AV.VELİ KÜÇÜK:
YAŞAM 8.09.2017 10:27:32 405 0

AV.VELİ KÜÇÜK: "AVUKATLIK ADALETE ERİŞİMİN EN ÖNEMLİ UNSURUDUR"

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ruhsat alan meslektaşlarını, ailelerini ve staj yapılan büro avukatlarını kutladı, başarılar diledi. Baro Başkanı, 2.338 avukatı bünyesinde barındıran, 370 stajyer avukatıyla Türkiye´nin öncü ve 6. büyük barosu olduklarını vur

Av. Küçük, Avukatlık Kanunu´nun yasal vekalet ücretinin avukata ait olduğuna hükmeden maddesine ilişkin iptal başvurusunu bugün görüşecek olan Anayasa Mahkemesi´ne çağrıda bulundu.  "...karşı vekalet ücreti avukata aittir" dedi.

Av. Küçük, Yüksek Mahkeme daha evvel 2004/8 E. 2004/28 K. ve 2002/126 E. 2004/27 K. sayılı kararları ile iki kez söz konusu başvuruyu ret etmişti, bu kez bu başvuruyu usulden ret etmeliydi. "Vekalet ücretinin yasal dayanağı, Avukatlık Kanunu´dur. Bu ücret, avukatın hukuki yardımının karşılığı olan meblağı veya değeri ifade eder.

Aynı zamanda bir kamu hizmeti olan avukatın hukuki yardımının karşılığı olarak dava sonunda karşı tarafa yüklenecek vekalet ücretinin avukata ait olması, avukatlığın kamu hizmeti oluşunun sonucudur. Savunma mesleği yurttaşın adalete erişimden en önemli unsurudur. Türkiye Barolar Birliği ve Barolar arasında eşgüdüm ile hazırlanan Anayasa Mahkemesine gönderilmek üzere düzenlenen tepkimizi içeren mektubumuz, TBB, barolar ve baromuzca gönderilmiştir. Konunun en yakın takipçisiyiz. Kazanılmış haklarımızdan asla geri adım atmayacağız" diye konuştu.

Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının her zamankinden daha çok gerekli olduğunu ifade eden Av. Küçük, "Anayasa Mahkemesi Başkanının 30 Ağustos resepsiyonunda Cumhurbaşkanı´nın önünde ´el pençe´ divan görüntüsü yüksek yargıyı yaralamıştır. Danıştay Başkanının Adli Yıl açılışında söylediği ´yargı hiçbir zaman bu kadar bağımsız ve tarafsız olmamıştı´ cümle ülkemiz gerçekleri ile bağdaşmadığı gibi Anamuhalefet partisine değinerek açıklamalar yapılması talihsiz ve de yakışız olmuştur. Burada yüksek mahkeme üyelerine mutlaka ABD senato ve temsilciler meclisi toplantılarını izlemelerini tavsiye ediyorum. O toplantılarda en dikkat çekici olan taraf Yüksek Mahkeme üyeleri ABD başkanı için ayağa kalkmazlar, önlerini iliklemeye çalışmazlar, birlikte çay kesmezler. Orada yargı ve adalet çağdaş ülkelerde olması gerektiği gibi çalışmaktadır. " dedi.

Törene Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük´ün yanı sıra Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Baro Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz, Baro Saymanı Av. İlknur Önal, Baro Yönetim Kurulu üyeleri Av. Nevzat Elçi, Av. Ümit Arif Özsoy, Av. Ayşe Duygu Özgüven, Av. Özge Doğan İşcan, Av. Hasan Alkan ve Av. Furkan Kılıç katıldı.

(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı