ATO:
EKONOMİ 21.06.2017 12:03:03 340 0

ATO:"Türkiye, kadın girişimcilerin artmasıyla gelecekteki hedeflerine daha kolay ulaşacaktır"

ATO Başkan Vekili Mehmet Şahbaz,TOBB Kadın Girişimciler Kurulu toplantısında konuştu: "Kadın girişimciler ekonomiye güç katıyor"

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Şahbaz, kadınların Türk ekonomisindeki payının sürekli artış gösterdiğine dikkat çekerek, "Türkiye, artık kadının ikinci planda yer aldığı ülke görünümünden çıkmıştır. Günümüzde hemen her sektörde ön plana çıkan kadınları görmek mutluluk verici. Türkiye, kadın girişimcilerin artmasıyla gelecekteki hedeflerine daha kolay ulaşacaktır" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Adana Kadın Girişimciler Kurulu 4. Olağan toplantısı, ATO Başkan Vekili Mehmet Şahbaz, KOSGEB Adana İl Müdürü Hüseyin Şen, Kolay İK kurucusu Çağlar Yalı´nın da katılımlarıyla gerçekleşti.

Toplantıda konuşan KGK Başkanı Rana Dal, hedeflerinin ekonomideki söz sahibi kadın sayısını artırmak olduğunu belirterek, "Adana KGK olarak bu yönde birçok etkinlik gerçekleştirdik. 2016´da Türkiye´nin ilk Sanayici Kadın Çalıştayı proje yürütücülüğünü üstlendik. Adana´dan 17 sanayici kadınımızla projeye öncülük ettik. Çalıştay raporunun hazırlanmasına yoğun katkılarda bulunduk. KOSGEB katkısı, Coca Cola ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliği ile daha önce hiç çalışmamış 165 kadınımızın katıldığı, -Kız Kardeşim- İsimli projemiz ile kadınlarımızın  girişimcilik sertifikası ve KOSGEB destekleri almasını sağladık. Yine KOSGEB katkısı ve Boğaziçi Üniversitesi  işbirliği ile, -Fikrim Geleceğim-  isimli projeyle 30 kadınımızın 150 bin lira hibe almasını sağladık. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu  10. Yıl etkinlikleri kapsamında bu ay başlayan ve bu yılın en etkili projesi olacağını düşündüğümüz, -Geleceği Yazan Kadınlar- projemiz ise 50 kadınımızın katılımıyla devam etmektedir. Projeye katılan kadınlarımız android yazılımı konusunda profesyonel eğitim almaktadır. Projenin sonunda en başarılı projeler Silikon Vadisi´ne götürülecektir. Bu projeler arasında Adana´nın da yer alması için elimizden geleni yapacağız. Önümüzdeki  dönem projelerinden bizi en çok heyecanlandıran, İstanbul Modern ile gerçekleştireceğimiz Tasarım Atölyesi´nin müjdesini sizlere vermek istiyorum" diye konuştu.

ATO Başkan Vekili Mehmet Şahbaz da kadın girişimcilere yönelik yaptığı konuşmasında, Türkiye´de, her alanda önemli değişiklikler yaşandığını, yakın geçmişe kadar çalışmalarına olumsuz bakılan kadınların, bugün birçok işletmenin yönetiminde aldığını belirterek şunları söyledi:

 "Ancak kuşkusuz bu durumun yeterli olduğunu söylememiz mümkün değil. Bunun için de özellikle sizlere önemli görevler düşüyor. İyi bir rol model olmalısınız ki; okulunda okuyan kız öğrencilerimiz, evinde oturan kadınlarımız sizleri görerek girişimci olmak istesinler. Bu nedenle sizlerin üzerindeki yük gerçekten çok fazla, o yüzden her gün yeni bir şeyler yapmalı ve insanları kendinize hayran bırakmalısınız, sadece kendiniz için değil ülkenin geleceği için de başarılı olmak zorundasınız. Örneğin, uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılanların büyük bir çoğunluğu kadınlardan oluşuyor. Bu tablo kadınlarımızın girişimci olmak istediğinin en önemli göstergesidir. Adana Ticaret Odası olarak kadın girişimcilerimizin yanındayız. Memleketi için çalışan ve kalkınma hamlemize katkı sunan her bir iş kadınımız, ülkemizin hayallerine ulaşması yolunda önemli katkıdır. Gerek üretim, gerek istihdam, gerekse de ihracatta ülkesine ve kentine değer katan cesur ve kararlı kadın girişimcilerimize teşekkür ediyor, kadınların çalışma hayatındaki payının artması için yoğun çaba harcayan Kadın Girişimci Kurulu´nu kutluyorum" görüşlerini dile getirdi.

Toplantının son bölümünde ise Türkiye´nin önemli bilişim firmaları arasına girmeyi başaran Kolay İK kurucusu Çağlar Yalı tarafından, "Başarıya ulaşmanın şifreleri" konulu konferans verildi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı