Ayhan Barut, üretici köylülerle buluşmasını sürdürüyor
YAŞAM 5.11.2019 11:56:00 630 0

Ayhan Barut, üretici köylülerle buluşmasını sürdürüyor

"Üretenin yüzünün gülmesi için mücadelemiz sürecek"  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, üretici köylülerle buluşmalarını aralıksız sürdürüyor.

Adana'nın Feke İlçesi'ne bağlı Köleli Mahallesi'nde üretici köylülerle bir araya gelen Barut, üreten ve emeğiyle geçinen herkesin yüzünün gülmesi için mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.
"BU KARA DÖNEM BİTECEK"
Feke İlçesi'ne bağlı eskiden köy olan ancak adı mahalleye dönüştürülen Köleli'ye giden Ayhan Barut, burada Kayadibi, Kısacıklı, Kovukçınar, Belen, Çandırlar ve Yerebakan köyünden gelen üretici köylülerle buluştu. Üretici Mahmut Kaya'nın evsahipliği yaptığı buluşmada Ayhan Barut'a, CHP Feke İlçe Başkanı Mehmet Kızıloluk ve Seyhan Belediye Meclis Üyesi Uğur Büyükkantarcı da eşlik etti. Toroslar'ın eteğindeki dağ köyünde gerçekleşen buluşmada üretim maliyetleri arttığı, ürünleri ve yetiştirdikleri hayvanlar para etmediği için feryat eden çiftçilerle görüşen Barut, "Üreticilerimizi çaresizliğe ve çözümsüzlüğe sürüklüyorlar. Bu kara dönem de bitecek mutlaka. Birlikte başaracağız. Onlar gidecek, emekten ve üretenden yana politikalarımızla hepimizin yüzü gülecek. Mücadelemiz bunun içindir" dedi.
SOHBET EDİP DERTLEŞTİ
Üreticilerin büyük ilgi gösterdiği Ayhan Barut, onlarla sohbet edip dertleşerek sorunları not alıp çözüm için neler yapabileceklerini konuştu. Karataş İlçesi'ne bağlı Helvacı Köyü'nde doğup büyüdüğünü, aynı zamanda köyünde çiftçilik yapan bir ziraat mühendisi olduğunu anımsatan Ayhan Barut, her koşulda ve her zaman köylünün, emekçinin, üreticinin ve halkın yüzünün gülmesi için çaba gösterdiğini dile getirdi.
"ASLA ÇARESİZ DEĞİLİZ, BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ"
Aynı işi yaptığı için üreticilerin karşılaştığı sorunları kendisinin de çiftçi olarak birebir yaşadığına dikkat çeken Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"AKP iktidarı 17 senedir ülkeyi tek başına yönetiyor. Bu süreçte ülkemizi ne yazık ki derin bir ekonomik ve siyasi krizle karşı karşıya bıraktılar. Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da söylediği gibi Türkiye tam anlamıyla savruluyor. Her şeyi eline yüzüne bulaştırıp sorunları derinleştiren AKP iktidarı, en stratejik sektör olan tarımı da sorunlar yumağına çevirdi. Bir zamanlar tarımda kendi kendine yeten ülkemiz net ithalatçı yapıldı, çiftçimiz tarladan, bahçeden, köyünden uzaklaştırıldı. Çok büyük mağduriyet yaşayan çiftçimizin nefes alabilmesi için tarımda üretim maliyetlerinin düşürülmesi, ürünlerin para etmesi ve üretenlerin mutlaka desteklenmesi gerekiyor. Tarlasında ve bahçesinde alınteriyle üreten, yağmur ve yaşa, ayaza ve sıcağa rağmen hayvanlarını yetiştiren, tavuğundan arısına gözü gibi baktığı her şeye veda etmek zorunda bırakılan çiftçinin kaderi bu olmamalı. İşte bizler bu gerçekleri bilen ve yaşayanlar olarak, halkımızın desteğiyle bu karanlık dönemin biteceğine inanıyoruz. Sizlerin desteğiyle mutlaka dertler bitecek, halkçı, üreten ve üretimden yana, emekten yana politikalarımızla bu günleri geride bırakacağız. Daha yaşanabilir bir Türkiye için herkesin desteğini istiyoruz. Endişe etmeyin, asla çaresiz değiliz. Birlikte başaracağız."(Fİ)


 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli