Aybirdi, ?Unutma Adana, unutma halkım?
YAŞAM 28.06.2018 11:19:06 1251 0

Aybirdi, ?Unutma Adana, unutma halkım?

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı İbrahim Aybirdi, 6.3 büyüklüğündeki depremde 144 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, ?1356 bina ve 30 iş yeri tamamen yıkıldı. 18.395 bina hasarlı oturulamaz, 555 bina hasarlı kullanılamaz hale ge

TTMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı İbrahim Aybirdi, 20 yıl önce yaşanan Ceyhan Depremini hatırlatarak, ?27 Haziran 1998 saat 16.55 yaşadığımız şehir Adana bir depremle sarsılıyor.20 yıl önce bugün hayatın sarsıldığı ve durduğu saatler.-Panik, korku, çaresizlik ve gelen ölümler. Güvenemediğimiz evlerimizden korkup, sokaklarda günlerce yattığımız geceler. Çaresizlik! Unutma Adana, unutma halkım? dedi.

Aybirdi, 6.3 büyüklüğündeki depremde 144 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, ?1356 bina ve 30 iş yeri tamamen yıkıldı. 18.395 bina hasarlı oturulamaz, 555 bina hasarlı kullanılamaz hale gelmiştir. 1026 iş yeri hasar görmüştür. Aradan 20 yıl geçti. Şehrimiz 1. Dereceden deprem bölgesinde. Depremleri durdurma şansımız yok, deprem olacak mı? Evet, deprem olacak; Her an olabilir. Depremi durdurma şansımız olmadığına göre halen ders almayan bir kent, bir ülke olması içler acısı. İnsan hayatı bu kadar önemsiz mi? Halen Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğini uygulamayan belediyeler, denetlemeyen yetkililer, ilgili kurumlar oluşacak yeni bir depremde sorumlu olacaklardır. Bu ülke bizim? dedi.

?Coğrafyasını değiştirme şansımız olmayacağına göre her an depremlerle karşı karşıya geleceğimiz gerçeğini, görev başındaki yetkililer deprem olduğunda mı anlayacak?? diye soran Aybirdi, ?Deprem coğrafyasında yer alan gelişmiş ülkeler, insan hayatına değer veren ülkeler bu sorunu çözmüşken neden ülkemizde bu önemsenmez?İlgili belediyelerde konuyla ilgili jeofizik mühendislerine neden yer verilmez? Oluşacak bir depremde meydana gelebilecek ölümlerin ve yıkımların sorumluları bu duyarsız anlayışa sahip olan yöneticiler olacaktır.

İlgili kurumlar ve bu kurumlarda görev yapan tüm çalışanların insan hayatını güvence altına alacak, kamu yararını gözetecek, doğruyu yapma gibi asil ve değişmez görevleri vardır? dedi.

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı İbrahim Aybirdi, sözlerini şöyle tamamladı:

?Bugün ülkemizde hangi kentimizde yağmur yağsa bütün kenti seller basıyor, hayat felç oluyor. Dere yataklarını imara açan zihniyet, anlayış bu gibi felaketlerin sorumlularıdır. Adana´da yer altı suyunun yükselmesi sonucu oluşabilecek bir depremde, kentimiz inanılmaz derecede, beklenenden çok daha ağır hasar görecektir. Adana Ceyhan Depreminde hayatını kaybeden tüm vatandaşları saygıyla anıyoruz.?

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli