ATO YÖNETİMİ TOBB
EKONOMİ 15.12.2019 10:09:00 843 0

ATO YÖNETİMİ TOBB'DA

Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Meclis Başkanı İsmail Acı, Başkan Yardımcısı Yücel Bayram, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreter'den oluşan heyet TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret etti.

TOBB'a yapılan ziyarette Adana Ticaret Odası’nın yapmış olduğu çalışmalar hakkında TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na bilgi veren Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe ilk olarak Adana Ticaret Odası’nın ihalesini gerçekleştirdiği ve şuan temel çalışmalarının devam ettiği ATO hizmet binasının son durumu hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Konuşmasına; “Sayın Başkanım, sözlerime başlamadan önce Odamızın değerli Meclis Üyelerinin ve Komite Üyelerinin sizlere selamlarını getirdim. Odamıza yapmış olduğunuz ziyaretten dolayı Meclisimiz sizlere teşekkürlerini sunuyor ve en kısa zamanda tekrar sizleri misafir etmeyi ümit ediyor” diyerek başlayan Başkan Atila Menevşe, diğer konu başlıkları altında TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na bilgi paylaşımında bulundu.
Başkan Menevşe, ilk olarak Adana Ticaret Odası Meslek Komitelerinin her ay ilk haftasının 3 günü içerisinde tamamlanan planlı toplantılarında aldıkları kararlarla ilgili güncel sorun ve çözüm önerileri ile ilgili olarak hazırlanmış olan dosyayı da TOBB Başkanına sundu. Adana Ticaret Odası’nın Komite toplantılarına mutlaka Yönetim Kurlundan da bir üyenin katılarak sorunları dinlediğini, sonrasında ise derlenen bu sorunlar ve çözüm önerilerin yine ilgili kurum, kuruluşlara, yine Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyetle yapılan ziyaretlerde iletildiğini ve birebir takip edildiğini, bu sayede sorunların daha hızlı çözüme kavuşturulduğunu dile getirdi. 
Daha sonra sözlerine devam eden Başkan Menevşe, “Ziyaretimizdeki bir diğer konumuz ise yeni yapmaya başladığımız hizmet binamız. Biz bu hizmet binamızı görev dönemimiz içerisinde tamamlayarak üyelerimizin hizmetine sunmak istiyoruz. Açıkçası Meclisimizin de verdiği destek ile inşaatımızın yapımı hızla devam ediyor. Meclis toplantılarımızda da bir kaç defa ifade ettim. Bu koltuklarda, makamlarda yarın bizler olmayabiliriz. Bu gibi kurumlar hizmet bayrağını yukarılara taşıma yarışının yapıldığı yerler. Adana’mıza kazandıracağımız yeni hizmet binamız, büyük bir kazanım olarak bizlerden gelecek kuşaklara miras kalacaktır. Bu binanın önünden her geçtiğimizde, bu binanın bizlerin eseri olduğu biliyor olmak tarifsiz bir mutluluk kaynağı olacaktır. Siz Sayın Başkanımızın, hizmet binamız konusunda bizlere verdiği cesaretten dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bu konuda çatı kuruluşumuz TOBB’un da maddi manevi desteğini istediğimizi ifade etmeliyim. Ayrıca Adana ziyaretinizde size sunduğum teklifimi yenilemek isterim. Yeni binamız tamamlandıktan sonra mevcut hizmet binamızı TOBB-ETÜ’ye bağlı bir girişimcilik okulu yapmak istiyoruz. Burada en büyük arzumuz girişimcilikte çığır açacak öğrencilerimizi yetiştirmek. Bu hayallerimizi elbette siz Sayın Başkanımızın desteği ile hayata geçirebiliriz” dedi.
Konuşmaların devamında Adana Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Yücel Bayram da söz alarak Meclis Üyeleri ile birlikte Özbekistan’a yapılan sektörel iş heyeti hakkında bilgi paylaşımında bulundu.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasına başladı. Başkan Hisarcıklıoğlu, “Öncelikle Adana’mızın güzide kuruluşu ATO yöneticileri ile birlikte olmak büyük bir mutluluk. Yapmış olduğunuz çalışmaları yakından takip ediyor ve sizleri kutluyorum. Bir ay önce Adana Ticaret Odamızın Meclis Üyeleriyle bir araya geldiğimde de bu keyfi yaşamıştım. Geç bir saat olmasına karşın tüm salonun dolu olması son derece memnuniyet vericiydi. Tekrar o gün için teşekkürlerimi sunarım. Temas ettiğiniz konular ve yapılan çalışmalar takdire şayan. Yeni hizmet binasının Adana'ya kazandırılıyor olması gerçek anlamda çok büyük bir hizmet Meclisinizi ve Yönetiminizi kutluyorum. Mevcut binanız artık ihtiyaçlarınıza cevap veremez bir durumdaydı. Biz de TOBB olarak üzerimize düşen ne varsa maddi manevi yanınızdayız. ATO tüm Adana’nın, TOBB tüm Türkiye’nin. Bizler bu kurumların emanetçisiyiz. Vereceğimiz kararlar yine üyelerimizin menfaatine olacak kararlar olmalıdır. Hizmet binası kararı da üyelerimize daha iyi hizmet sunulabilmesi için son derece yerinde bir karar olmuştur. Bunu sağlayacak çalışmalarda taşın altına elimizi koymaya hazırız. Eski binanızın da bir eğitim akademisi haline gelmesi için destek vermeye hazırız. Bir diğer önemli konu ise Meslek Komitelerinizin çalışma sistemi. Sizleri dinlerken bu sistem açıkçası çok hoşuma gitti. Bu çalışma sistemi ile ATO’nun her sektörün, her üyesinin sorununa vakıf olacağına ve bu sorunu takip ederek çözüme ulaştıracağına şüphem yok. Hem Yönetim Kurulunuzu hem de Komite Üyelerinizi kutluyorum. Bizi kimse bu görevlere zorla getirmiyor. Madem seçildik, çalışacağız ve görevin hakkını vereceğiz. Çalışacağız demişken Başkan Yardımcımız Yücel Bayram’ın Özbekistan iş ziyareti ile ilgili verdiği bilgilere katılmamak elde değil. Bu konuda da bir kaç şey söylemeliyim. Özbekistan’a TOBB olarak biz de ziyarette bulunduk. Karşılıklı ticareti ve yatırımı artırmak için son derece güzel bir ülke. İşadamlarımızın buradaki imkânlardan faydalanmalarını tavsiye diyorum. Üstelik bu tür ziyaretlerinizi sürdürmenizi de sizlere tavsiye ediyorum. Artık dünya küçüldü. Tüm dünya ile entegre olmak zorundayız. Ekonomimizi dışa açmalıyız. İhracatımızı artırmalıyız. Bu nedenle Özbekistan’ yapılan ziyareti değerli buluyorum ve sizleri tekrar kutluyorum. Diğer ülkelerle temaslarınızın sonuçlarını merakla bekliyorum. Ziyaretinizden dolayı tekrar teşekkür ediyor, güzel Adana’ya selamlarımı iletmenizi istirham ediyorum” dedi. 
ATO Yönetimince, yapılan ziyaretin anısına TOBB Başkanı Adana temalı bir tablo hediye edildi. Toplu hatıra fotoğrafı çekimi sonrasında görüşme tamamlandı.(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli