ATO´da
YAŞAM 11.10.2018 14:30:42 499 0

ATO´da "Sayısal Takograf" işlemleri başladı

Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet) işlemleri yapabilme konusunda yetki aldıklarını, bu yetki çerçevesinde sürücü kartları ve diğer ilgili kartlarının başvuru işlemlerinin başladığını açıkladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, ´Sayısal Takograf´ (Dijital Ehliyet) işlemleri yapabilme konusunda Adana Ticaret Odası´na (ATO) yetki verdi. Bu hizmeti sunmaya başlayan 77´nci oda olduklarını belirten Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, ?Üyelerimiz sayısal takograf işlemlerini daha önce diğer illerde yapıyorlardı. Bu durum şartları zorlaştırmaktaydı. Biz de üyelerimizin sayısal takograf kartı temin etme noktasında yaşadıkları bu zorluklardan kurtulması için odamız bünyesinde hizmet vermeye başladık. Dijital takograf cihazlarında kullanılan sürücü ve diğer ilgili kartların başvuru işlemlerini yapmaya başladık? diye konuştu. 
Hizmet sınırlarının sürekli genişlediğini, üyelerin hizmetlere daha kolay erişim sağlaması için çaba gösterdiklerini belirten Menevşe, ?Uluslararası ticaretin en önemli unsurlarından birini oluşturan karayolu ile uluslararası eşya taşımacılığını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulan hükümler gereğince yürürlüğe giren sayısal takograf uygulaması kapsamında odamız yetkilendirilmiştir. Karayoluyla taşımacılık yapan araçlarda kullanılan aracın hızı ve kat edilen mesafe gibi bilgileri otomatik olarak kaydeden takograf cihazlarının araçlara takılarak, araçların karayolunda seyri sırasında sürücülerin trafik güvenliğine ve sürüş hassasiyetine uyma zorunluluğunun yerine getirilmesini sağlayan takograf cihazı kartlarını odamızdan üyelerimiz kolaylıkla yapabilirler? ifadelerini kullandı. 

?Ekonomi veri raporu hazır? 
ATO´nun sunduğu ekonomik veri raporu hizmetine de değinen Menevşe, Adana´daki mevcut ekonomik durumun değerlendirilebilmesi amacıyla, çeşitli kurum ve kuruluşlardan elde edilen derleme ve raporların internet sitesinden duyurulacağını belirterek, ?Dünya genelinde yaşanan sıkı rekabet ortamı, iç piyasalardaki daralmalar ve finansmana erişim gibi temel ekonomik problemler nedeniyle artık ürün satmanın kolay olmadığı bir piyasa gerçeği ile karşı karşıyayız. Ancak tüm bu zorluklara rağmen yeni fırsatların da yakalamanın mümkün olabileceğini göz ardı etmememiz gerekir. Bunun içinde veriye kolay erişim ve veriyi doğru okuma büyük önem arz etmektedir? dedi. 
Verilerin doğru okunarak, doğru analizlerle yeni pazarlar bulunabileceği, inovasyon ile mevcut satışların arttırılabileceğine dikkat çeken Menevşe, ?Adana´nın mevcut ekonomik durumunun değerlendirilebilmesi amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşlardan elde edilen, kentin 2017 yılına ait ekonomik verileri çerçevesinde, odamızca yapılan derleme ve raporlama çalışmaları sonucu hazırladığımız ´Adana Ekonomisi 2017´ yayınımızın dijital hali, resmi internet sitemizde yayınlanmıştır? diye konuştu. (CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı