ARATOS FELSEFE DERGİSİNİN 97. SAYISI YAYINLANDI
YAŞAM 7.07.2020 12:02:00 1173 0

ARATOS FELSEFE DERGİSİNİN 97. SAYISI YAYINLANDI

Tarsus’ta yayınlanan Aratos felsefe, kültür ve sanat dergisinin 96. sayısı çıktı. Gazeteci Uğur Pişmanlık’ın yayınladığı ve adını Antik Çağ’da yaşamış Tarsuslu filozoftan alıyor.

Tarsus’ta yayınlanan Aratos felsefe, kültür ve sanat dergisinin 96. sayısı çıktı. Gazeteci Uğur Pişmanlık’ın yayınladığı ve adını Antik Çağ’da yaşamış Tarsuslu filozoftan alan Aratos dergisinin, 97. sayısının konu ve yazarları şöyle: Munzurun Aşkı (Mürüvet Bozna), Sinema Keyfi (Cemile Cereb), Ahlaksal Olandan Politik Olana Geçiş İlkesi Olarak Kant'ta Adalet Kavramı (Prof. Dr. Zehragül Aşkın), Türkiye Cumhuriyeti’nin İlk Dönemlerinde Milli Tarih Ders Kitaplarında Osmanlı ve Yunan İmajı (Önder Kaya), Peri Tozu Serpilmiş Picasso’dan Büyülü Dokunuşlar (Seval Deniz Karahaliloğlu), Bir Avusturya Gezisi ve Bio Otel-2 (Ahmet Ünal).

Aratos dergisinin Yayın Kurulu Üyesi ve Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ümit Aydınoğlu, Aratos dergisinin derginin 97. sayısında, “Antik Dönemin İzinde Aratos” başlıklı sunu yazısında şunları söylüyor, “Gökbilimci olan Aratos, bununla sınırlı kalmayıp meteoroloji, matematik ve botanik gibi konularda da çalışmıştır. Antik Dönem’in eğitim anlayışının bir yansıması olan bu yaklaşım günümüzde yerini uzmanlık alanlarına bırakmış olsa da Aratos Dergisi ismini aldığı bilim insanının geleneğini sürdürmektedir. Dergi, amatör bir ruhla çalışmalar yaparken bir yandan da felsefe, tarih, eğitim, mimarlık, şehir planlama gibi birçok bilim dalından yazılara yer vererek bir nevi Antik Dönem biliminin geleneklerini sürdürmekte ve bilim insanı Aratos’u bir dergi ile kimliklendirmektedir. Aratos Dergisi, meraklarını bütün bilim alanlarına yayıyor ve sadece ismini değil onun yaşadığı dünyanın düşünce anlayışını da temsil ediyor. Yayın Kurulu Üyesi olduğum Aratos dergisinde bir arkeolog olarak ara ara yazılar yazarak bu antik geleneğin sürdürülmesine katkı verdiğim için mutluyum. 

Antik Dönem’de görülen farklı bilim dallarında çalışmak bir arayışın sonucudur. Aratos, Phainomena (gök olayları) adlı kitabında dönemin kısıtlı araştırma olanaklarıyla gökyüzünün gözlemlerine dayanan inceleme sürecinin sonuçlarını bize aktarır. Bugün bilimin bütün alanlarında teknolojik gelişmeler vardır ve hiç şüphesiz ki bu gelişmeleri Aratos ve onun gibi Antik Dönem bilim insanlarının yaptıkları gözlemlere borçluyuz. Aratos Dergisi de yaptığı çalışmalarla bu arayışın günümüzdeki temsilcilerinden biri olarak görülmelidir ve temsil ettiği değer evrenseldir”.

Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık ise yaptığı açıklamada Aratos dergisinin cumhuriyet tarihi boyunca Tarsus’un en uzun süreli dergisi olduğunu belirterek, “Aratos dergisi yola çıktığı 17 yıl öncesinden bu yana Tarsus’un kültür sanat yaşamına kazandırılmış entelektüel bir yayındır. Hem kültür sanat alanındaki yazıları hem de bu kentin tarihsel değerleri ve geçmişteki felsefi yapısını yansıtan ve özellikle felsefeyi merkeze koyan bir dergidir. Aratos Felsefe Dergisi Tarsus’ta bir aydınlanma çabasıdır. Tarsus’u yeniden bir felsefe kenti yapma yönündeki çabalarımız devam etmektedir. Bu çaba dergiyle sınırlı değildir” diye konuştu.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli