AOSB, MMO ile iş birliği protokolü imzaladı
EKONOMİYE BAKIŞ 10.11.2016 14:25:22 385 0

AOSB, MMO ile iş birliği protokolü imzaladı

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanlığı ile TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Adana Şubesi arasında, Bölgede faaliyet gösteren firmaların, MMO´nun endüstriye yönelik teknik hizmetleri ve eğitimlerinden indirimli yararlandırılmalar

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ve MMO Adana Şube Başkanı Hasan Emir Kavi arasında imzalanan protokol ile AOSB´de faaliyet gösteren firmaların; MMO´nun endüstriye yönelik gerçekleştirdiği akredite teknik hizmetler, belgelendirmeler, eğitimler ve reklam hizmetlerinden indirimli bedeller üzerinden faydalanmaları sağlanacak

HEM TEKNİK HEM EĞİTİM HİZMETİ

Protokol kapsamında MMO Adana Şubesi, firmaların talebi doğrultusunda iş sağlığı ve güvenliği, yönetim standartları ve uygulamaları, üretim ve yönetimi, yönetim ve strateji, bireysel ve kurumsal gelişim, üretim ve bakım tekniği ile bilgisayar programı (Solid Work, Master Cam, Autocad, Catia, Xsteel, vb) eğitimleri verecek.

Ayrıca, AOSB´de yer alan firmalara birçok alanda teknik hizmet sunulacak. Oda tarafından gerçekleştirilen ve akredite edilen endüstriye yönelik teknik hizmetler ise şöyle:

İş sağlığı ve güvenliğine yönelik basınçlı kapların, kaldırma-iletme makineleri, yürüyen bant ve merdivenleri, teleferik, telesiyej ve teleskilerin periyodik kontrolü.

Endüstriyel Kaynaklı Hava Kalitesinin Korunması Yönetmeliği uyarınca baca gazı ve toz emisyon ölçümü.

Basınç, boyut, kütle, tork, sıcaklık ve elektrik ile ilgili çeşitli ölçüm cihazlarının kalibrasyonu hizmetleri.

Endüstriyel ölçüm (gürültü, titreşim, enerji verimliliği vb.), muayene, kontrol, bilirkişilik, hakemlik ve eksperlik hizmetleri; tahribatsız muayene hizmetleri.

Gözle muayene, ultrasonik muayene, sıvı penetrant muayene, manyetik parçacık muayene ve radyografik film değerlendirme.

Kaynaklı imalat ve çelik konstrüksiyonlar, kaldırma ve iletme makineleri, metalden yapılmış parçalar (metal bor, levha, döküm, vana, pompa bağlantı parçaları), depolama tankları, boru hatları, kazanlar ve basınçlı kapların imalat kontrolleri.

Asansör Yönetmeliği, Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliği ve Basit Basınçlı Kaplar Yönetmeliği kapsamında CE belgelendirme hizmetleri.

Kaynakçı belgelendirme hizmetleri.

FİRMALARA İNDİRİM UYGULANACAK

İmzalanan iş birliği protokolü kapsamında firmalar, MMO´nun şube bülteni, kongre ve sempozyum bültenleri ile şube tarafından basımı gerçekleştirilen oda yayınlarına da indirimli bedeller üzerinden reklam verebilecek.

Hizmet alımı ve indirimlerin uygulanmasına ilişkin her bir firma ile protokole atfen sözleşmeler yapılacak. Protokol kapsamında talep edilen eğitimler, firmalar ile mutabakat sağlanan tarihlerde ve yerlerde MMO uzman eğiticileri tarafından gerçekleştirilecek. 

Protokole göre; MMO tarafından üretilen akredite hizmet alanlarının tamamından veya bir bölümünden yararlanmak isteyen kişi, kurum ve kuruluşlar, toplam bedeli 2000 TL´ye kadar olan hizmetlerde tekli hizmet için yüzde 10, ikili hizmet için yüzde 13, üçlü hizmet için yüzde 16, dörtlü hizmet için yüzde 19 indirimden yararlanacak. 

2001 TL ile 3500 TL arasındaki hizmetlerde ise tekli hizmet için yüzde 20, ikili hizmet için yüzde 23, üçlü hizmet için yüzde 26, dörtlü hizmet için yüzde 29 indirim uygulanacak. 

Firmalar, 3501 TL ve üzeri hizmet alımlarında da tekli hizmet için yüzde 30, ikili hizmet için yüzde 33, üçlü hizmet için yüzde 36, dörtlü hizmet için yüzde 39 indirim fırsatından yararlanabilecek.

Protokol kapsamında ayrıca; ikili hizmet sözleşmesi yapan firmalara eğitim ve reklamda yüzde 10, üçlü hizmet sözleşmesi yapan firmalara yüzde 15, dörtlü hizmet sözleşmesi yapan firmalara ise yüzde 20 oranında indirim uygulanacak.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

CHP’Lİ BULUT, “BÜTÇE KEYİF ÇAYI ÖNERİYOR” (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Yunanistan,Afgan göçmenleri denize itti (VİDEOLU HABER)

Besicilerin saman telaşı başladı

Ekonomik güven endeksi yüzde 8.5 azaldı

Sanayi üretimi Nisanda % 0,9 arttı

Tamer Son, ?Konut Yatırımı İçin En Cazip Dönem?

İnşaatın ilk 4 aylık karnesi zayıf

Limon değerleneceği güne kadar yatağa giriyor

Fitch, Türkiye´nin kredi notunu açıkladı

ANAVARZA BAL´IN 2018 HEDEFİ YÜZDE 40 BÜYÜME

Linyitin kalorisini arttıran buluş 1 milyar TL tasarruf sağlayacak

BAYRAKTAR, "CEVİZ ÜRETİMİNDE DÖRDÜNCÜYÜZ?

Domateste firma kısıtlaması

Türkiye´deki dolar milyarderlerinin sayıları azaldı, servetleri arttı

Rus uzmanlar Türk domates üreticilerini teftiş edecek

Domatesin Rusya´ya ihracat tarihi belli oldu

11. ÇUKUROVA MOBİLYA DEKORASYON FUARI YENİ İŞ ORTAKLIKLARINA İMZA ATTIRIYOR

ADANA´DA MOBİLYA FUARI YARIN AÇILIYOR

LEXUS ADANALILARA TANITILDI

Resmi Rezerv Varlıkları Temmuz´da azaldı

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 2,1 azaldı

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,59% 0,30
  • EURO

    34,72% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2498,87% -0,01
  • Ç. ALTIN

    4173,19% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false