ATO, Almanya´da Yapı ve İnşaat Fuarı´nda
EKONOMİ 27.02.2018 11:37:17 277 0

ATO, Almanya´da Yapı ve İnşaat Fuarı´nda

ATO, kentin dış ticaret kapasitesini geliştirmek ve üyelerinin ihracatını artırmak amacıyla Türkiye´de ilk kez uygulanan Meslek Grupları Destek Programı kapsamında inşaat, inşaat malzemeleri ile mimarlık ve mühendislik sektörlerinde faaliyet gösteren 114

Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özel´in Başkanlık ettiği, Meclis Üyeleri Yasin Işık, Halil Rüzgar, Yüksel Ülke, Kenan Fitik, Necati Fidan, Recep Altıparmak, İsmail Acı ve Ahmet Yüreli´nin yanı sıra 7 meslek komitesine mensup 114 kişiden oluşan ATO Heyeti Bautec Yapı ve İnşaat Fuarı´nın açılışına katıldı. ATO üyeleri, fuarın resmi açılışının ardından son teknoloji inşaat sistemlerinin bir araya geldiği ve her yıl adeta yeni buluşların şovuna dönüşen Bautec Berlin 2018 Uluslararası Yapı ve İnşaat Teknolojileri Fuarı´nda katılımcı firmaların stantlarını gezdiler. Firma temsilcilerinden, sergilenen ürün ve teknolojilerin fiyat, kullanım kolaylığı ve ürünün adaptasyonu hakkında bilgiler alan ATO üyelerinin büyük bölümü, fuar sonrasında daha geniş kapsamlı görüşme yapmak üzere randevulaştılar.

Türk-Alman Ticaret Odası´na işbirliği ziyareti

ATO Heyeti, Berlin´de faaliyet gösteren Türk-Alman Ticaret Odası´na gerçekleştirdiği ziyarette önümüzdeki dönemde yapılabilecek işbirliği ve yatırım olanaklarına ilişkin görüş alış verişinde bulundu. Türk-Alman Ticaret Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu, Adana´dan kalabalık bir heyetin Almanya´ya gelmiş olmasının her açıdan sevindirici olduğunu ifade ederek, "TOBB´ye bağlı olarak hizmet veren Türk-Alman Ticaret Odası´nın birincil görevi Türkiye´den gelen yatırımcıya altyapı desteği vermektir. Almanya´nın ticaret mevzuatı ve işleyişi hakkında destek oluyoruz. Almanya´da direkt olarak Türk yatırımcıya rehberlik eden tek Odayız. Burada sorun yaşayan Türk firmalarına çözüm üretmek ve konuyu gerektiğinde Almanya´nın en üst birimlerine ulaştırabilecek bir güce sahibiz. Burada iş yapmak isteyen tüm girişimcilere kapımız her zaman açık"  dedi.

ATO Heyeti´ne Başkanlık eden Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özel de, ATO üyelerinin dış pazarlarda yer alması için her türlü olanağı kullandıklarını ifade ederek, "Türkiye´de, üyelerini fuar ve dış etkinliklere götürmek için bütçe ayıran tek Odayız. Bugün de, Adana´nın aktif üyeleri arasında önemli bir çoğunluğa sahip inşaat sektörü temsilcilerinin Bautec Berlin 2018 Uluslararası Yapı ve İnşaat Teknolojileri Fuarı´na katılımlarını sağladık. Almanya ile Adana arasındaki ticaret ve işbirliği hacminin bu ziyaretin ardından önemli ölçüde artış göstereceğine inanıyorum. Bu ziyaretten sonra, Almanya´da iş yapmak isteyen Adanalı firmaların en önemli yol göstericisi Türk-Alman Ticaret Odası olacaktır" diye konuştu.

Alman Ticaret ve Yatırım ajansı temsilcisi Flerida Cortizo´nun da, yatırım ve işbirliği olanaklarına ilişkin sunum yaptığı ziyarette, ATO Heyeti Başkanı Mehmet Özel ve Türk-Alman Ticaret Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu, günün anısına Berlin ve Adana´yı simgeleyen hediye sundular.

Menevşe: Amacımız ticaret ağını genişletmek

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Bautec Berlin 2018 Uluslararası Yapı ve İnşaat Teknolojileri Fuarı´na 114 kişi ile katılımın Oda tarihinde bir ilk olduğunu ifade ederek, "ATO olarak bir rekora imza attık. İnşaat sektörünün 7 ayrı komitesine mensup 114 kişilik heyette bulunanlar kendi iştigal alanlarına ilişkin inceleme yapma şansını buldular. Türkiye´de bir Oda tarafından ilk kez uygulanan Meslek Komiteleri Destek programı ile talep eden tüm üyelerimize yurtiçinde ve yurtdışında fuarları ziyaret etme ve stant satın alarak bu fuarlara katılma imkanı sağladık. Sunduğumuz desteklerin yeni Pazar ve işbirliği arayışında etkin olarak kullanılması memnuniyet verici. Bu tür organizasyonların en kısa zamanda ihracat rakamlarına yansıyacağına inanıyoruz" görüşlerini dile getirdi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli