Atatürk için 550 kilometre pedal çevirecekler
SPOR 4.11.2018 15:14:25 433 0

Atatürk için 550 kilometre pedal çevirecekler

Mersin Bisiklet Derneği üyeleri, Mustafa Kemal Atatürk´ü anmak için bu yıl ikincisini gerçekleştirdikleri ´Ata´ya Saygı ve Pedala Engel Yok Projesi´ kapsamında 550 kilometre pedal çevirerek Anıtkabir´e ulaşmak için yola çıktı. Mersin Bisiklet Derneği Başk

  Mersin Bisiklet Derneği tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesinin desteği ile düzenlenen ´Ata´ya Saygı ve Pedala Engel Yok Projesi´ kapsamında Mersin ve çevre illerden 3´ü görme engelli 100´e yakın bisikletçi, yaklaşık 550 kilometre pedal çevirerek Ata´nın huzuruna çıkmayı hedefliyor. Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen etkinlikle yola çıkan bisikletçiler, günlük ortalama 100 kilometre pedal çevirerek 6 günde Ankara´ya ulaşacak. 

  Etkinlikle ilgili bilgi veren Mersin Bisiklet Derneği Başkanı Süleyman Uygun, amaçlarının 4 Kasım´da yola çıkarak, 10 Kasım´da Ankara´ya ulaşmak olduğunu söyledi. Uygun, "Bu projemizin ilkini geçen yıl yaptık. Bu ikincisini yapıyoruz, bunu geleneksel hale getirmeye çalışıyoruz. Burada bizimle beraber olan 3 tane görme engelli arkadaşımız var. Aynı zamanda farklı bisiklet tarzı ´trike bike´ dediğimiz bir bisikletle tanıştırıyoruz herkesi. Ortalama 500-550 kilometre yol gideceğiz. Asıl amacımız her şehrin temsilcileriyle buradan beraber yola çıkmak" dedi. 

  "Görmemek bir eksiklik değil farkındalık"

  Projenin çok etkili bir proje olduğunu kaydeden görme engelli Fahrettin Sadıç ise, projenin birçok ilde duyulduğunu ve ilgi gördüğünü aktararak, "Geçtiğimiz yıl bu proje için arandım ve o günden bugüne bu ekibe dahil oldum ve o günden beri bir bisiklet kullanıcısı oldum. Görmemek bir eksiklik değil, bir farklılık. Biz görmüyor olabiliriz ama her şeyi bir şekilde yapabiliyoruz. Siz yeter ki erişilebilir çözümler üretin, biz de bu çözümleri kullanarak hayatımızı daha düzgün bir şekilde idame ettirebiliyoruz. Bisiklette bunlardan bir tanesi, biz tandem bisiklet kullanıyoruz. Tandem bisikletler 2 kişilik bisikletler. Tandem bisiklette bizimle birlikte giden pilot arkadaşımızdan etrafımızda nelerin olduğunu dinliyoruz. Yani aslında bir anlamda bisiklet hayatımızın bir parçası oluyor. Bir tanesi pilot ve ben de ona katkıda bulunuyorum. Benim diğer insanlara tavsiyem bir kere hayatın içerisinde olmak gerekiyor. Bisikletle birlikte benim hayatımda çok şey değişti" ifadelerini kullandı. 

  "İnsanoğlu için hiçbir şey zor değil"

  Projede eşiyle birlikte yer alacak olan görme engelli Burak Türkoğlu da, "Eşimle birlikte 1,5 senedir bisiklet sürüyoruz. Oldukça heyecanlıyız. Bu projeye ilk kez katılıyoruz. Ata´nın huzuruna çıkmak heyecan verici bir şey. 6 gün sonra inşallah orada olacağız. Günde ortalama 80-90 kilometrelik bir parkurumuz olacak. O da daha önce yaptığımız bir şey, başaracağımızı düşünüyorum. İnsanoğlu için hiçbir şey zor değildir yeter ki istesin" şeklinde konuştu.  (SB)                                         


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli