?AYARINI BOZDUKLARI KANTAR GÜN GELECEK ONLARI TARTACAK?
SİYASET 30.05.2017 16:12:12 576 0

?AYARINI BOZDUKLARI KANTAR GÜN GELECEK ONLARI TARTACAK?

Kılıçdaroğlu, ?Devletin bütün kurumları karşı darbe için organize edilmiştir. YÖK darbecilerin emrine verilmiştir,? dediği grup toplantısında, ?Tıpkı YSK´da olduğu gibi, yargının bütün aşamalarına parti militanları atanmaktadır. Bütün bunlara karşı onur

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın AKP´nin  grup toplantısında konuşmasını eleştirerek referandum sürecindeki uyarıların bugün bire bir yaşandığını belirti ve "Bugün ilk kez TBMM çift başlılığı yaşadı" dedi

Meclis Darbeyi Araştırma Komisyonunun raporunu eleştiren Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan´ın Meclis Darbe Araştırma Komisyonuna gitmesine Hükümetin izin vermediğini söyledi ve şunları kaydetti:

?15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu? Komisyon darbeyi aydınlatmak değil, darbeyi nasıl kapatırız onun hesabı içinde. Komisyon başkanı da zaten geçmişte (Fethullah) Gülen´e övgüler düzen birisi. Kaç kez Pensilvanya´ya gitti, onu da bilmiyoruz, el etek öpen birisi. Eğer bir siyasi iktidar darbeden şikayetçiyse, gerçek darbecileri yargının önüne çıkarmak zorunda, eğer bunu yapmıyorsa darbecinin kendisi zaten odur.?

Kılıçdaroğlu´nun konuşmasında öne çıkan konular şöyle:

?Milyonlarca gencimiz işsiz. Üniversiteyi bitirmiş, iki üniversite bitirmiş, master yapmış, doktor yapmış, hatta yurt dışında da yapmış ama bugün işsiz. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. Eğer bir ülkede bir hükümet varsa, o hükümetin birinci görevi işsizliği bitirmektir. İşsizlikle mücadele edeceksiniz. Bugün her dört gencimizden biri işsiz. Anneler babalar, çocuklarını hangi umutlarla okullara gönderdi. İşsiz adam, işsiz gencecik kız ne olacak bunların hali? Ankara´daki beylerin ve çocuklarının böyle dertleri yok. Hepsinin yatları, katları, gemileri var. 15-29 yaş aralığında 5 milyon gencimiz ne okula gidiyor ne de çalışıyor. Bunların 1.4 milyonu erkek, 3.6 milyonu kadın. Hiç bundan söz ediyorlar mı? İşsizlikten söz ediyorlar mı? İstihdam arttı diyorlar, nasıl oluyorsa işsizlik de artıyor. Gerçek milyonlarca gencin işsiz olduğu. Gencecik pırıl pırıl gençlere sesleniyorum; Eğer bu ülkede kamu personeli olmak istiyorsanız, sendikalı bir işte çalışmak istiyorsanız kapısını vurabileceğiniz tek parti Cumhuriyet Halk Partisi´dir.?

?Türkiye´yi düzeltmek mi istiyorsunuz, siyasetin ahlaklı zeminde büyümesini mi istiyorsunuz? Gelin hep birlikte Türkiye´de köklü bir değişimi yapalım. Bir devrimin altına hep birlikte imza atalım. Öyle bir noktaya geldik ki, işsizliği besleyen unsurlar üretimsizlik. Üretim yok Türkiye´de. Bir rekora imza attılar. Türkiye sığır ithalatında Avrupa´nın birincisi, dünyanın da ikincisi.

Mazot fiyatını yüzde 50 düşüremezler. Zam yapmasınlar, ona da razı çiftçi. Sudan´da gittiler 780 bin kilometre arazi kiraladılar. Dünyanın parasını ödediler, orada pamuk ve yağlı tohumlar üreteceklermiş. Batman´da bir tablo bir hayırsever her gün 500 ekmeği fakirlere verin diyor. Batman´daki ekmek kuyruğunu gördünüz mü? Binlerce kadın iki ekmek almak için saatlerce kuyrukta bekliyor! Hani bu ülkede kişi başı gelir 3 kat artmıştı? 15 yıldır iktidardasınız milyonlarca, binlerce insan hala iki ekmeğe muhtaçsa burda bir yanlışlık var demektir.  Hiçbir ön yargı olmaksızın oy veren değerli vatandaşlarıma sesleniyorum. 15 yıldır iktidarda olacak, siz de yakınlarınız köşeyi dönecek, ama yüz binlerce insan iki ekmeğe muhtaç olacak.

´DARBEYİ NASIL KAPATIRIZ, ONUN HESABI İÇİNDELER´

Kılıçdaroğlu konuşmasında 15 Temmuz darbesi soruşturmasına da geniş bir yer ayırarak, ?15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu? Komisyon darbeyi aydınlatmak değil, darbeyi nasıl kapatırız onun hesabı içinde. Komisyon başkanı da zaten geçmişte (Fethullah) Gülen´e övgüler düzen birisi. Kaç kez Pensilvanya´ya gitti, onu da bilmiyoruz, el etek öpen birisi. Eğer bir siyasi iktidar darbeden şikayetçiyse, gerçek darbecileri yargının önüne çıkarmak zorunda, eğer bunu yapmıyorsa darbecinin kendisi zaten odur.? Dedi ve ko nuşmasını şöyle sürdürdü:

?MİT Müsteşarı (Hakan Fidan) ve Genelkurmay Başkanı (Hulusi Akar) neden gelmiyor komisyona? Çünkü iktidar izin vermiyor. 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu değil, kapatma komisyonu. 17-25 Aralık´ta bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna tanık olduk. Rapora göre FETÖ´nün elemanları devlete sızmış. Ne sızması, devlete yerleştirildi bunlar. 

Çatı iddianamesini hazırlayan bir savcı da görevden alındı. Neden alınır bir savcı? MİT´in haberi var mıydı yok muydu darbeden? Bu da tartışmalı. O.K. diye birisi MİT´e gitmiş, geldi ama darbe ile ilgili bir şey söylemedi. Soruyor savcı ´sen darbeden söz ettin mi?´ ´Evet´ diyor ´söz ettim´. Peki söz etmişse bu ülkede MİT Genelkurmay niye darbeyi önlemedi hangi gerekçeyle önlemedi? Ben kontrollü darbe deyince kızıyorlar. Karanlık noktalar bir değil iki değil dünya kadar.

Siz Bank Asya´nın önünden geçen adamı hapse atacaksınız, Bank Asya´da görev alan birisini hapisten çıkaracaksınız. Balyoz, Ergenekon kumpasını bunlar yapmadı mı? Tek satır yok. Çünkü kendi suçları ortaya çıkacak. Muhsin Yazıcıoğlu´nun ölümü hala şüphelidir. Dosyayı kapatmaya çalışıyorsun. Asıl suçlular halen yakalanmış değil.

Asıl failler, yani bu işin siyasi ayağı ortaya çıkmış değil. Sonuna kadar götüreceğiz. 249 şehidimiz var. 249 şehidin kanını yerde bıraktılar o kanı yerde bırakmamaya söz verdik sözümüzün arkasında duracağız. Asıl çağrılıp dinlenilmesi gerken iki kişi, Adalet ve Kalkınma Partisi´nin genel başkanı. Binali Yıldırım ve Recep Tayyip Erdoğan gelip bilgi vermeleri lazım. ´Darbeyi dünürden haber aldım´, dünür gelsin o zaman.

Bu nasıl bir darbe ve nasıl bir araştırma, FETÖ´cü diye çikolatacı börekçi paşa er askeri öğrenci buldun ama bir tane siyasetçi yok. Nasıl olur? OHAL uygulamalarıyla bir darbe süreci yaşıyoruz. Kafasını kaldıranları ya devletten atıyorlar ya da işine son veriyorlar. Demokrasi ve anayasa askıya alınmıştır. Bu anayasa mühürsüz anayasadır. Bu bir partinin anayasası, bir devlet partisinin.

Devletin bütün kurumları karşı darbe için organize edilmiştir. YÖK darbecilerin emrine verilmiştir. Tıpkı YSK´da olduğu gibi, yargının bütün aşamalarına parti militanları atanmaktadır. Bütün bunlara karşı onurumuzla gururumuzla direneceğiz. Direnmek bizim boynumuzun borcu. Ayarını bozdukları kantar, gün gelecek onları da tartacak."

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false