AOSB´de sanayicilere istihdam teşvikleri konusunda bilgilendirme
EĞİTİM 3.04.2019 11:14:27 356 0

AOSB´de sanayicilere istihdam teşvikleri konusunda bilgilendirme

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde sanayicilere; Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından sağlanan istihdam teşvikleri anlatıldı.

Adana İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karaveli ile Sosyal Güvenlik Kurumu Adana İl Müdürü Bilal Canbolat, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü,  Denetim Kurulu Üyesi Hilal Aksöz, Bölge Müdürü Ersin Akpınar, sanayici ve çalışanları toplantıya katıldı.

Seyhan Toplantı Salonu´nda düzenlenen toplantıda, sanayicilere ilave istihdam konusunda işverenlere sunulan imkanlar hakkında bilgiler verildi.

AOSB Başkanı Bekir Sütcü, toplantının açılışındaki konuşmasında, sanayicileri bilgilendirmeye yönelik organizasyonun önemine işaret ederek, ?Ben de bir sanayici olarak; buraya kadar gelip sanayicilerimizi ve çalışanlarımızı bilgilendirmelerinden dolayı il müdürlerimize tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Burada hem yeni teşvik uygulamaları konusunda bilgi edineceğiz hem de varsa kafamızla oluşan sorulara cevap alma imkanı bulacağız? dedi.

Adana İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karaveli, işletme sahipleri ve yöneticileri ile etkin bir işbirliği ile faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, ?Geçtiğimiz Ağustos ayı malümunuz ülkemiz;  dış kaynaklı saldırılardan dolayı ekonomik olarak hem istiham hem de üretim anlamında zor günler geçirdi. Ancak,  bu olumsuz durum elbirliği ile iyi noktalara gelmeye başladı. Ülkemizde teşvik anlamında çok önemli tedbirler alınmıştır. Dileğimiz bu teşviklerden siz değerli sanayicilerimizin en iyi şekilde istifade etmesidir? dedi.

Yeni düzenlemeler konusunda da bilgi veren Ahmet Karaveli, şunları söyledi: 

?İşyerinde yapılan kontrol ve denetimlerde çalıştırdığı kişileri sigortalı olarak bildirmediği veya bildirilen sigortalıyı fiilen çalıştırmadığı tespit edilen işyeri işverenlerinin bazı prim teşviki, destek ve indirimlerden  bir yıl süreyle yararlanması mümkün bulunmamaktaydı.  Yeni düzenleme ile  mahkeme kararıyla veya yapılan kontrol ve denetimlerde çalıştırdığı kişileri sigortalı olarak bildirmediği veya bildirilen sigortalıyı fiilen çalıştırmadığı tespit edilen işyerleri ilk tespitte bir ay süreyle, ilk tespit tarihinden itibaren üç yıl içinde tekrar eden ve yasaklama kapsamına giren her bir tespit için ise birer yıl süreyle prim teşviki, destek ve indirimlerden yararlanamayacaktır.?

Sosyal Güvenlik Kurumu Adana İl Müdürü Bilal Canbolat ise  kurum olarak işverelerin her türlü soru ve sorunları için yanlarında olduklarını belirterek, ?Sizin kazanmanız demek ülkemizin kazanması demektir. Daha fazla işçi istihdamı ile ülkemizin daha fazla kazanması anlamına gelmektedir.? diye konuştu.

İLAVE İSTİHDAM TEŞVİKİ

Canbolat, hükümetin sağladığı son teşviklerle ilgili ayrıntılı bilgiler de vererek, ?1 Şubat 2019 ile 30 Nisan 2019 tarihleri arasında yeni işe alınan işçiler için, daha önce yürürlükte bulunan teşviklere ilave olarak yeni bir teşvik verilmektedir? dedi.

Sadece özel sektör işverenlerinin yararlandığı bu teşviklerden yararlanmak için bir takım koşulların bulunduğunu ifade eden Canbolat, şöyle devam etti:

?Teşvikten yararlanacak işverenin sigorta ve işsizlik sigortası primi, idari para cezası ile bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borçlarının bulunmaması gerekiyor. Ancak, borçlarını yapılandırmış olanlar, yapılandırma yükümlülüklerini yerine getirdikleri sürece teşvikten yararlanabiliyorlar.

Sanayicilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantının sonunda, kurum yetkilileri katılımcıların sorularını yanıtladılar.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli