Vize muafiyeti, sızmayı önlemek için kalkıyor
GÜNDEM 9.01.2017 09:31:29 174 0

Vize muafiyeti, sızmayı önlemek için kalkıyor

Terör unsurlarının belirlenmesi maksadıyla mülteciler risk değerlendirmesine tabi tutulacak. Bazı ülkelere uygulanan vize muafiyeti de kaldırılacak.

Suriye´de devam eden savaş sebebiyle Türkiye´ye sığınan milyonlarca mültecinin arasına karışma ihtimali bulunan terör unsurlarının belirlenmesi için hükümet yeni bir adım atıyor. Türkiye´deki tüm mülteciler risk değerlendirmesine tabi tutulacak, ayrıca bazı ülkelere uygulanan vize muafiyeti de kaldırılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın başkanlığında geçen hafta yapılan Bakanlar Kurulunun en önemli gündem maddesini oluşturan İstanbul´daki gece kulübü saldırısı tüm detayları ile masaya yatırılmıştı. Edinilen bilgilere göre, güvenlik birimleri son dönemde DEAŞ kaynaklı saldırıların faillerinin Orta Asya Cumhuriyetleri vatandaşı olduğu tespitini yaptı. Bakanlar Kurulunda, Türkiye´nin Orta Asya Cumhuriyetlerinin büyük bölümüne vize uygulamadığı, bu nedenle DEAŞ´ın militanlarını bu ülkelerden seçerek Türkiye´ye gönderdiği ihtimali üzerine duruldu. Bu riski ortadan kaldırmak için yeni tedbirlerin gündeme getirilmesi benimsendi. Hükûmet kaynakları, "Son dönemde Türkiye´de yaşanan bazı saldırıların faillerinin Orta Doğu ülkeleri ile Orta Asya Cumhuriyetleri uyruklu olduğu tespit edildi. Türkiye, Orta Asya Cumhuriyetlerine vize uygulamadığı için terör örgütleri militan devşirmek için bu ülkelere yöneldi. Sızmaları önlemek için vize muafiyetinin kaldırılması gündemde" değerlendirilmesini yaptı.

 MÜLTECİLERE "RİSK ANALİZİ"
Türkiye´de başta Suriyeliler olmak üzere tüm mültecilere yönelik de yeni adımlar atılıyor. Kendini "mülteci" gibi göstererek ülkeye sızan terör örgütü mensuplarının tespiti için MİT ve diğer güvenlik birimleri milyonlarca mülteciyi risk değerlendirmesine tabi tutacak. Risk analizinde, şüpheli bulunanlar ayrı bir soruşturmaya tabii tutulacak. Riskli görünenler sınır dışı edilecek. Türkiye´de kalmaya devam edecek olan mülteciler ise ?gözetim? altında tutulacak.

Türkiye son olarak Halep´ten yaşanacak göç dalgasına karşı üst düzey güvenlik önlemi almıştı. Radikal grupların içinde bulunan militanların yeni göç dalgasıyla birlikte sivillerin arasına karışarak Türkiye´ye sızma ihtimaline karşı kapılarda güvenlik alarmı verilmişti. Ayrıca Türkiye´ye sızmaların önlenmesi için sivillerin İdlib´deki kamplarda tutulması gündeme gelmişti.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı