ATO MECLİSİ TOPLANDI
EKONOMİ 28.08.2017 10:43:37 303 0

ATO MECLİSİ TOPLANDI

ATO Başkanı Atila Menevşe, kentin kültürel değerlerinin ekonomiye kazandırılması gerektiğini söyledi

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, kentin sahip olduğu kültürel değerlerin ön plana çıkarılması için tüm kurum ve kuruluşlara destek çağrısı yaparak, ?Adana´nın tanıtımı ve kültürel değerlerinin katma değere dönüştürülmesi için yepyeni bir yol haritası belirledik. 6-8 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenecek Adana Lezzet Festivali ile önemli bir sınav vereceğiz. Amacımız, Adana´yı yılın her döneminde sürecek farklı etkinliklerle festivaller kentine dönüştürmektir? dedi.

ATO´nun Ağustos ayı olağan Meclis toplantısı Tarkan Kulak başkanlığında gerçekleşti. Meclis ve Meslek Komitesi üyeleri ile personelin katılımıyla yapılan bayramlaşmanın ardından geçilen Meclis toplantısında konuşan Atila Menevşe önümüzdeki dönemde yapılması planlanan çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Adana olarak kentin kültürel değerlerinin ekonomiye kazandırılması gerektiğini ifade eden Menevşe şunları söyledi:

?Adana´nın kent algısını olumlu yönde geliştirmek amacıyla uzun zamandır güzel çalışmalar yürütüyoruz. Portakal Çiçeği Karnavalıyla yakalanan ivmenin daha da artması ve Adana´nın güzellikleri ve etkinlikleriyle anılan bir şehir olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Adana Film Festivali, Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali, Kebap Festivali, Rock Festivali gibi yıl boyu festivallerle anılan bir kent olma yolundayız. Yaz sezonundan kış sezonuna geçiş döneminde yine büyük ve ulusal düzeyli bir festivalimizin olması gerektiğini düşündük. ATAK A.Ş. girişimiyle Adana Valiliği, İl Kültür Müdürlüğü, Çukurova Kalkınma Ajansı ve Odalarla bir araya gelerek Adana Lezzet Festivali´ni düzenlemeye karar verdik. Yaklaşık iki aydır kurum temsilcilerimiz altyapı çalışmalarını yapıyorlar. Ulusal düzeyli birçok turizm firması 6-7-8 Ekim´deki Adana Lezzet Festivali´ni önemli bir etkinliğe dönüştürerek bu tarihleri kapsayan Adana turlarını satmaya başladı. Oteller ile uçaklarda doluluk oranları oldukça yüksek. Bu etkinliğe şehir dışından 5 ile 10 bin arasında ziyaretçi bekleniyor. Program kapsamında,kentin her yanında müzikler eşliğinde sunulacak olan Adana Kebabı, şalgam, analı kızlı, mumbar, şırdan, içli köfte, karakuş tatlısı ve bici bici gibi Adana´nın eşsiz lezzetleri ziyaretçilerle buluşacak. Aynı zamanda yılın ilk narenciyelerine, pamuk tarlalarına, hasat turizmi programları yapılacak. Yemek yapım atölyeleri, gastro şovlar, şehir gezisi, müze ve tarihi bölge gezileri, söyleşiler, sergiler, sanatsal aktiviteler, sokak aktiviteleri ile süslenecek festivalimize ünlü şefler, yemek programcıları, ünlü gazeteciler ve köşe yazarları da konuk olacak. İnşallah bu etkinlikle Adana´mıza yeni bir heyecan ve yeni bir soluk kazandıracağız.?

?Şalgam ve kırmızıbiber salçasının tescil başvuruları yapıldı?

Menevşe, konuşmasının son bölümünde Adana Kebabını tescilleyerek tüm dünyada tanınmasını sağladıklarına işaret ederek, ?Adana´ya özgü şalgam ve kırmızıbiber salçasının tescil edilmesi için de başvurularımızı yaptık. Amacımız, kültürel zenginliklerimizi ekonomiye kazandırırken, diğer yandan da kentimizin tanınırlığını en üst seviyeye çıkarmaktır? diye konuştu.

Tekstil sektör sunumu

ATO Meclis toplantılarının son bölümünde gerçekleştirilen sektörel sunumda ise tekstil ele alındı. Meclis üyesi Nezir Sun sunumunda, ?Tekstil ve konfeksiyon sektörünün, dünyada gerek üretim sürecinde yaratılan katma değer ve gerekse ihracat gelirleri içindeki yüksek payı nedeniyle ekonomik kalkınma sürecinde önemli roller üstlendiğini ifade ederek, ?Dolayısıyla tekstil ve konfeksiyon sektörü ülkelerin kolayca vazgeçemediği bir sektördür. Tekstil ve konfeksiyon sektörü, ülkelerin daha ileri sanayilere geçiş için yarattığı sermaye birikimi ve yetişmiş iş gücü sebebiyle ellerindeki en önemli basamak taşlarından birisi konumundadır. Ekonomik kalkınmanın ileri aşamalarına geçen gelişmiş ülkelerde tekstil ve konfeksiyon sektörünün imalat sanayi üretimi içindeki payı sürekli azalırken, gelişmekte olan ülkelerde ise imalat sanayi üretimi içinde sektörün payı artmıştır. Tekstil ve konfeksiyon sektörü, ülkemiz gibi yoğun genç nüfusa sahip ülkelerde ise önemli bir istihdam kaynağı olma özelliğine sahiptir. Bunun yanında Adana´mızın hem Doğu ve Güneydoğu´dan hem de son yıllarda Suriye´den aldığı yoğun göç dikkate alındığında yarattığı istihdam potansiyeli daha da önemli hale gelmektedir? dedi.

Adana Ticaret Odası tarafından hayata geçirilen Adana Hazır Giyim Tanıtım Projesi´nin hem sektöre, hem de Adana´ya önemli katkılar sunduğuna da işaret eden Nezir Sun, ?Bu proje Adana´nın tekstil alanında cazibe merkezi olmasını sağlamanın yanı sıra, firmalarımızın pazar paylarını artırarak ihracata yönelmelerini sağlamıştır? görüşlerini dile getirdi.(vş)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false