AOSB BÜNYESİNDE ´SANAYİ KENT´ KURULUYOR
GÜNDEM 4.08.2017 13:40:47 241 0

AOSB BÜNYESİNDE ´SANAYİ KENT´ KURULUYOR

Türkiye´nin büyüklük ve kapasite bakımından ilk 10 organize sanayi bölgesi arasında yer alan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) bünyesinde ?Sanayi Kent? kuruluyor.

AOSB´ye tahsis edilecek arazide planlanan, ilk etapta yatırım maliyeti 241 milyon TL olan proje ile bin 200 konut yapılması hedefleniyor. İşçisi ve işvereniyle toplamda 4 bin nüfusluk bir yaşam alanı oluşturmayı planladıklarını belirten AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, "Dar gelirli çalışanlara yönelik düşünülen projemiz bölgemize önemli katkı sağlayacak" dedi.

OSB genelinde 407 işletmede istihdam edilen 34 bin kişinin yüzde 80´inin bölge dışından geldiğine değinen Sütcü, kurulacak Sanayi Kent´in, şehir içi trafik yoğunluğunun azaltılmasına, çalışanların bağlılık duygusunun artmasına olanak sağlayacağını, ayrıca ulaşımda geçen zaman kayıplarını minimum düzeye indireceğini söyledi.

Kentin üretim ve ihracatının yaklaşık yüzde 50´sini gerçekleştiren bölgenin böyle bir projeye ihtiyacı olduğunu belirten Sütcü, "Coğrafi konumu ve lojistik avantajları sayesinde, yatırımcılar için her zaman önemli bir yatırım alanı olan bölgemiz, Adana´da kayıtlı istihdamın yüzde 12´sini bünyesinde bulunduruyor.  İşverenler ve işçilerle gerçekleştirilen ön görüşmelerde detaylıca ele alındığında AOSB yakınına bir Sanayi Kent´in kurulmasının her iki taraf için en optimum çözüm olduğu anlaşılmıştır" dedi.

FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Proje fikrinin Çukurova Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında desteklenmesiyle Sanayi Kent Projesi fizibilite çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Sütcü, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Proje için yatırım ihtiyaç analizi kapsamında hazırlanan anket çalışması üzerinde çalışanlar ve firma yetkilileri ile mevcut durumda yaşanan sorunlar, ihtiyaçlar ve talepler belirlenmiştir. Projenin en önemli çıktısını oluşturacak yatırım fizibilite raporunu oluşturma sürecisinde, Adana ilinin ve AOSB´nin ihtiyaçlarının irdelenmesi ve SWOT-PEST analizlerinin yapılması amacıyla kamu ve özel sektör temsilcileri, akademisyenler ve uzmanların katılım sağladığı bir çalıştay gerçekleştirildi. Bunun sonucunda Sanayi Kent´in kurulması kararlaştırıldı. AOSB´ye tahsis edilecek arazide yapılması planlanan proje ile işçisi, mühendisi ve işvereniyle 4 bin nüfusluk bir yaşam alanı oluşturmayı planlıyoruz.?

241 MİLYON TL´LİK YATIRIM

Dar gelirli sanayi çalışanlarına yönelik düşünülen projenin, TOKİ´nin Adana´ya yönelik 2017 yılı çalışma programı ile de son derece uyumlu olduğunu belirten Sütcü, "Toplam 3 etaptan oluşturmayı planladığımız projede ilk etapta toplam yatırım maliyeti 241 milyon TL olacak. Sanayi Kent konutları, lüks sınıfında olmamakla birlikte kaliteli, sağlam ve kullanışlı yapılar olacak. Az katlı yapılar tercih edilecek Sanayi Kent´te parklar, spor alanları, sağlık tesisleri, ticaret merkezi, okul, cami yeri gibi sosyal ve kültürel ihtiyaçların karşılanacağı alanlar da bulunacak" diye konuştu.

İşçilere sunulmak üzere 75 ve 85 metrekare 2+1, 100 ve 110 metrekare 3+1 seçeneklerinde 4 farklı konut inşa edileceğini kaydeden Sütcü, ?Öte yandan gerçekleştirilen çalıştay neticesinde, işverenlere satılması ve elde edilen katma değerin işçilere sunulacak konutlara indirim olarak yansıtılması niyetiyle 50 metrekareden oluşan 1+1 ve 110 metrekareden oluşan 2+1 ev tiplerinin de 100´er adet olacak şekilde projeye dahil edilmesi kararlaştırılmıştır. Tüm ev tiplerinin sayısı değerlendirildiğinde proje kapsamında bin adet işçilere, 200 adet de işçilere tahsis edilmek üzere işverenlere sunulacak toplamda bin 200 adet konutun yer alması hedeflenmektedir" dedi.

Söz konusu indirimin işçilerin aylık taksit ödemelerine pozitif katkı sağlayacağını belirten Sütcü, "Cazip faiz oranlarıyla işçilere 10 yıl, 15 yıl ve 20 yıl vade seçenekleriyle ödeme planları sunmayı hedefliyoruz. Alternatif ödeme planları sunulması, ödeme planlarına işverenlerin işçi lehine 50 ay ödeme yapması koşulunun eklenmesi önerilmektedir" ifadelerini kullandı.

?PROJEYE ADANA VALİSİ VE SİYASETÇİLER SAHİP ÇIKTI?

Projenin planlanmasında Adana´nın birlik olduğunu ifade eden Sütcü, "Bu projeyi Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş´a anlattık. Valimiz projeden çok memnun kaldığını belirtti ve projenin gerçekleşmesi için bize yoğun destek veriyor. Tüm Adana milletvekillerimize bu projenin raporu gönderildi. Milletvekillerimiz Sayın Tamer Dağlı ve Sayın Şükrü Erdinç başta olmak üzere tüm milletvekillerimiz bu konuyu yakından takip ediyor. TOKİ ve ilgili kurumlar nezdinde bizim adımıza girişimlerde bulunuyorlar.  Bu sebeple başta Sayın Valimiz olmak üzere, projenin hayata geçmesi için desteğini esirgemeyen milletvekillerimize teşekkür ediyoruz" dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli