ATO
GÜNDEM 2.01.2017 13:01:35 294 0

ATO "Türkiye asla teröre teslim olmayacaktır"

Adana Ticaret Odası´nın 2016 yılı çalışma dönemi, Aralık ayı olağan Meclis toplantısıyla sona erdi. ATO Meclisi´nin, 2017 Yılı Bütçesi´ni oybirliğiyle kabul ettiği toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Tarkan Kulak, yeni yılın terörsüz, savaşsız,

Tarkan Kulak, ATO Meclis üyelerine hitap ettiği konuşmasında şunları söyledi:

?2016 yılı ülkemiz için, bizler için çok üzücü olaylara sahne oldu. Kasım ayı içerisinde Aladağ ilçemizde yurt binasında çıkan yangında 12 kız evladımız hayatını kaybetti. Adana Ticaret Odası olarak terörü defalarca lanetledik ve şehit haberlerinin artık sona ermesi temennisinde bulunduk. Ancak ne yazık ki bu ay içerisinde yine üzücü şehit haberleri aldık. 10 Aralık tarihinde maç sonrası, İstanbul Dolmabahçe´de Vodafone Arena Stadı yakınlarında düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda, 36´sı emniyet mensubu, 44 kişi hayatını kaybetti. Bu olayın şoku geçmeden, 1 hafta sonra Kayseri´de çarşı iznine çıkmak için otobüse binen Mehmetçiklerimize yönelik bombalı saldırıda da maalesef 14 askerimiz şehit oldu. Ayrıca sınır güvenliğimizi sağlamaya yönelik Fırat Kalkanı harekâtından da şehit haberleri alıyoruz. Ankara´da gerçekleştirilen kalleş terör saldırısında ise Rusya´nın Ankara büyükelçisi Andrey Karlov´un hayatını kaybetmesi hepimizi üzmüştür. Türk-Rus ilişkilerinin bu tür hain oyunlarla bozulmasına fırsat verilmeyeceğine, ülkemizde korku iklimi yaratmayı ve huzuru kaçırmayı hedefleyen bu hain saldırılara karşı milletimizin birlik ve beraberliğini koruyup, teröre karşı dik duruşunu sürdüreceğine ve teröre asla teslim olmayacağına olan inancımı koruyorum. Bu ülke birliğine ve bütünlüğüne kasteden her türlü iç ve dış tehdidi omuz omuza vererek aşmasını bilmiştir ve tarihte başta Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı olmak üzere bunun birçok örnekleri vardır. Ülkemizin birliğine, bütünlüğüne, Mehmetçiğimize ve sivil vatandaşlarımızın canına kasteden kim olursa olsun asla amacına ulaşamayacaktır.?

Kulak konuşmasının son bölümünde, ?5 Ocak tarihinde Adanamızın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünü kutlayacağız. Bu aziz vatan uğruna canlarını veren, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı, ülkesi ve milleti için canını bir an bile düşünmeden feda eden demokrasi şehitlerimizi, ayrıca ebediyete intikal etmiş ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum? dedikten sonra ATO Meclis üyelerini şehitlerimiz için saygı duruşuna davet etti.

Daha sonra konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe de, 2017 yılında gerçekleştirmeyi planladıkları çalışmalara ilişkin bilgi verdi. ATO faaliyetlerinin 2017 yılında daha etkin bir şekilde süreceğini belirten Menevşe, ?Özellikle üyelerimizin ihracata yönelmesini sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıllarda başlattığımız ihracat atağını 2017´de daha da geliştireceğiz ve Hükümetimizin 2023 yılı hedefleri doğrultusunda Adana´nın dış ticaret rakamlarına olumlu yansımalarda bulunmasını sağlayacağız? diye konuştu.

2016 yılını, başta FETÖ terör örgütünün hain darbe girişimi olmak üzere, Rusya krizi, terör örgütlerinin kanlı saldırıları, sınırlarımızda yaşanan gerginlik, Fırat Kalkanı harekatı, olağanüstü hal uygulaması, Avrupa Parlamentosu´nun Türkiye ile müzakerelerin dondurulması kararı, dövizin ani yükselişi gibi ticarete de olumsuz yansıyan gelişmelerle zor bir yıl olarak geride bıraktığımızı kaydeden Menevşe, ?Bu olumsuzluklar ekonomimizin göstergelerini de maalesef negatif yönde etkiledi. Buna rağmen çalışmaya, mücadeleye, üretmeye devam ettik. Motivasyonumuzu ve morallerimizi bozan bunca olumsuzluğa rağmen Adana Ticaret Odası olarak birçok örnek projeye imza attık. Ekonomide bazen zor koşullar yeni sıçramalara ve atılımlara motivasyon kaynağı olur. 2017 için de umutluyuz. Özel sektör olarak müreffeh bir gelecek için daha çok çalışmaya, daha çok yatırım yapmaya hazırız. Adana Ticaret Odası, 2017 yılında da moral ve motivasyonunu yüksek tutarak örnek projelerle kent ekonomisini geliştirmek için çalışmaya devam edecektir. Hükümetimizin de teşvik ve desteklerle bu süreci desteklediğini görmekten mutluyuz. Özellikle proje bazlı ve büyük yatırımları teşvik eden devlet destekleriyle 2017 yılında Adana´da çok güzel gelişmelerin yaşanacağına inanıyoruz? diye konuştu.

Piyasalarda yaşanan nakit sıkıntısına çözüm getirmek ve küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) rahatlatılması amacıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Kredi Garanti Fonu (KGF) tarafından hazırlanarak; DenizBank ve Ziraat Bankası işbirliğiyle hayata geçirilen ?TOBB Nefes Kredisi?nin 2017 yılında Adana ekonomisinin gelişiminde önemli bir hareket yaratacağına inandığını da vurgulayan Menevşe, ?Bu fırsatla ülkemizdeki 80 bin KOBİ´ye yıllık yüzde 9.90 gibi piyasanın oldukça altındaki faiz oranıyla kredi desteği verilmesi imkanı yaratılmış bulunmaktadır. Üyelerimizi zaman geçirmeden bu imkandan yararlanmaya davet ediyorum? dedi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli