AYHAN BARUT,  ?KILIÇDAROĞLU´NUN YANINDAYIZ?  DİYOR
8.05.2017 15:23:25 680 0

AYHAN BARUT, ?KILIÇDAROĞLU´NUN YANINDAYIZ? DİYOR

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, gayrimeşru anayasa değişikliği referandumuyla ilgili CHP´nin hukuki mücadelesi sürerken, parti içi muhalefetin kurultay arayışlarının partisel bütünlüğe darbe vurduğunu ileri sürdü ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu´na dest

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, rejimi değiştiren 16 Nisan referandumu öncesinde HAYIR bloğunun lokomotifliği görevini üstlenen CHP´nin, YSK´nın kararları nedeniyle meşruiyetini yitiren referandumla ilgili hukuki mücadelesi sürerken, parti içi muhalefetin kurultay arayışlarının yanlış olduğunu ileri sürdü.  Adana İl Örgütü olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu´nun yanında olduklarını dile getiren Barut, yandaş medyanın gayrimeşru referandumla ilgili tartışmaları sonlandırmak ve yasal zemindeki haklı mücadelesini gölgelemek için CHP´yi hedef aldığını kaydetti. Parti içi muhalefetin bu oyuna gelmemesi gerektiğini vurgulayan Barut, "Böylesi önemli bir mücadelede kurultay arayışı, referandum çalışmaları sırasında sağlanan bütünlüğe darbe vurmaktadır. Yapılması gereken Türkiye´nin en demokrat genel başkanına sahip olan CHP çatısı altında birlik ve beraberlik içinde bu mücadeleye destek vermek olmalıdır" dedi.

?CHP, HAYIR BLOĞUNUN LOKOMOTİFLİĞİNİ YAPTI?

İl Başkanı Ayhan Barut yaptığı açıklamada, parti içi muhalefetin kurultay arayışını değerlendirdi. CHP örgütlerinin ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu´nun izledikleri kampanyayla, tek adamlık rejimine geçişi sağlayan anayasa referandumu öncesinde Cumhuriyetten, demokrasiden, hak ve özgürlüklerden yana olan HAYIR bloğunun lokomotifi olarak görev yaptığını kaydeden Barut, "CHP´nin ayrıştırmayan, kişiselleştirmeyen kampanyasının ­olumlu etkileri referandum sonuçlarına da yansımıştır ve referandumdan HAYIR çıkmıştır. Ancak YSK, kanunsuz kararlarıyla referandum sonuçlarının değişmesini sağlamıştır" diye konuştu.

Barut, CHP´nin kuruluşundan bu yana üstlendiği misyonla YSK´nın kanunsuz kararlarına karşı başlattığı hukuk mücadelesinin hız kesmeden sürdürerek, tüm yurttaşların takdirini kazandığını dile getirdi.

Referandum sürecinde sağlanan parti içi bütünlüğün yarattığı sinerjinin iktidar cephesinde rahatsızlık yarattığını ifade eden Barut, yandaş medyanın gayrimeşru referandumla ilgili tartışmaları sonlandırmak ve yasal zemindeki haklı mücadelesini gölgelemeye yönelik olarak CHP´deki parti içi bütünlüğü ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu´nu hedef aldığını kaydetti.

?KURULTAY ARAYIŞI PARTİ İÇİ BÜTÜNLÜĞE DARBE VURUYOR?

Parti içi muhalefetin yandaş medyanın bu oyununa gelmemesi gerektiğini dile getiren Barut şunları söyledi:

 "Partimizin yürüttüğü ve ülkemizin geleceği için yaşamsal öneme sahip hukuk mücadelesi sürerken, parti içi muhalefetin kurultay arayışı, referandum çalışmaları sırasında sağlanan bütünlüğe darbe vurmaktadır. Kurultay arayışının iktidardan başka hiç kimseye bir faydası olmadığı ortadadır. Partimizin bugün asıl ihtiyacı, çekişmeleri bir kenara bırakıp, referandum çalışmaları sırasında sağladığımız birliği, bütünlüğü daha da güçlendirip verdiğimiz hukuk mücadelesinin haklılığını, Türkiye´yi sokak sokak gezip, yurttaşlarımıza anlatmak olmalıdır. Bunun için Türkiye´nin en demokrat genel başkanına sahip olan partimiz CHP´nin çatısı altında birlik ve beraberlik içinde çalışmalıyız"

KILIÇDAROĞLU´NA TAM DESTEK

Geçtiğimiz hafta Ankara´da yapılan il başkanları toplantısında, il başkanlarının tavrının da bu yönde olduğuna işaret eden Barut, "Gerek parti örgütlerimizin il başkanları, gerek Adana İl Örgütü olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´na yanında ülkemizin geleceği için mücadelemizi hız kesmeden sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli