Av. Veli KÜÇÜK :
YEREL 21.04.2017 10:39:53 461 0

Av. Veli KÜÇÜK : " YSK KARARLARI SEÇİMİ ŞAİBELİ HALE GETİRDİ "

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, staj dönemlerini başarıyla tamamlayan genç meslektaşlarının ruhsat ve cübbe giyme töreninde ülkemiz, Adana ve referanduma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mahmut Esat Bozkurt Salonu´nda gerçekleşen törende bugün ruhsat alan beş meslektaşımızı kutlayan Av. Küçük konuşmasında; ? Bugün aramıza katılan genç meslektaşımı ve bu başarının, ruhsatın gerçek sahipleri olan aileleri, aynı zamanda staj yapılan büroları kutluyorum. Yaklaşık 2300´ e yaklaşan Adana Barosu ailesinin yeni fertlerine keyifli ve başarılı meslek yaşamı diliyorum. Avukatlık mesleği kamusal yönü olan, yurttaşın adalete erişimini sağlayan, meslek kurallarına ve etiğine uyarak yapıldığında kişiyi toplumsal statü ve ekonomik koşullar yönüyle üst seviyelere çıkaracak kutsal bir meslektir.? dedi.


Baro Başkanımız Avukat Veli KÜÇÜK ülke ve Adana gündemi ile ilgili ise; ?16 Nisan 2017 günü yapılan Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması ne yazık ki son üç dört aydır devam eden toplumsal ayrışma ve kutuplaşmayı daha ileri bir seviyeye götürmüştür. Referandum sürecindeki gerek Cumhurbaşkanın, gerekse siyasi iktidar temsilcilerinin ?Hayır´ tercihini kullanacak olanlara dair terör örgütleriyle eşdeğerde tutan zehirli ve sorunlu dil ve üslup referandum sonunda ?Atı alan Üsküdar´ı geçti´ gibi söylemlerle daha da yaralayıcı hal almıştır.

16 Nisan günü oylama devam ederken Yüksek Seçim Kurulu´nun açıkça seçim yasasına aykırı bir şekilde mühürsüz olan zarf ve oy pusularında geçerli sayılacağı kararı seçimi şaibeli hale getirmiştir. Yurtdışında kullanılan oylarda mühürsüz zarf ve oy pusulalarının geçerli sayılmaması, oylama devam ederken alınan açıkça yasaya aykırı karar ile yurt içindeki oylarda mühürsüz zarf ve pusulalarının kabul edileceği açıklaması çifte standarttır, seçimi şaibeli hale getirmiş ve seçim güvenliğini yok etmiştir.

Her ne şekilde olursa olsun mühürsüz zarf ve oy pusulaları geçerli sayılamaz. Geçmiş yıllar uygulamaları ve yasanın açık maddesine karşı Yüksek Seçim Kurulunun mühürsüz zarf ve oyları geçersiz sayması, şayet yaklaşık iki buçuk milyon sayıya ulaşan ve bu sayı itibari ile referandumun sonucunu değiştirecek bu oyların tespit edilemiyor halinde ise referandumun iptal edilmesi gereklidir. Aksi yöndeki kararlar ve uygulama OHAL sürecinde meşruiyeti olmayan referandumu sandık güvenliğinin sağlanmaması ve şaibeli uygulamalar ile de meşru kılamayacaktır. Bu haliyle mevcut Anayasa değişikliği hiçbir zaman meşruiyet kazanamayacaktır. Cumhurbaşkanını, siyasi iktidarı, yetki ve sorumluluk makamın da olanları yaşanan süreci ve referandumu bu bakış açısı ile değerlendirmesini istiyoruz.? dedi.

Son dönemde Adana´da yaşanan gündeme de değinen Baro Başkanımız Avukat Veli KÜÇÜK; ? Hafta arasında kutlu doğum haftası etkinlikleri adı altında Borsa Anadolu Lisesi´nin bahçesinde öğrenciler ayakta bekletilerek kuran okutulması örgün , çağdaş eğitim ilkelerine uymamaktadır. Okullar eğitim yeridir, ibadetin yeri ibadethaneler olmalıdır. Burada Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün ?Benim manevi mirasım akıldır ve bilimdir´ sözünü hatırlatmak isterim. Anayasasında devlet yapısı laik, demokratik ve hukuk devleti olarak ifade edilen ülkemizde bu görüntüler asla kabul edilemez. Bu uygulamayı yapanlar hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü´nün ve resmi makamların yasal soruşturma açarak gereğini yapmasını bekliyoruz? dedi.

RUHSAT ALANLAR
Adana Barosu Mahmut Esat Bozkurt Salonunda düzenlenen staj dönemini başarıyla tamamlayan genç meslektaşlarımız Beyza Yılmaz, Levent Türkan, Mehmet Hanifi Elmas, Sait Hünkaroğlu ve Musa Baycan meslek yemini ederek ruhsatnamelerini aldılar.
M.E.B Salonunda gerçekleştirilen törende Baro yönetiminden Av. Semih Gökayaz, baro saymanımız İlknur Önal, Yönetim Kurulu Üyelerimizden, Av. Ümit Arif Özsoy, Av. Nevzat Elçi, Av. Özge Doğan İşcan, Av. Ayşe Duygu Özgüven ve Av. Hasan Alkan hazır bulundular.

Adana Baro Başkanımız Av. Veli KÜÇÜK genç meslektaşlarına başarılar diledi. Genç meslektaşlarına cübbelerini Av. Ümit Arif Özsoy, Av. Özge Doğan İşcan, Av. Orhan Atıcı, Av. Ali Volkan Özgüven ve Av. İlyas Arslantaş giydirdi.(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli