Arjantin
DÜNYA 14.05.2020 10:06:00 723 0

Arjantin'de dronlar havadan topladığı verilerle acil durum hastane inşaatını hızlandırdı

Arazi ölçümünde bir insanın ölçümleme kapasitesinden kat kat daha hızlı bir şekilde ölçüm yapan dronlar, aynı zamanda inşaat yapılacak alanın gerçekle neredeyse birebir doğruluktaki haritalarını paylaştılar.

 

Dünya çapında 2 milyondan fazla insanı etkileyen COVID-19, insanların en kötü sağlık krizlerinden biri haline geldi. Hastalara gerekli tedaviyi verebilmek amacıyla tüm devletler sağlık sistemlerini revize ederek gerekli durumlarda geçici COVID hastaneleri inşa etti.

Son zamanlarda ikiye katlanan vaka sayısı nedeniyle Arjantin Hükümeti 12 hastane kurulumuna onay verdi. 1200 yataklı olan bu hastanelerde yoğun bakım ünitesi, izolasyon odaları ve kritik hastalar için gereken tüm ekipmanlar mevcut.

Bayındırlık Bakanlığı; zamanlama açısından oldukça kritik olan acil durum hastanelerinin yapımını hızlandırmak amacıyla inşaat süresince son teknolojiye sahip dronlardan faydalandılar. Arazi ölçümünde bir insanın ölçümleme kapasitesinden kat kat daha hızlı bir şekilde ölçüm yapan dronlar, aynı zamanda inşaat yapılacak alanın gerçekle neredeyse birebir doğruluktaki haritalarını paylaştılar.

Zorluklarla başa çıkıyor

İnşa edilen modüler hastanelerin 9 tanesi başkent Buenos Aires’te, 3 tanesi de ülkenin kuzeyinde, batısında ve ortasında bulunuyor.

Hastanelerin her biri beton tabanlı ve 1100 m2’lik alan üzerine inşa edildi. Modüler hastaneler; diğer tüm hastaneler gibi hijyenik koşullara uyumlu olmasının yanında atık su, elektrik, telekomünikasyon sistemleri ISO 9001 2015 standartlarına ve ISO 14001 Yönetimi Belgelerine sahip.

Birbirinden uzak lokasyonlarda kurulan farklı hastanelerde çalışması planlanan ekiplerin, virüs açısından risk altında olmasından dolayı hastanenin proje ekibi arazinin ölçümü ve haritalandırması alanında kullanmak üzere dron tedariği için DJI markasının iş ortağı olan RC Online’la iletişime geçti.

Dijital Kaynaklar Etkiyi Artırıyor

Dronlar, arazi etüdünden proje denetimine kadar inşaatın farklı iş kollarına entegre edildi. Havadan görüntüleme ve DJI Terra’da bulunan işlem yazılımı sayesinde ölçüm görevlileri 2 boyutlu ve 3 boyutlu dijital Ortomozaik Haritalar çıkardı. Farklı şantiyeleri gezmek amacıyla 2000 km’den fazla yol yapan ekiplerin yanında DJI Phantom 4 Pro ve Mavic 2 Pro dronlarını kullanan ekipler, 12 farklı lokasyonu ve 10.000 m2’lik alanı yalnızca 3 günde tamamladı.

Ekipler daha sonra ortaya çıkan verileri ve 6000’den fazla görüntüyü fotogrametri programında 2 ve 3 boyutlu haritalar haline getirdiler. Dijital haritalar, etkin planlama ve hızlı uygulama sayesinde oldukça değerli kaynaklar. Dronların sahaları incelemesinden yalnızca birkaç saat sonra toplanan veriler sayesinde projeye katılan tüm işbirlikçiler (Bayındırlık Bakanlığı, elektrik şirketi, telekomünikasyon hizmet sunucusu) bu verilere bulut tabanlı bir dijital ortamdan kolayca erişebildi.

İnşaat Sektöründe Dronların Önemi

Dijital Haritalandırma Programı ve dronlar inşaat endüstrisinin geleceğini yeniden şekillendirecek iki önemli adım. Özellikle acil durumlarda kullanımı elzem olan dronlar hastane projesinde kullanılarak zaman kazandırarak ülkenin COVID-19’a karşı açtığı savaşa yardımcı oldu. Böylelikle daha fazla insan hayatı kurtarıldı. Programın Yönetim Koordinatörü Monica Rivera da konuyla ilgili ‘’Dronların inşaat sektöründeki önemi, bu projeyle bir kez daha altı çizilerek kanıtlanmıştır.” dedi.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli