AOSB´de
EĞİTİM 13.04.2018 12:57:02 398 0

AOSB´de "Zaman Yönetimi" konulu seminer

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB)´nde faaliyet gösteren sanayici ve çalışanlarına eğitim desteği sağlayan AOSB Akademi´de, "Zaman Yönetimi" konulu seminer düzenlendi.

AOSB Seyhan Salonu´nda gerçekleştirilen programa eğitmen olarak katılan Kişisel Gelişim ve Pazarlama Uzmanı Ekin Kopkiman, zaman yönetimini, "Zamanı etkin kullanarak öncelikleri belirleyip, doğru planlama ve buna bağlı eksiksiz programlama yapabilmektir." diye tanımladı. Zamanın; yerine konması, geri döndürülmesi, yenilenmesi, depolanması, mümkün olmayan tek kaynak olduğunu belirten Kopkiman, zaman yönetiminin, satın alınması mümkün olmayan bu hazineyi etkin bir biçimde kullanabilmeyi ve denetlemeyi sağlayan organize bir sistem olduğunu söyledi.  

Çok sayıda katılımcının ilgiyle dinlediği Ekin Kopkiman, toplumda 7´den 70´e herkesin zamanın yetmediğinden şikayet ettiğini kaydetti. Zaman yönetiminin sosyal hayatta ve beden sağlığı üzenindeki olumlu etkilerine işaret eden Kopkiman, "Zamanı neden etkin kullanamıyoruz?" sorusuna, "Çünkü çok fazla bildirim alıyoruz. Çok fazla ilgilenmemiz gereken şey var. Zamanımızı harcayan çok fazla neden var. Yoğun bürokrasi ve formaliteye yenik düşüyoruz. İş dünyasında mesailer, yetişememiş işler, randevulara geç kalma, toplantıların gereksiz yere uzaması ve hiçbir işe yaraması gibi problemlerle karşılaşıyoruz. İş dünyasında toplantı yönetimi çok önemli bir konudur. Çok toplantı yapan iş yerleri aslında hiçbir iş yapmıyor, demektir. En verimli toplantı süreleri 10 ile 20 dakika iken; ülkemizde bu süre 2 ile 5 saat arasındadır. Zaman Yönetimi;  acil olmakla birlikte o kadar da önemli olmayan günlük olayların baskısından kaçınmak için açık önceliklerin ortaya konulması ile başarılı olur." dedi. 

Teknolojiye tam alışamamanın da günlük hayatı sekteye uğrattığına dikkat çeken Kopkiman, gençlerin 21. yüzyılın en enteresan kuşağını yaşadıklarını dile getirdi. Zaman yönetiminde kaliteli ve doğru iletişimin ayrı bir değerinin bulunduğunu anlatan Kopkiman, verimsizliği gidermek, belirlenen hedeflere ulaşabilmek, kariyer gelişimini sağlamak, görevlerin yerine getirilebilmesi gibi nedenlerden zamanın iyi yönetilmesi gerektiğinin altını çizdi.

OBJEKTİF ve SUBJEKTİF ZAMAN

´Objektif, subjektif ve biyolojik´  zaman kavramları hakkında da bilgiler veren Ekin Kopkiman, "Objektif zaman; rakamların gösterdiği zamandır. İzlenebilir, ölçümlenebilir. Dünyanın diğer gezegenlerin, güneşin, yıldızların hareketleri ile düzenli olarak izlenebilen fiziksel olaylar ile belirlenir. Saat ve takvim gibi sonradan oluşturulmuş belirli düzeneklere göre kurgulanmıştır. Subjektif zaman; psikolojiktir, hissedilir görecelidir, anlaşılması güçtür ve değişkendir." diye konuştu. 

Biyolojik zamanın özelliklerini "Bireysel, demografik değişkenlere göre farklılaşır, bedensel ihtiyaçlara göre alarm çalar, güneşe duyarlıdır, mevsimsel farklılıklar gösterir, dış etkenler ile şekillenir."  biçiminde sıralayan Kopkiman, şöyle devam etti: 

"Einstein, bedenimizin algıladığı zamanın, duvardaki saatin gösterdiği zamana göre daha hassas olduğunu fark etmiştir. Biz buna ´beden saati´ diyoruz. Kontrol mekanizması, beynimizin hipotalamus bölgesinde yer alır. Beden saati; beden kimyasındaki değişikliklerin, bağışıklık sisteminin, kalp atışının, kan dolaşımının ritimlerini düzenli olarak dengeler. Buna göre; öğleden sonra uyuklamaları, pazartesi sendromu, uyku bozuklukları, depresyon, motivasyon düşüklüğü, halsizlik, verimsizlik, duvardaki saat ile beden saatimizin uyumsuzluğunun fiziksel sorun haline dönüşmesinin kanıtlarıdır."

ZAMANIN TUZAKLARI

Zamanın tuzaklarını, "Acelecilik, kararsızlık, ayrıntılar ile gereksiz uğraşma, plansız misafirler, verimsiz ve gereksiz toplantı, dağınıklık, yarım kalan işler, hayır diyememek, iletişim hataları, cihaz arızaları ve unutkanlık" başlıklarıyla özetleyen Kopkiman, zamanı iyi ve planlı kullanabilmek için şu önerilerde bulundu:

"İşleri zor olandan kolay olana doğru yapın. İşleri plan ve programa göre yürütün.  Bir işi bitirmeden diğerine geçmeyin. Eldeki işe tüm enerjiniz ile sarılın. Yaratıcı düşünce için zaman ayırın. Rutin işleri en aza indirgeyin. Gereksiz ayrıntılardan uzak durun. Toplantılarda gündem üzerine organize olun, zamanı mümkün olduğunca sınırlayın.  Engellenmeden çalışılabilecek ortam ve zaman planlaması yapın. İşleri paylaşın. Yöneticinin en önemli işi delegasyondur. Delegasyon, sorumluluğunuzdaki işleri, yönettiklerinize devretmektir. İyi bir yönetici; asli işi olan takip, kontrol, denetim ve sistemdir. İş geliştirme alanlarına yani kendisinden asıl beklenen işlere odaklanabilmek için yönettiklerine, mümkün olan tüm işleri devredebilmeyi, bunun için eğitim vermeyi ve yol göstermeyi becerebilmelidir."(CO)

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli