Şırnak´ta çatışma
TERÖR 15.05.2016 14:14:35 570 0

Şırnak´ta çatışma

Şırnak Merkez´de PKK´lı teröristler İl Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Kademe Binası, Çakırsöğüt İl Jandarma Komutanlığı ve asker ile polislerin konakladığı okullara eş zamanlı roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin de an

Şırnak Merkez´de 14 martta başlayan sokağa çıkma yasağı devam ederken PKK´lı teröristler İl Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Kademe Binası, Çakırsöğüt İl Jandarma Komutanlığı ve asker ile polislerin konakladığı okullara eş zamanlı roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 2 PKK´lı terörist öldürüldü, 6 güvenlik görevlisi yaralandı. Yapılan saldırı sonrasında şehrin büyük bir bölümünde çatışmalar başlarken, PKK´lıların bir kısmı karanlıktan faydalanarak kaçtılar. Kaçan PKK´lı teröristlerin yakalanması için insansız hava araçlarınında destek verdiği büyük bir operasyon başlatıldı. Saldırıda yaralanan 6 güvenlik görevlisinin durumunun iyi olduğu ve hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

Teröristler Nusaybin´i yerle bir etti

Mardin´in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağı ile başlayan operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, ilçenin değişik mahallelerinde konuşlanan ve mahalleleri karargah olarak kullanan teröristler tüm ev ve iş yerlerini kullanılmaz hale getirerek ilçeyi harabeye çevirdi.

Teröristlerin karargah olarak kullandıkları ev ve iş yerleri güvenlik kuvvetlerinin operasyonları sonrasında büyük oranda temizlendi. Teröristlerden geriye ise yerle bir olan binalar, evler, iş yerleri ve sokaklar kaldı.

Mardin Valiliği tarafından 14 Mart 2016 tarihinde Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kazılan çukur, kurulan barikat ve gizlenen bombalı tuzakları temizlemek ve vatandaşların can ve mal güvenliğini yeniden tesis edilmesi amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından asker ve polis tarafından müşterek başlatılan operasyonlar devam ediyor. Operasyonlarda 367 terörist etkisiz hale getirilirken, 352 barikat kaldırıldı, 867 El Yapımı Patlayıcı (EYP) kontrollü imha edildi. 60 güvenlik görevlisinin şehit olduğu operasyonlarda teröristler tarafından karargah olarak kullanılan mahalleler temizlendi. Teröristlerden temizlenen mahalleler adeta savaş alanını anımsatırken, ilçenin büyük bir bölümünün yerle bir edildiği gözlendi.

Şırnak kent merkezinde PKK mensuplarının yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet teşkilatı unsurlarınca 14 Mart´ta başlatılan ´Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifçi Operasyonu´ devam ediyor. Şırnak Dicle Mahallesi´nin hakim bir noktasında bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, teröristler tarafından üs olarak kullandıktan sonra patlayıcılarla patlatılıp, ateşe verilerek kullanılamaz hale getirildi. İhlas Haber Ajansı (İHA) ekibi, PKK´lılar tarafından tahrip edildikten sonra el yapımı patlayıcılar kullanılarak birçok bölümünde yıkıntılar oluşturulan ve daha sonra ateşe verilen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binası ile lojmanlarını görüntüledi.

KURUM BİNALARI KULLANILAMAZ HALE GELDİ
Teröristlerden arındırılan Dicle Mahallesi´ndeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binası ile lojmanlarının duvarlarına delikler açıldığı, teröristlerce buralardan güvenlik güçlerine ateş ettiği, yerleştirdikleri el yapımı patlayıcılarla binalara hasar verdikleri tespit edildi. Uzun süren yoğun çatışmaların ardından bölgeyi terk eden teröristlerin binaları ateşe verdikleri görüldü. Kurumun ve lojmanların içinde bulunan malzemeler de kullanılamaz hale geldi.

Öte yandan 14 Mart´ta ilan edilen sokağa çıkma yasağından bu yana PKK´lı teröristlerin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile lojmanlarının yanı sıra D.T. Nurullah Kadırhan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Komuta Kontrol Merkezi, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi binalarını kullanılamaz hale getirdiği belirtildi.

ÇEMBER DARALIYOR
Yüzde 87´si tamamlanan operasyonda güvenlik güçleri çemberi giderek daraltıyor. Sıcak çatışmaların yaşandığı bölgelerde, güvenlik güçleri, PKK´lılara ´Teslim ol´ çağrısında bulunuyor. Güvenlik güçleri, sokağa çıkma yasağının sürdüğü kentte PKK´lı teröristlerin kaçma ihtimaline karşı kırsalda da önlem alıyor.
Öte yandan yüzde 87´si PKK´lı teröristlerinden temizlenen ve 62 gündür devan eden operasyonda, şu ana kadar 367 terörist etkisiz hale getirilirken, 955 el yapımı patlayıcı da imha edildi. 

NUSAYBİN HAYALET KENTE VE HARABEYE DÖNDÜ
Operasyonların aralıksız devam ettiği Nusaybin ilçesi teröristlerin bıraktığı enkazdan dolayı hayalet kente ve harabeye döndü. İlçedeki bütün ev, iş yerleri, kurum binaları, cadde ve sokaklar kullanılmaz hale geldi. Güvenlik kuvvetlerinin başlattığı operasyonların ardından bulundukları bölgeleri terk eden teröristlerin kaçarken tuzak olarak bıraktıkları patlayıcılar ilçedeki ev ve iş yerlerini yerle bir etti. Teröristlerin kaçtıkları bölgelerdeki ev ve iş yerleri, tuzaklı patlayıcılardan dolayı tamamen yıkıldı.

TSK´dan Açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, Nusaybin´de 2, Şırnak´ta 8, Yüksekova´da 3, Sarıkamış´ta 4, Kandil´e yapılan hava taarruzunda ise 18 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Mardin´in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda; iki terörist etkisiz hale getirilirken, daha önce etkisiz hale getirilen iki terör örgütü mensubunun cesedi bulundu. Operasyonda öldürülen toplam terörist sayısının 373 olduğu belirtildi. Ayrıca, bir kalaşnikof piyade tüfeği, 120 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, dört kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, iki el bombası, bir el telsizi ele geçirilirken, altı el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 904 olduğu ifade edildi.

Şırnak´ta devam eden operasyonda; sekiz terörist etkisiz hale getirilirken, operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 369 olduğu belirtildi. Ayrıca, kalaşnikof 250 piyade tüfeği fişeği ele geçirilirken, dört el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 954 oldu.
Hakkâri Yüksekova´da devam eden operasyonda, üç terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Kars Sarıkamış´ta devam eden operasyonda, dört bölücü terör örgütü mensubu terörist bir M-16 piyade tüfeği, bir AK-47 piyade tüfeği, bir RPG-7 roketatar ile birlikte etkisiz hale getirildi.

Şırnak Uludere´de Kureyşin Tepe Hudut Bölüğü unsurlarınca üç el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi, Silopi´de bir terör örgütü mensubu gözaltına alındı, Mardin Dargeçit´te icra edilen aramada ise ?yardım ve yatakçılık? suçundan üç iş birlikçi, iki av tüfeği ve bir kuru sıkı tabanca ile yakalandı. Şırnak Silopi´de, Irak´ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan terör örgütü mensubu beş terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu. Hakkâri Dağlıca bölgesinde icra edilen hava harekatında, bölücü terör örgütünce kullanıldığı tespit edilen barınak, sığınak, mağara ve Doçka uçaksavar silah mevzileri imha edildi. Irak´ın kuzeyi, Kandil barınma alanındaki hedefe yönelik olarak yapılan hava harekatında 18 terörist öldürüldü.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Pençe operasyonu'nda yaralanan asker yaşamını yitirdi

Şırnak'ta çatışamada 3 asker ve 1 korucu şehit oldu

Zeytin Dalı Harekâtı 5. yılında

Diyarbakır Anneleri’nin Sesi Nevşehir’den Duyuldu

İKİ JANDARMAMIZ ŞEHİT OLDU

Diyarbakır’da patlama: 8 polis hafif yaralandı

Mehmetçik’ten Kaçamayacaklarını Anlayan 4 PKK’lı Terörist Teslim oldu

ŞEHİT BİNBAŞI MEHMET DUMAN TOPRAĞA VERİLDİ

ŞEHİT BİNBAŞI MEHMET DUMAN SAĞKAYA KÖYÜNE GÖTÜRÜLDÜ

CEYHAN, SAĞKAYA MAHALLESİNDEN BİNBAŞIMIZ ŞEHİT DÜŞTÜ

'Pençe Kilit'te bir askerimiz şehit oldu

PENÇE-KİLİT OPERASYON BÖLGESİNDEN 3 ŞEHİT HABERİ DAHA

PENÇE KİLİT OPERASYONUNDA ÜÇ ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

YPG’DEN KARKAMIŞ İLÇEMİZE ROKET SALDIRISI: 3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Prof. Dr. Barış Erdoğan,"Toplumsal korku ortamı oluşturulmasına karşı dikkatli olunmalı"

Defilede "Terörü Lanetliyoruz" pankartı açıldı

​​​​​​​IRAK’IN VE SURİYE’NİN KUZEYİNE ‘PENÇE-KILIÇ HAVA HAREKATI’

Şehidimiz var

TERÖR SALDIRISINDA VEFAT EDEN YUSUF MEYDAN VE KÜÇÜK ECRİN TOPRAĞA VERİLDİ 

İSTİKLAL CADDESİ SALDIRISINI YAPAN KİŞİNİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

“BOMBAYI BIRAKAN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI”

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,41% 0,09
  • EURO

    34,52% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2381,04% 0,05
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu