin, bu dış güçlere herhangi bir ekonomik borcu var mıdır?

4-      16 Yıldır ülkemizi yönetmekte olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın başında olduğu hükümetler tarafından dış borcumuz, 57. Hükümet´in bıraktığı borca oranla yüzde 300 artmıştır. Dış borcumuzun ekonomik darboğazda olmamızda etkisi var mıdır?

5-      Domatesin, buğdayın, nohutun, pirincin, zeytinin, elmanın, fındığın, cevizin, mısırın, etin, sütün, petrolün, doğalgazın, pamuğun ve bilumum gıda, enerji ve yüksek teknolojik maddelerini ithal ettiğimiz ülkeler arasında da bu dış güçlere mensup kaç ülke vardır?

6-      Dış güçler ülkemizde de faaliyetlerde bulunmakta mıdır?

7-      İçişleri Bakanlığı ve MİT tarafından ülkemize saldırı halinde olan dış güçlere mensup kaç kişi ve kurumun ülkemizde faaliyette olduğu tespit edilmiş, kaçı hakkında ne tür işlem yapılmıştır?

8-      Hükümetiniz ülkemizde ekonomik hayatın güçlenmesi için demokrasi ve hukukun üstünlüğünü hakim kılmak adına ne zaman gerçekçi ve güven verici tedbirler alacaktır?

 (Haber Merkezi)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli