ATOSEV GENEL KURULU YAPILDI
EĞİTİM 31.12.2016 11:24:17 1660 0

ATOSEV GENEL KURULU YAPILDI

Başkan Necati Fidan, bursiyer öğrenci sayısının artırılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi

Adana Ticaret Odası Sosyal Eğitim Vakfı (ATOSEV) Başkanı Necati Fidan, yoksul ve başarılı öğrencilere burs verilmesi amacıyla 1965 yılında beş öğrenciyle yola çıkan, günümüze kadar maddi durumunun yetersizliğini belgeleyen 16 bini aşkın üniversite öğrencisine burs veren ATOSEV´in, her yıl katlayarak artırdığı bursiyer öğrenci sayısıyla Türk eğitim dünyasına katkı sunan dev bir kuruma dönüştüğünü söyledi.  

Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis üyelerinin doğal genel kurul delegesi oldukları ATOSEV´in, ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak başkanlığında gerçekleştirilen genel kurulunda, Vakfın 2016 yılı bilanço ve gelir-gider tablolarıyla denetim raporları oybirliğiyle kabul edildi. Genel Kurul sırasında söz alan ATOSEV delegeleri, son yıllarda gerçekleştirilen çalışmalar ve bursiyer sayısındaki artışların Vakfın güvenilir eller tarafından yönetildiğinin göstergesini oluşturduğunu belirterek ATOSEV yönetimine teşekkür ettiler.

ATOSEV Başkanı Necati Fidan da, "Kutsal bir emanet olarak gördüğü ATOSEV´in burs sayısı ile özdeşleşen hizmet bayrağını göreve başladıkları ilk günden itibaren artırabilmenin gayretinde olduklarını, 2016 yılını da burs sayısındaki artışla taçlandırmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını" ifade etti. 

ATOSEV´in en öncelikli hedefinin, Adana´nın, Çukurova´nın ve Türkiye´nin sorunlarına çözüm üretecek kapasitedeki gençlerin en iyi eğitimi almalarına katkıda bulunmak olduğunu belirten Fidan, "1965 yılından bu yana ATOSEV´den burs alarak öğrenimlerini tamamlayabilme imkanını elde eden birçok öğrencinin bugün karşımıza bilim adamı, doktor, mühendis, avukat ve işadamı olarak çıkmaları yaptığımız işin doğruluğunu kanıtlamaktadır. Adana´nın yetiştirdiği her bireyi, ülkemiz ekonomisinin daha iyi noktalara ulaşmasında önemli bir unsur olarak değerlendiriyoruz. 51 yıldır 16 binin üzerinde öğrenciye burs imkanı sağlayan ATOSEV bundan böyle de genç beyinlerin yetişmelerine ve topluma hizmet edebilmelerine katkıda bulunacaktır. ATOSEV olarak; Adana Ticaret Odası´nın tüm üyeleri ve halkımızın vereceği destekle burslu öğrenci sayımızı daha da artırmayı hedefliyoruz. Bu anlamda ülkemizdeki tüm hayırseverleri de maddi ve manevi imkanlarıyla Vakfımıza destek olmaya davet ederken, kendilerine bu yöndeki desteklerinin en doğru adrese ulaştırılacağı konusunda da teminat veriyoruz" diye konuştu.

2016 yılında maddi desteğe muhtaç 1553 öğrenciye burs verdiklerini, bu öğrenciler içerisinde vatani görevini yaparken şehit veya gazi olan asker ve polis çocukları ile maddi durumu yetersiz tıp, hukuk ve mühendislik öğrencilerinin yer aldığını belirten Necati Fidan, ATOSEV Genel Kurul delegelerine hitap ederken şöyle konuştu:

"Bugüne kadar ATOSEV´e verdiğiniz maddi ve manevi desteklerden dolayı Adana Ticaret Odamızın Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Adana Ticaret Odamızın ATOSEV´e yaptığı maddi ve manevi katkılar her türlü takdirin üzerindedir. Şunu altını çizerek ve gururla belirtmek isterim ki, Adana Ticaret Odamızın Vakfımıza bu katkıları hiçbir zaman karşılıksız kalmamakta; her yıl Adana ve ülkemiz ekonomisine iyi yetişmiş insan gücü olarak hizmet verecek yüzlerce gencimizin katılımını sağlamaktadır. Bundan sonraki hedefimiz, sizlerin de katkılarıyla Vakfımızın gelir durumunu ve dolayısıyla da burslu öğrenci sayımızı daha üst seviyelere çıkarmaktır. Bu vesileyle 5 yıldır ATOSEV´in yönetiminde yer alarak, çok değerli vakitlerini kendi işleri yerine Vakfın gelişimi için harcayan değerli Başkan Yardımcılarım Nuri Özbakır, Uğur Büyükkantarcı, Yönetim Kurulu üyelerim Abdullah Hatipoğlu, Birol Yarman, Yasin Işık, Ayhan Şirin, Özender Güvenç, Savaş Karataşoğlu, Mehmet Haştaş, Niyazi Kaya ile Vakıf Müdürümüz Fahri Emen´e de özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum."(VŞ)

 

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli