ANTALYASPOR, YENİLGİYİ UNUTTU
SPOR 13.12.2016 11:54:51 259 0

ANTALYASPOR, YENİLGİYİ UNUTTU

Spor Toto Süper Lig´in 14. haftasında sahasında Fenerbahçe´yi 1-0 mağlup eden Antalyaspor, son 6 maçta yenilgi yüzü görmedi. Kırmızı-beyazlılar oynadığı 6 maçta 16 puan topladı.

Süper Lig´e istediği başlangıcı yapamayan ve ligin ilk 7 haftasında sadece 3 puan toplayarak ligin son sıralarına demir atan Antalyaspor, Teknik Direktör Rıza Çalımbay´ın göreve gelmesiyle yenilgiyi unutarak ligde 9. sıraya kadar yükseldi. Sezona Portekizli Teknik Direktör Jose Morais ile giren Antalyaspor, Osmanlıspor beraberliğiyle sezona başlarken, sonrasında Aytemiz Alanyaspor, Konyaspor, Karabükspor´a mağlup oldu. Ligin 5. haftasında sahasında Akhisar Belediyespor ile berabere kalarak ikinci puanını alan kırmızı-beyazlılar bir sonraki hafta deplasmanda Galatasaray´a da yenilmekten kurtulamadı.

?JOSE MORAİS GİTTİ, RIZA ÇALIMBAY GELDİ?

Akdeniz ekibi Antalyaspor´da, Galatasaray karşısında alınan yenilgi sonrası Teknik Direktör Jose Morais´in görevine son verilmesinin ardından takımın başına en son Kasımpaşa´da görev yapan Rıza Çalımbay getirildi. A Milli Takım´ın 2018 Dünya Kupası Grup Eleme maçları için lige verilen arada takımın başına getirilen deneyimli Teknik Direktör Çalımbay, ligdeki ilk maçına Çaykur Rizespor karşısında çıktı. Sahalarında oynadıkları ve 90+1. dakikaya kadar 1-0 önde götürdükleri maç 1-1 sona erdi.

?Beşiktaş maçından sonra yenilgi görmedi?

Tecrübeli teknik adamın takıma olumlu yansıması Rizespor maçında görülürken, bir sonraki hafta kırmızı-beyazlılar Beşiktaş´a deplasmanda 3-0 yenildi. Bu maçtan sonra Antalyaspor oynadığı 6 maçta yenilgi yüzü görmedi. Kırmızı- beyazlılar 9. haftada deplasmanda oynadığı Kayserispor maçında ilk 3 puanını aldı. Akdeniz temsilcisi Antalyaspor, Kayserispor´un ardından Gençlerbirliği, Trabzonspor ve Adanaspor´u 1-0´lık skorlarla yenerek ligde üst sıralara tırmanmaya başladı. Rıza Çalımbay´ın talebeleri Samuel Eto´o önderliğinde ligin 13. haftasında deplasmanda lig lideri Medipol Başakşehir ile de 2-2 berabere kaldı. İstanbul´da oynanan maçta kırmızı-beyazlıların dünyaca ünlü golcüsü Eto´o attığı 2 golle takımının yıldızı olmayı başardı. Antalyaspor ve Rıza Çalımbay, ligin 14. haftasında oynanan Fenerbahçe maçını da 1-0 kazanarak ligdeki çıkışını sürdürdü. Bu skorların ardından Antalyaspor, Rıza Çalımbay´ın göreve gelmesinden sonra oynadığı 8 maçta 17 puan topladı. Kırmızı-beyazlılar 8 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

Fenerbahçe´yi eli boş gönderen kırmızı-beyazlılar, 15. haftada pazartesi günü deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak.

Antalya ve Fenerbahçe takımları, Beşiktaş´ta yaşanan terör saldırısına tepki olarak sahaya birlikte çıktı. Antalyasporlu futbolcular sahaya ellerinde, ?Vatan size minnettardır? yazılı bir pankartla çıkarken, ardından terör saldırısında yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Karşılaşmanın top ve kale seçimini ise Çevik Kuvvet polislerinden Volkan Akdeniz yaptı. Akdeniz´i, Fenerbahçe kaptanı Volkan Demirel ve Antalyaspor kaptanı Samuel Eto´o sarılarak baş sağlığı diledi.

Karşılaşmanın hakemlerinin de baş sağlığı dilediği Akdeniz ile kaptanlar birlikte birlik ve beraberlik pozu verdiler. Tribünlerde, polisi övücü, terörü lanetleyici pankartlar dikkat çekti. Antalyaspor - Fenerbahçe maçında taraftarlar, İstanbul´daki terör saldırısına tepki gösterdi. Müsabakayı izleyen hem Antalyalı hem de Fenerbahçeli taraftarlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", ?Ne mutlu Türküm diyene? tezahüratı yaptı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli