ATO ihraçatcı yetiştiriyor
EKONOMİ 23.12.2018 12:23:18 253 0

ATO ihraçatcı yetiştiriyor

Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, ?İhracat Satış Kampı Danışmanlık Programı? kapsamında 28 şirket temsilcisinden birinin eğitim sürerken ilk ihracat bağlantısını yaptığını söyledi

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, odalarının hizmetlerinden Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi (TBİM) ile Avrupa İşletmeler Ağı Doğu Akdeniz Projesi´nin desteğiyle düzenledikleri 2018 yılı ?İhracat Satış Kampı Danışmanlık Programı? kapsamında 28 şirket temsilcisinden birinin eğitim devam ederken ilk ihracat bağlantısını yaptığını söyledi. 
Menevşe, ATO´nun düzenlediği İhracat Satış Kampı Danışmanlık Programına katılan öğrencileri ziyaretinde, "Ekonomiye kazandırdığımız yeni ihracatçıların var olması bizim mutluluk kaynağımız. Bizleri sevindiren gelişmeler yaşamaktayız. Şirketlerimiz adına eğitime katılan öğrencilerimiz ciddi manada ihracat konusunda istekliler. Ülke olarak sürekli ihracatı artırmak için vurguladığımız konuların başında ihracat yer almaktadır. Eğitim alan öğrencilerimizden biri uygulamalı program esnasında 66 bin dolarlık ihracat gerçekleştirmiştir. Daha eğitim esnasında 66 bin doları ihracat rakamına ulaşan birinin ve eğitim sonunda 28 eğitimli dış ticaret uzmanına sahip 28 şirket olması öncelikle şehrimiz adına büyük bir kazanç. Bu programın mezunu öğrencilerimiz ve şirketlerimizle Adana ihracatını 2 milyar doların üzerine çıkarmak en büyük hedefimiz ´´ dedi. 
Programın, firmaların ihracatta var olan başarılarının arttırılması ve ihracatı olmayan firmaların ihracata başlamalarına odaklanmış bir içeriğe sahip olduğunu ifade eden Menevşe, şöyle devam etti: 
"Ana amacımız, çalışanlar ile yürütülen çalışmalar üzerinden firmanın Uluslararası Pazarlama Sisteminin güçlendirilmesidir. Bu amaca ulaşmak için çalışanlar belirli bir süre yarım gün işletmede çalışıyorlar ve günün diğer yarısında da Odamızda gerçekleştirdiğimiz Danışmanlık Programı çalışmalarına katılıp danışmanımız eşliğinde işletme için müşteri bulma çalışmalarına devam ediyorlar. İhracat Satış Kampı Danışmanlık Programı, Dış Ticaret Uzmanı Murat Odacı tarafından verilen eğitim ve danışmanlık süresince Odamız üyelerinin ihracatına katkıda bulunmak adına 3 aylık bir süre zarfında firmaların çalışanlarına destek olacak, onlara yol gösterecek ve onlarla birlikte çalışacaktır. Bu süre sonunda firmalarımızın süreçleri kendi başlarına yürütebilir duruma gelmesini hedeflemekteyiz." 
Program bittiğinde eğitime katılan 28 şirketin ihracatın kanıtı olan ihracat beyannamelerini görmek istediklerini söylediklerini hatırlatan Menevşe, "Ancak eğitim o kadar başarılı ki daha başlangıcında 66 bin dolarlık ilk ihracat talebini bir şirketimiz aldı. Üstelik ilk siparişten sonra ikinci bir sipariş daha geldi. Bu bizi çok mutlu etti. Şimdi sıra eğitime katılan diğer katılımcılarda. Hepsinin Adana ekonomisine ihracatla destek olacaklarını biliyor ve teşekkür ediyorum. Adana Ticaret Odası olarak bütün üyelerimizi, geçtiğimiz günlerde faaliyete geçirdiğimiz İhracat Destek Ofisi hizmetlerinden yararlanmaya davet ediyorum. Uzman ekibimizle üyelerimize yurt dışında pazar bulma, müşteri bulma konularında yardımcı oluyoruz" diye konuştu. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı