AOSB TEKNİK BİLİMLER MYO’DAN 110 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU
GÜNDEM 12.07.2023 09:22:00 562 0

AOSB TEKNİK BİLİMLER MYO’DAN 110 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB) bulunan Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun 2022-2023 Akademik Yılının 110 mezunu törenle diplomalarını aldı.

Bölge Başkanlığı Seyhan Salonu'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Rektör Vekili Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, törene katılamayan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’in mesajını okuyarak başladığı konuşmasında, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Prof. Dr. Ünlükaplan, “Mezun olan öğrencilerimizin akademik yolculuklarını tamamlaması bir son değil yeni bir başlangıçtır. Bu zorlu yolculuk boyunca emekleriniz, azminiz ve kararlılığınızla başarı elde edip, diploma almaya hak kazandınız” diyerek, şöyle devam etti:

“Sevgili öğrencilerimiz; sizlere meslek hayatında sürekli öğrenme ve kendinizi geliştirmeyi öneriyorum. Kararlı olursanız büyük hayalleriniz gerçekleştirebilirsiniz. Bunu aldığınız eğitim ve deneyimlerinizle başaracağınıza inanıyorum.  Sizleri yetiştiren ailelerinize ve okulumuza her zaman destek veren AOSB yönetimine teşekkür ediyorum. Yolunuz aydınlık, bahtınız açık olsun.”

AOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Kaya ise, “Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgemizin güzide eğitim kurumunun değerli öğrencilerinin hayatları için yeni bir dönemin başladığı bugün de burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum” diyerek başladığı konuşmasında, mesleki eğitimin önemine vurgu yaptı.

Ömer Kaya, “İçinde bulunduğumuz bilgi çağında nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi en önemli konularımızın başında geliyor. Çünkü, kalifiye elemanların bilgi ve becerisi, ekonomik başarının temelini oluşturuyor” dedi.

Başkan Vekili Kaya, sanayicilerin mühendisler kadar meslek yüksek okullarında yetişmiş kalifiye elemanlara da ihtiyaçları olduğunu ancak, ülkemizde halen ailelerin çocuklarını doktorluk, mühendislik ve avukatlık gibi mesleklere yönlendirmesinin mesleki eğitimin istenen seviyede olmamasına neden olduğunu ifade etti. Kaya, “Halen Avrupa ülkelerinde yüzde 70’lerde olan mesleki okullara geçiş oranı ülkemizde tam tersidir” ifadelerine yer verdi.

AOSB yönetimi olarak öğrencilerin en iyi şekilde eğitim alabilmeleri için ellerinden gelen çabayı harcadıklarını belirten Ömer Kaya, öğrencilere seslenerek, “Bugün alacağınız diplomalarınızı mesleki gelişiminiz ve çabalarınızla süslerseniz bütün kapılar size açılacaktır. Hayatınızın bundan sonraki döneminde aldığınız eğitime uygun işlerde çalışarak, ülkemize ve milletimize faydalı bireyler olmanızı temenni ediyor, sizleri yetiştiren ailelerinizi ve öğretmenlerinizi kutluyorum” diye konuştu.

MYO Müdürü Prof. Dr. Nazım Aksaker da yüksekokuldaki eğitim modelinden söz ederek, uygulamaya ağırlık verdiklerini bildirdi. 

Prof. Dr. Aksaker, “Ayrıca iş dünyası ile yakın ilişkiler kurmak adına okulumuzda ya da işletmelerde bir araya geldik. Bu sayede öğrencilerimiz, sektörlerin gerçeklerini daha yakından tanıma fırsatı buldular. OSB’deki istihdam sayımızı iki katına çıkardık. Bugüne kadar mezun ettiğimiz öğrencilerin önemli bir bölümü AOSB’de ya da başka illerdeki organize sanayi bölgelerinde kariyerlerine uygun istihdam imkanı buluyor, bu da bizleri mutlu ediyor” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından ney dinletisi büyük bir beğeniyle dinlendikten sonra, öğrencilere diplomaları törene katılan davetliler tarafından verildi. Okul birincisini yaş kütüğüne plaket çaktığı törende, 5 bölümün birincileri ise ödüllerini AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kaya’nın elinden aldı.

Seyhan Salonu Fuayesinde müzik dinletisinin sunulduğu, bahçede ise Pilav Günü etkinliğinin düzenlendiği diploma töreninde ayrıca, mezun öğrencilerin iş fırsatları bulacağı İnsan Kaynakları Stantları kuruldu.(Fİ)


Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı