?ARTIK ONU GÖNDERİN EVİNE DİNLENSİN?
SİYASET 11.06.2018 16:13:02 303 0

?ARTIK ONU GÖNDERİN EVİNE DİNLENSİN?

İYİ Parti´nin Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener İzmir´de yaptığı konuşmada AKP iktidarına ve Erdoğan´a yönelik eleştirilerini sürdürdü

İl ve ilçelere ziyaretlerini sürdüren,  Bergama, Manisa ve Tire´den sonraki durağı İzmir´de Gündoğdu Meydanı´nda kurulan iftar sofrasında İzmirlilere hitap eden İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Erdoğan´ın bir yüzükle siyasete başladığını söyledi ve  "Eğer bundan başka şeyler olursa hırsızlıktır demişti. Ben demedim kendi dedi. El hak doğru söylemiş. Adam yorgun, bir de geveze. Artık gönder evine çoluk çocuğu dinlesin,? diye konuştu

Meral Akşener´in açıklamaları şöyle:

"KAYNAK NEREDE DİYE SORUYORLAR, KAYNAK ÇALDIĞINIZ PARALAR"

?Siz isterseniz Allah nasip ederse elbette Cumhurbaşkanı Meral Akşener. Bugün beraberiz, birlikteyiz. Birlikte bir yol yürüyoruz. Önce kadınlar sonra gençler, bana ?Yürü´ dedi. İyi ki sizi dinlemişim. Türkiye 24 Haziran´da seçime gidecek. Cumhurbaşkanı olarak kimi görmek istiyorsanız onun kararını vereceksiniz.

Bu Kanal İstanbul projesi Türkiye´ye ne fayda sağlayacak, soruyorum, cevap yok. 65 milyar dolar gömdünüz. Bunun kaynağı nerede? ?Kaynak nerede´ diye soruyorlar. Bizim kaynağımız var. Kaynak cebinizdeki çaldığınız paralar. Çarçur ettiğiniz pek çok devlet kurumunun harcadığı, israf ettiği paralar. Bunlardan biri TRT. TRT´yi satıyorum ve 2.5 milyar TL kayak cebimizde kalıyor ve sattığımız para ile gençlere iş imkanı sağlayacağımız kaynağı elde ediyoruz.?

 ?Bir de Sayın Binali Yıldırım üzerinden TİKA tartışmaları var. TİKA´yı satacakmışım. Satmaya kalksam senden mi korkacağım söylerim. Nereye gidiyor bu para araştıralım dedik. Ne paralar gitmiş.

Gençler kendi arasında para toplamış. Biz tarifeli uçaklarla gidiyoruz özel uçağımız yok. 75 TL para toplamışlar. Çok teşekkür ediyorum. Bu küçük paralarla bir kampanya yürütüyoruz. Ben 24 yıldır aktif politika yaparım hiçbir zaman bu kadar mutlu çalışmadım. Şu Kadir gecesi size söz veriyorum İzmir, bu paralara vallahi haram karıştırmayacağım.?

Türkiye´nin 453 milyar dolar borç aldığını, 70 milyar dolar özelleştirme yaptığını ve Türkiye´den 16 yılda 2 trilyon dolar vergi alındığını söyleyen Meral Akşener, "Bunların hepsi toplamı 2 buçuk trilyon dolar. İzmirli genç işsiz. İzmir´e devlet fabrika yaptı mı? Devlet İzmir´e hizmet getirdi mi? Peki 2,5 trilyon dolar nereye gitti? Köprüler yapıldı yandaş müteahhide. Tüp geçitler yapıldı, şehir hastaneleri yapıldı yandaş müteahhidin. Utanmadan ´Şehir hastanelerinin müşterisi artacak´ diyen bir Cumhurbaşkanı ve adayı var" dedi. Bu sözlerin ardından yuhalayan kalabalığa müdahale eden Akşener, "Biz yuhalamıyoruz. Biz 24 Haziran´da gereğini yapıyoruz" dedi.

Açıklamasının devamında sözü hükümetin yatırımlarına getiren Akşener, "65 milyar dolara meşhur çılgın proje kanal İstanbul yapılıyor. Her gittiğim yerde bu soruyu soruyorum. Sormaya da devam edeceğim. Gençlere maaş bağlayacağım diyorum. ´Kaynağın nerede?´ diyorlar. Kredi kardı borçlarını sileceğim diyorum, ´Kaynak nerede?´ diyorlar. Fabrika yapacağım diyorum ´Kaynak nerede?´ diyorlar. 65 milyar doları gömüyorsun oraya, Türkiye´ye faydası nedir, kaynağı nerede? Ben şimdi kaynaklarımı söyleyeyim. Başbakan da soruyor. Ekonomi bakanı denilen birisi var. Şaka gibi. Kaynak çarçur ettiğiniz, arpalık haline çevirdiğiniz pek çok devlet kurumunun harcadığı, israf ettiği paralar. Bunlardan biri TRT" diye konuştu.

SENDEN Mİ KORKACAĞIM

Akşener, "Ağabeyler çok kızgın. TRT´yi satıyorum, özelleştiriyorum. 2 buçuk milyar TL´lik kaynak cebinizde kalıyor. Bu parayla da gençlerimize iş imkanı sağlayacağız. Yıllık 50 milyar dolarlık yatırım yapacağız. Devlet alışveriş yapıyor. Tek bir elden satın almalar yapılacak. Araştırdık yüzde 15´e yakın tasarruf edilebileceği çıktı. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) kavgası çıktı Binali Yıldırım üzerinden. ´FETÖ talimat verdi´ diyor. Benim ağzımdan TİKA ile ilgili bir laf çıkmamıştı. Satmaya kalkışsam söylerim. Senden mi korkacağım? Bütün kurumları inceleyeceğiz dedik. Bu TİKA nasıl bir şeymiş. Baktık yıllık 8 milyar dolar harcanıyor. Nereye gittiği belli değil. 6 buçuk milyarı sizin cebinizden çıkmış. Bir tane proje bulabildik. 25 kilometrelik otoyol yapılmış. Mogadişu´da yol yapılmış. Somali nere, İzmir nere?" ifadelerini kullandı.

Akşener´in konuşması sırasında bir genç kız sahneye çıkarak önce Meral Akşener´e sarıldı ardından da elindeki zarfı verdi. Meral Akşener, "Bizim uçağımız yok, uçak da tutamıyoruz. Gençler kendi aralarında para toplamış. Allah razı olsun. Bu küçük küçük paralarla bir kampanya yürütüyoruz. Akıl, beden gücüyle bir kampanya yürütüyoruz. Ben 24 yıldır aktif politika yaparım, hayatımda bu kadar mutlu çalıştığım hiçbir seçim olmamıştır. İzmirliler, bu mübarek gecede sizlerin huzurunda söz veriyorum. 75-20-5 liralık miktarlarla yürüttüğümüz kampanyaya vallahi billahi haram karıştırmayacağım" dedi.

?ARTIK GÖNDER EVİNE DİNLENSİN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın bir yüzükle siyasete başladığını söyleyen Akşener, "Eğer bundan başka şeyler olursa hırsızlıktır demişti. Ben demedim kendi dedi. El hak doğru söylemiş. Adam yorgun, bir de geveze. Artık gönder evine çoluk çocuğu dinlesin. Biz gerekeni 24 Haziran´da yapacağız" dedi.

Sözü işsizliğe getiren Akşener şöyle devam etti:

"Gençlere bu devlet iş vermek zorundadır. Veremiyorsak ailelerin karşısında onları ezemeyiz. İş verinceye kadar her gencimize 500 liralık vatandaşlık maaşı bağlayacağız. Bana dediler ki kaynak nerede? 8 milyar liraya arabalara biniyorlar. Kira paraları sizden çıkıyor. Bakanlar, çocukları, gelinleri, damatları bir filo. Siz de babanız da vergilerle onları ödüyor. İnin aşağı diyeceğim. Suriyelilere 150 milyar lira para harcandı. Ne işin vardı? Beşar Esad´ın yerinde kalması, gitmesi sana neydi. Efendi efendi ticaret yapılıyordu. 4 milyon insanın evinden barkından olmasına sebep oldun şimdi ağlıyorsun. Cumhurbaşkanı olur olmaz Suriye politikalarını düzelteceğim. İnsanlar vatanlarında özgür ve mutludur. Memleketlerine göndereceğiz. Sayın Erdoğan, Emevi Camisi´nde namaz kılamadı ama biz 81 ilimizdeki temsilcilerle memleketine gönderilmiş mülteci kardeşlerimizle seneye bu zaman iftar edeceğiz" diye konuştu.

?BUNLAR BU DEVLETİ ELE GEÇİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTILAR?

Kredi kartı borçlarıyla ilgili projelerinin olduğunu da açıklayan Akşener, "6 binin üzerinde cinayet ve intihar var. Bir defalık bu insanları da rahatlatacağız. Bunları da çözeceğiz. Yine kaynak diyorlar. Her kaynak söylendiğinde gol yiyorlar haberleri yok. Önemli bir şey daha var. 15 Temmuz kalkışması oldu. 2010´da o referandum olmasaydı 15 Temmuz olmazdı. Kendilerini gittim uyardım dinlemediler. Bu aziz millet kendilerini çukurdan aldı çıkardı. 249 insanımız şehit oldu. Aradan zaman geçti, ilk iş olarak harp okullarını kapattılar. Harp okuluna verilen öğrenci bu devlete emanettir. FETÖ´nün, metönün, ketönün eline düştüyse kabahat senin. Hepsi gariban Anadolu çocukları. Zenginler, hainler, damatlar, gelinler kaçtı, garipler sopa yiyor. Bunu bahane ederek harp okullarını kapattı. Binalara savaş açtı. İlk işim Kuleli ve Işıklar askeri liselerini açmak olacak. GATA´yı kapattılar. Derhal GATA´yı açacağım. Harp akademilerini açacağım. Binalarla savaş olmaz. Bunlar bu devleti ele geçirmek için yola çıktılar. Yönetmek akıllarından geçmedi. Dün FETÖ ile yarın ketö ile hayatımızda olacak" dedi.

ABDULLAH GÜL AÇIKLAMASI

Akşener, Abdullah Gül´ün çatı adaylı olacağı iddiaları için de, "Abdullah Gül´ü kabul etseydim, iki milli görüşçü arasında karar veriyor olacaktınız. Bu direnç, bu tavır sizin içindir. Ne kadar birbirine benzemeyenlerin kuyruğu birbirine değiyormuşuz. Birbiriyle alakası olmayan ne kadar insan Meral Akşener´e çemkiriyor. Cumhur ittifakının karşısında Millet İttifakı´nı kurduk. An itibariyle Millet İttifakı, Cumhur İttifakı´nı geçiyor. Bendeki bilgiler bu. Meclisi alacağız ama cumhurbaşkanlığını da almamız gerekiyor. Az önceki sorunun cevabını verdikten sonra oylarınızı kullanacaksınız. Ve biz başaracağız" dedi.

KAYNAK: İYİ PARTİ İNTERNET SİTESİ

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false