ARICILIK KOZAN´DA KONUŞULDU
YAŞAM 1.03.2016 15:05:09 481 0

ARICILIK KOZAN´DA KONUŞULDU

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI (ÇKA) TARAFINDAN 2014-2023 ÇUKUROVA BÖLGE PLANI STRATEJİK AMAÇLARI DOĞRULTUSUNDA KOZAN´DA ?ARICILIK PANELİ´ DÜZENLEDİ

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından 2014-2023 Çukurova Bölge Planı stratejik amaçları doğrultusunda Kozan´da ?Arıcılık Paneli´ düzenledi.
Kozan Kaymakamlığı koordinasyonu, Kozan Belediyesi işbirliği ve Çukurova Kalkınma Ajansı organizasyonu ile Kozan Millet Bahçesi Kültür Salonu´nda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını yapan Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Kozan´ın birincil meselesinin tarım olduğunu, tarımın bir tarafında arıcılığın diğer tarafında ise narenciyenin yer aldığını vurgulayarak, arıcılık üzerine hazırlanan panelin ÇKA´nın öncülüğü ve katkılarıyla gerçekleştirildiğini belirtti. ÇKA´nın Kozan´a desteğinin büyük olduğunu vurgulayan Öztürk, ajansın verdiği desteklerin Kozan´ın gelişmişliğine önemli katkılar sunduğunu söyledi.
Kozan Kaymakamı Avni Oral ise arıcılık ve bal üretimi sektörünün Kozan ekonomisinin önemli sacayaklarından biri olduğunu, ilçenin özellikle üretim ve pazarlama yönünden ön plana çıktığını belirtti. Kozan´ın, ilçenin ve çevre yörelerin ürünlerini endüstriyel ürüne çeviren iki önemli markaya sahip olduğunu vurgulayan Oral; sektörün daha da geliştirilmesi, sorunların çözülmesi ve bu anlamda üretilen ürünlerin katma değer yaratılarak pazara sunulması noktasında tüm kurumlara önemli görevler düştüğünü söyledi. Oral, bu bağlamda ilki düzenlenen ?Arıcılık Paneli´nin sektöre ve Kozanlılara katkı sağlayacağına inandığını sözlerine ekledi. Bölgesel kalkınmayı destekleyen, bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak için çaba gösteren, bölgelerdeki sektörlerin teşvikini sağlamak anlamında gerekli çalışmaları yapan kalkınma ajanslarının önemli misyonlar üstlendiğini kaydeden Oram, bu anlamda ajansın desteklerini kaymakamlık olarak önemsediklerini belirtti.
Konuşmaların ardından ÇKA Genel Sekreteri Lutfi Altunsu, ?Kırsala Yönelik Tedbirler´ konulu sunum yaptı. Sunumunda 2014-2023 Çukurova Bölge Planı´nın tanıtımını yapan Altunsu, ajansın uygulamış olduğu destek programlarına kısaca değinerek, herkesi ajans desteklerinden faydalanmak için proje hazırlamaya çağırdı.
Türkiye Kalkınma Vakfı´ndan Sevim Karasungur, konuşmasında kırsal kalkınmanın önemine değinerek, arıcılığın kırsal kalkınmaya ve sosyal içermeye katkıları, örgütlenme ve kooperatifleşme, türkiye ve dünya genelindeki iyi uygulama örnekleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu ise ?Modern Arıcılık Teknikleri, Ana Arı Yetiştiriciliği, Gen Kaynaklarının Korunması, Islah, Ürün Çeşitlendirme ve Apiterapi, Arıcılık Faaliyetlerinde Yapılan Temel Yanlışlar, Dünya´daki Teknolojik Gelişmeler, Arı Ölümlerinin Sebepleri´ gibi konularda sektör temsilcilerini bilgilendirdi.
Panelin son oturumunda Adana Orman Müdürlüğü Odun Dışı Orman Ürünleri Şube Müdürü Zekeriya Beydilli, Kozan´da arıcılık uygulamaları, Orman Bakanlığının bu alanda yaptığı çalışmalara verdiği destekleri ve bal ormanı projelerini anlattı.
Panel konuşmacıların bilgi paylaşımın ardından soruların cevaplandırılması ile son buldu.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli