ARATOS ÖDÜLLERİ VERİLDİ
KÜLTÜR SANAT 27.12.2016 21:40:05 1754 0

ARATOS ÖDÜLLERİ VERİLDİ

2016 yılı "Aratos Ödülleri" sahiplerini buldu. "Aratos Sanat Ödülü"nü Ankara Ekin Tiyatrosu kurucusu Faruk Güvenç alırken "Aratos Emek Ödülü" ise Disk´li sendikacı Nihat Göküş´e verildi

Geçtiğimiz günlerde Aratos Kültür Sanatevi´nde aynı günde ikietkinlik birden yaşandı. Aratos FelsefeOkulu´nda Çukurova Üniversitesi´nden Doç. Doç. Dr. Cahit Aslan´ın sunduğu, "Toplumsal Fay Hatlarının Anatomisi" başlıklı ders işlendi. 

Aratos dergisi 2011 yılında vermeye başladığı "Aratos Ödülü" bugüne kadar sadece kültür sanat alanında veriliyordu. Bu yıl ilk kez, sendikal mücadele başta olmak üzere, toplumsal ve siyasal alanda emek vermiş kişi ve kuruluşlara da "Aratos Emek Ödülü" verilmeye başlandı.

Aratos Dergisi Kültür Sanatevi Danışma ve Seçici Kurul, önerilen isimler üzerinde yaptığı değerlendirmede, "2016 Aratos Kültür Sanat Ödülü" Ankara Ekin Tiyatro´su Faruk Güvenç´e, "Aratos Emek Ödülü" ise sendikacı Nihat Göküş´e verilmesini uygun gördü.

Tarsus´ta 2004 yılında yayın hayatına başlayan Aratos  tarih, felsefe, kültür ve sanat dergisi 2016 yılı "Aratos Ödülleri" verildi. Gazeteci Uğur Pişmanlık´ın yayınladığı ve adını Antik Çağ´da yaşamış Tarsuslu filozoftan Aratos´tan alan dergisinin bu yıl ki "AratosKültür Sanat Ödülü", Tarsus´tan yola çıkarak başladığı tiyatro yolculuğuna Ankara´da devam eden,  sahnelediği oyunları Anadolu´ya taşıyarak izleyiciyle buluşturan ve ülkemiz kültür yaşamına ve Türk tiyatrosuna katkılarından dolayı Tarsuslu tiyatrocu, Ankara Ekin Tiyatrosu kurucusu Faruk Güvenç´everildi.

"Aratos Ödülleri" töreni Tarsus´ta Aratos Kültür Sanatevi´nde yapıldı. Bu yıl ilk kez başlatılan "Aratos Emek Ödülü ise 1970´lerde Tarsus´ta DİSK Maden-İş Sendikası´nda başladığı mücadelesine Disk Genel-İş ve Disk Tekstil Sendikaları´nda sürdürerek Tarsus, Adana ve Mersin´de işçi hakları ve sendikalaşma konusunda verdiği emeklerden dolayı sendikacı Nihat Göküş´e verildi.

Ödül töreni öncesinde Aratos Felsefe Okulu´nun 5. dersi yapıldı. Çukurova Üniversitesi´nden Doç.Doç. Dr. Cahit Aslan,"Toplumsal Fay Hatlarının Anatomisi" başlıklı bir ders verildi.

Bu dersin ardından ödül törenine geçildi. Aratos dergisi yönetici Uğur Pişmanlık, "Aratos Ödülleri"nin toplumsal yaşama, kültür ve sanata ilerici bir perspektifle bakan aydın kişi ve kuruluşlara verdiklerini belirtti.

Bu yılın "Aratos Kültür Sanat Ödülü"nü Faruk Güvenç´e Çukurova Üniversitesi´nden Doç. Dr. Cahit Aslan tarafından takdim edildi. Ankara Ekin Tiyatrosu yöneticisi Faruk Güvenç, aldığı ödüle ilişkin olarak, "Ben Tarsus´ta lise yıllarında tiyatroya başladım ve sonrasında da devam ettirerek Ekin Tiyatrosu´nu kurdum. Doğup, büyüdüğüm memleketim Tarsus´tan bana böyle anlamlı bir ödül verilmesinden dolayı mutlu oldum, gurur duydum. Aratos Kültür Sanatevi, ürettikleri ve paylaştıklarıyla bu kente anlam katıyor. Ben herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sendikacı Nihat Göküş ise "Aratos Emek Ödülü"nü, Çağrışım Tiyatrosu Yönetmeni Nihat Çapar´ın elinden aldı. Nihat Göküş, ödül almaktan duyduğu memnuniyeti belirttikten sonra, "Bütün yaşamım, işçilerin emekçilerin bu sömürü düzenine karşı hak alma mücadelesinde onları bilinçlendirmeye çalışmak, yanlarında olmak ve birlikte kazanımlar elde etmek adına sürdürdüğüm çabalarla geçti. İnsanlar safını bilmeli, nerede duracağını bilmeli ve en önemlisi de dik durmalı. Aratos Ödülü´nü bana uygun gören insanlara ve Aratos dergisine teşekkür ediyorum" dedi.

Aratos dergisi yayın yönetmeni Uğur Pişmanlık ise 13 yıldır yayımladıkları dergiyi Aratos Kültür Sanatevi´ne dönüştürerek kentin toplumsal ve kültürel yaşamına çok katkıda bulunmayı amaçladıkların vurgulayarak, "Beşyıldır sürdürdüğümüz ödül geleneğini bu yıl da devam ettirerek, 2016"Aratos Ödülü"nü Tarsus´a ve ülkemiz kültür sanat, yaşamına emeğin mücadelesinekatkıda bulunanlara vermekten onur duyuyoruz" diye konuştu.

Aratos Ödülleri

2011 yılı "Aratos Ödülü" Çağrışım Tiyatrosu yönetmeni Nihat Çapar (Tarsus)

2012 yılı "Aratos Ödülü" "Ahmet Bağ-Cumali Balcı Resim Atölyesi" (Tarsus)

2013 yılı "Aratos Ödülü" uygun aday bulunmadığı için verilmedi

2014 yılı "Aratos Ödülü" Arkeolog Hüseyin Adıbelli-Ahi Evran Üniversitesi (Kırşekhir)

2015 yılı "Aratos Ödülü" Yazar Remzi Karabulut

2016 yılı "Aratos Kültür Sanat Ödülü" Ankara Ekin Tiyatrosu yöneticisi Faruk Güvenç

2016 yılı "Aratos Emek Ödülü" DİSK´li sendikacı Nihat Göküş (Tarsus)

 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı