ANKARA VE İSTANBUL´DA KUDÜS PROTESTOSU
DÜNYA 6.12.2017 23:18:37 358 0

ANKARA VE İSTANBUL´DA KUDÜS PROTESTOSU

ABD Başkanı Donald Trump´ın Kudüs´ü başkent olarak tanıma kararı nedeniyle Ankara´da AKP Gençlik Kolları´nın başı çektiği gruplarca protesto gösterisi düzenlendi.

ABD´nin Ankara Büyükelçiliği önünde Kudüs´ün hukuki statüsünde fiilen değişiklik yapılmaması çağrısıyla protesto eylemi düzenlendi. AKP Gençlik Kolları´nın sosyal medya aracılığıyla yaptığı duyuru çerçevesinde, Ankara´da bazı gençlik örgütlenmeleri bugün akşam saat 19.00´da elçilik civarına geldi. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü´nün aldığı tedbirler çerçevesinde, ABD´nin Ankara Büyükelçiliği önüne ve elçilik ana giriş kapısına ev sahipliği yapan Nevzat Tandoğan Caddesi´ne geçişlere izin verilmedi. Protestocu gruplara, elçilik karşısında Ankara Sanayi Odası´nın önünde toplanma izni verilerek, polislerce elçilik civarı kontrol altına alındı.

VOA Amerika´nın Sesi internet sitesinde yer alan habere göre Gruplar, polis eşliğinde ?Katil İsrail, İşbirlikçi Amerika?, ?Kudüs´e Dokunma? gibi sloganlar atarak, Trump´ın kararını protesto etti. Gruplar adına basın açıklamasını, AKP Gençlik Kolları Genel Merkez Yönetimi Üyesi Ali Osman Özdemir yaptı. Özdemir, açıklamayı Ankara Gençlik Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına okuduğunu ifade etti.

Basın açıklamasında, Filistin ve Kudüs´ün kutsallığını vurgulanarak, ?Siyonizmin bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüs´ümüzü işgalci İsraillilerin siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunmuşlardır? denildi. Kudüs meselesinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi suçlanarak, Konsey üyesi ülkelerce silah ticaretine dikkat çekildi ve bu nedenle BM eliyle konuya çözüm getirilemeyeceği belirtildi. İslam dünyasına çağrı yapılan açıklamada, Kudüs için birleşilmesi gerektiği dile getirildi.

/resimler/2017-12/6/2344269341040.jpg

 

ABD İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE ?KATİL ABD´ SLOGANLARI

 

İHA´nın haberine göre ABD Başkanı Donald Trump´ın, Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıma kararını protesto eden çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyeleri, akşam saatlerinde ABD İstanbul Başkonsolusluğu önünde toplandı. ABD ve İsrail aleyhine dövizler taşıyan grup üyeleri, ?Katil ABD? şeklinde sloganlar attı. Eylem sırasında, çok sayıda polis, ABD Başkonsolosluğu önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

 

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul İl Temsilciliği adına yapılan basın açıklamasında, ?İsrail´in kanlı ortaklığı ve kanlı işgal planları maalesef devam ediyor. Siyonozmin yeni kuklası Trump, Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıyacaklarına ve Amerikan Büyükelçiliğini Kudüs´e taşıyacaklarına dair açıklamalarda bulunuyor. Kudüs´ümüzle ilgili böyle hadsiz ve hukuksuz bir tasavvuf ABD´yi de, İsrail´i de hiç ummadıkları bir netice ile karşı karşıya bırakacaktır. ABD, Afganistan´dan Irak´a, Suriye´den Libya´ya İslam coğrafyasını kana boyayan seri bir katildir. Elindeki kirli propaganda gücüyle İslam´ı ve Müslümanları terörle birleştirmeye çalışan ABD´nin, gerçekte kendisi tüm dünyadaki terör olaylarının baş müsebbibidir. Bir yerde masum sivillerin hedef alındığı saldırılar var ise tetiği çeken hangi örgüt olursa olsun arkasındaki azmettiriciler ABD ve İsrail´dir. Biz her zaman söyledik ve söylemeye devam edeceğiz. ABD´nin ipi ile kuyuya inilmez ve Siyonist İsrail ancak güçten anlar. İslam coğrafyasında kim kendi halkına rağmen ABD ve İsrail ile iş tutmuşsa sonu hüsran olmuştur. Tüm İslam ülkeleri ABD´de İsrail ile bir şekilde ilişkide bulunan tüm hükümetler izledikleri politikaları gözden geçirmek zorundadırlar. Kudüs bizim onurumuzdur, iffetimizdir, şerefimizdir. Böyle hadsiz ve hukuksuz sürece kimse real politik söylemiyle izahat getiremez. Her Müslüman´ın Kudüs´e olan bağlılığının, sadakatinin, hükümetlerin ABD´nin İsrail ile olan ilişkilerinden daha kuvvetli olduğunu herkes mutlaka görecektir? ifadelerine yer verildi.

Basın açıklaması sık sık atılan sloganlar ile bölünürken, grup açıklamanın ardından dağılırken, bazı grup üyeleri ABD Başkonsolosluğunun bahçesine torpil ve pet şişe attı. Dağılan grup üyelerinin Konsolosluğun duvarına İngilizce olarak ?Özgür Filistin´ ve ?Katil ABD´ yazılarının yazıldığı görüldü.

 

 Güvenlik güçleri, ABD Konsolosluğu´nun girişinin bulunduğu sokağın ortasından itibaren çelik bariyerlerle yolu kapatarak göstericilerin konsolosluk önüne gelmesine engel oldu. Çok sayıda çevik kuvvet polisinin konsolosluk çevresinde güvenlik önlemi aldı. Saat 20.30´da toplanan grup yaklaşık bir saat sonra dağıldı.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false