Anne sütüyle beslenen bebekler yüzde 30 seviyelerde
SAĞLIK 12.10.2016 09:45:21 396 0

Anne sütüyle beslenen bebekler yüzde 30 seviyelerde

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Nazmiye Şentürk, her 10 bebekten yalnızca üçünün anne sütüyle beslendiğini söyledi.

Özel bir hastanede, anne ve anne adaylarına ´Anne Sütünün Önemi´ başlıklı bir seminer verdi. Seminere Özel Hayat Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ahmet Özkul, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nigar Güler ve Op. Dr. Nazmiye Şentürk, Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Serdar Yalman, Diyetisyen Dilara Süngü Bulut, anneler ve anne adayları katıldı.  Başhekim Uzm. Dr. Ahmet Özkul, "Anne sütünün faydalarını önemsiyoruz. Amacımız anne sütünün önemini vurgulayarak annelerin bebeklerini ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslemelerini sağlayarak, sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmaktır. Bu kapsamda anne ve anne adaylarımıza da doktorlarımız tarafından verilen anne sütü ve anne sütünün önemi konuları ile de eğitim semineri ve etkinliklerimize devam ediyoruz. Eğitim toplantılarımız gelecek yıllarda da devam edecek? dedi.

Op.Dr. Nazmiye Şentürk ise, seminerde emzirmenin önemi, faydaları, anne sütünün bebeğin gelişimindeki rolü ile yeni doğan bebeğin bakımı ve beslenmesi hakkında bilgi verdi. Her 10 bebekten yalnızca üçünün anne sütüyle beslendiğini dile getiren Dr. Şentürk, ?Yapılan araştırmalarda anne sütüyle beslenen bebeklerin zekâları biberonla beslenenlere göre 5 puan daha fazla olduğu ortaya çıktı. Anne sütünü annenin bebeğe verebileceği en önemli armağan olarak görüyoruz. Çünkü anne sütü her zaman sterildir. Bebeğin vücut ve ruh sağlığı için en uygun besin anne sütüdür. Her annenin sütü kendi bebeği için en uygun bileşendir. Koruyucu ve enfeksiyonu önleyen bağışıklık öğeleri içerir? diye konuştu.

Başarılı emzirmenin en önemli anahtarının annenin kendine güvenmesi olduğunu aktaran Şentürk, "Emzirmenin doğumdan hemen sonra başlatılması anne ve bebek için önemlidir. Ayrıca emzirmenin sık gerçekleştirilmesiyle annenin süt yapımı çoğalır. Bebeğe ilk 6 ayda sadece anne sütü verilmeli. Annenin süt verimini artırmak için özgüven kazandırıcı yakınlık ve ilgi gösterilmeli, emzirme ile ilgili sorun varsa çözülmelidir. Anne yeterli ve dengeli beslenmelidir. Bebekler anne sütü ile beslendikleri dönemde büyüme ve gelişme açısından mutlaka izlenmelidir? dedi. 

Dr. Şentürk´ün sunumunun ardından Op. Dr. Nigar Güler, Uzm. Dr. Serdar Yalman ve Diyetisyen Dilara Süngü Bulut, katılımcıların sorularını yanıtladı. Seminerin sonunda dinleyiciler arasında yapılan çekilişle katılımcılara hediyeler takdim edildi. (CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı