?AMERİKALILARIN ATTIĞI FÜZEYİ DESTEKLEMİYORUM?
SİYASET 15.04.2018 10:24:02 345 0

?AMERİKALILARIN ATTIĞI FÜZEYİ DESTEKLEMİYORUM?

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TOPLU AÇILIŞ VE TEMEL ATMA TÖRENİNDE YAPTIĞI KONUŞMADA, ?CHP İKTİDARINDA ORTADOĞU´YU BİR BARIŞ DENİZİNE DÖNDÜRECEĞİZ,? DEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında şu başlıklara değindi:

- "Bir zat kalkmış demiş ki ´Ya bu Kılıçdaroğlu´nun Hatay´da ne işi var?´ Ben söyleyeyim, burası kimsenin tapulu malı değildir. Hatay, sadece Türkiye´nin değil, dünyanın göz bebeğidir" 
- "Buradan açık ve net ifade edeyim, kahraman ordumuza her zaman, her ortamda güvendik ve güvenmeye devam ediyoruz"
- "Efendim biri de ´Kılıçdaroğlu, Hatay´a niye gidiyor?´ diyor, ´Ona postal göndereyim, ona parka göndereyim.´ Meraklanma gözlerinden öptüğüm zat, ben postalı da parkayı da sen uyurken 68´lerde giyiyordum"
- "Gelin kardeşim 4 devlet bir araya gelelim, ´Böyle bir sorun var´ deyin. Oturun akılla, mantıkla, ilimle, irfanla sorunu çözün. Neden illa Amerika? Neden illa Rusya?"
- "Bugün birileri açıklama yapmış, ´Amerikalıların attığı füzeyi destekliyorum´ demiş. Ben desteklemiyorum. Ben barıştan, kardeşlikten, huzurdan, birlikte yaşamaktan yanayım"
- "Beyefendi; ´Suriyelilere 30 milyar dolar para harcadım´ diyor. Sordum 30 milyar dolar harcasaydın ya bütün Suriyeliler ev bark sahibi olurdu. Yok öyle bir şey. Bu parayı ne yaptın arkadaş? Kime, ne zaman, nerede harcadın? Hesabı verilmiş değil"
- "Bugün o bomba atar, yarın öbürü bomba atar. Ölen benim akrabamsa, ben içime sindiremem. Ölen bir insansa nerede olursa olsun ben içime sindiremem"

?CHP İKTİDARINDA ORTADOĞU´YU BİR BARIŞ DENİZİNE DÖNDÜRECEĞİZ?

CHP Genel Başkanı konuşmasının Orta Doğu savaşı ile ilgili bölümünde de ?Bugün birileri açıklama yapmış, ?Amerikalıların attığı füzeyi destekliyoruz´ demiş. Ben desteklemiyorum, asla desteklemiyorum. Ben barıştan yanayım, kardeşlikten yanayım, huzurdan yanayım, birlikte yaşamaktan yanayım. Bugün o bomba atar, yarın öbürü bomba atar? dedi ve şunları  şunları kaydetti:

?Ve sizlere söz veriyorum, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Ortadoğu´yu bir barış denizine döndürmek bizim görevimiz olacaktır, bizim namus borcumuz olacaktır. Kinle yapmayacağız, öfkeyle yapmayacağız, insan sevgisiyle yapacağız bütün bunların tamamını. Egemen güçler elimize silah verirse kabul etmeyeceğiz. Birisi diyor ?Akdeniz´den atacağım yeni geliştirdiğim bombaları´, öbürü diyor ki ?Hazar Denizinden atacağım yeni geliştirdiğim bombaları.´ Nerede deniyorlar? İslam dünyasında deniyorlar. Nerede deniyorlar? Suriye´de deniyorlar. Ne diyorlardı? ?Irak´ta nükleer silah var´ diyorlardı. Binlerce Iraklı öldü. Şimdi ?Suriye´de kimyasal silah var´ diyorlar tıpkı Irak´ta söyledikleri gibi. İspat ettin mi? Dedim kardeşim kimyasal silah kullanmak suçtur, eyvallah. Kim kimyasal silah kullanıyorsa cezalandırılsın, eyvallah. Ama önce bunu tespit edeceksin, kim kullandı ve bu kimyasal silahlar nerede üretildi? Bunu tespit etmek kolay; Birleşmiş Milletlerden bir teknik heyet gelir, oturur araştırır ve ondan sonra gereği yapılır. Araştırmadan, sormadan ?efendim ben geliştirdiğim yeni silahları deneyeceğim, ülkeler üzerinde deneyeceğim, Suriye üzerinde deneyeceğim, Irak üzerinde deneyeceğim´ derseniz egemen güçlerin paylaşım savaşı Ortadoğu´da yaşanır. Vekalet savaşları Ortadoğu´da yaşanır. Bedeli kim öder? Oradaki Araplar öder, oradaki Kürtler öder, oradaki Ezidiler öder. Kim onlar? Onlar bizim akrabamız. Bizim akrabamız değil mi? Oradaki Araplarla burada yaşayan Araplar bizim akrabamız değil mi? Orada yaşayan Kürtlerle, burada yaşayan Kürtler bizim akrabamız değil mi, kız alıp vermiyor muyuz, düğün dernek yapmıyor muyuz? Beyefendi diyor ki, ?senin Hatay´da ne işin var?´ Benim Hatay´da işim barış için var, kardeşlik için var, dostluk için var. Kimsenin etnik kimliğini, kimsenin inancını, kimsenin yaşam tarzını siyasete malzeme etmem. Benim için insan şudur, insan Allah´ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üstünde yeri vardır nokta. İnsan budur.

 

Bir politika izlediler, 3,5 milyon Suriyeli Türkiye´ye geldi. Bugün Reyhanlı´ya gittim,  Reyhanlı nüfusundan fazla Suriyeli nüfus var. Ne diyor beyefendi? ?Suriyelilere 30 milyar dolar para harcadım´ diyor. Sordum ?30 milyar dolar harcasaydın bütün Suriyeliler ev bark sahibi olurdu. Yok öyle bir şey. Bu parayı ne yaptın arkadaş? Kime, ne zaman, nerede harcadın?´, hesabı verilmiş değil. 30 milyar dolar para kimin parası? Farz edelim harcadın kimin parası? Fakir fukaranın parası, vatandaşın parası. Bizim Suriyelilerle ilgili politikamız şu. Bir, onlar bizim akrabamız güzel. Ülkeye geldiler güzel, başımızın üstünde yeri var güzel. Ama Ortadoğu savaşını bir, en kısa sürede bitireceğiz. İki, Avrupa´ya gittim AB yetkilileriyle konuştum, dediler ki ?savaş biterse Suriyeliler Suriye´ye döner mi?´ ?Dönmezler´ Elinizi cebinize atacaksınız, Suriye´yi yeniden inşa edeceğiz, evlerini, okullarını, yollarını, hastanelerini yapacaksınız ondan sonra Suriyeli kardeşlerimize diyeceğiz ki buyurun Suriye´ye gidin kardeşim. Bakın evinizi yaptık, yolunuzu yaptık, okulunuzu yaptık, parkınızı yaptık kardeşlik devam edecek, dostluk devam edecek, birlikte yaşama devam edecek´ dedim. Biz bunları yapacağız. Sözüm sözdür. Ama bu sözümü yerine getirmem için bana yetki vereceksiniz ve bana sorumluluk vereceksiniz. Yetki ve sorumluluk verirseniz bunların tamamı olur.

 

SAVAŞ BİTERSE BÖLGEYE BARIŞ, HUZUR GELİR

Efendim devlet yönetiminde liyakat esastır. Devlet kinle yönetilmez, devlet öfkeyle yönetilmez, devlet önyargıyla yönetilmez, devlet liyakat esasına göre yönetilir. İşi ehline teslim ettiğiniz zaman, devlet devlet olur. İşi ehline teslim etmezseniz, devlet devletlikten çıkar. O nedenle denmiştir adalet mülkün, yani devletin temelidir. Eğer adalet devletin temeliyse adalete hepimizin saygı göstermesi lazım. Ayrıca bütün semavi dinlerin ortak özelliği adalettir. Bütün semavi dinlerde adalet önemlidir. Eğer burası bütün semavi dinlerin de olduğu bir kentse ve barış içinde yaşanıyorsa adalete, hakka ve hukuka duyulan saygıdandır. O nedenle hakka, hukuka ve adalet saygı duyan Hataylıları hem yürekten kucaklıyorum, hem de hepsine en içten saygılarımı sunuyorum.

Efendim savaş biterse ne olur Ortadoğu´da? Savaş biterse bölgeye barış gelir, bölgeye huzur gelir. Suriye´yle dostluğun olduğu dönemleri düşünün, Hatay´a gelirdim bütün oteller dolu, bütün lokantalar dolu, herkes rahatlıkla alışveriş yapıyor, herkes huzur içinde, kimsenin sorunu yok, kimsenin bir derdi yok. Bugün oteller boş. Yayladağ Kapısına bakın, Cilvegözü´ne bakın, eskiden TIR şoförlerinin para kazandıkları, TIR´larını satmak değil, yeni TIR alabilir miyiz diye çaba harcadıkları bir dönemden bugün açlığa mahkum edilmiş esnafların dönemine geldik. Bunları aşma kapasitemiz vardır, aşma birikimimiz vardır, aşma kültürümüz vardır. Bütün mesele birlikte, beraber hareket etmektir.

2019´DA ÖNÜMÜZDE İKİ TANE SEÇENEK VAR, İKİ D

2019´a geleyim, 2019´da önümüzde iki tane seçenek var, iki D. Ne demek iki D? Demokrasi, diktatörlük. İki D bu. Ya demokrasiden yana tercihimizi koyacağız, ya da diktadan, tek adam yönetiminden yana tercihimizi kullanacağız. Eğer bir ülkedeki her şeyi ben bilirim, her şeyi ben yaparım, ameliyatı da ben yaparım, kadın doğumu da ben yaparım, askeri de ben idare ederim, efendim bilmem şunu da ben yaparım diyorsanız, o memleketi felakete teslim edersiniz. Çünkü liyakat biter. Ama demokrasiyi tercih ediyorsanız, tek adam rejimi değil, demokrasiyi tercih ediyorsanız yargı bağımsız olur, yani siyasi otoritenin emrinde olmaz. Gazi Meclisimiz güçlü olur, gazi unvanına uygun görev yapmış olur. Yürütme organı millete hesap verir, harcanan her kuruşun hesabını verir. Medya bağımsız olur ve demokraside herkes düşüncesini özgürce ifade eder. Bundan hareketle 2019´da önümüzde bir görev var, hepimizin sorumluluğu var ve demokrasiden yana oy kullandığımız zaman 1923´te kurduğumuz cumhuriyeti 2019´da gerçek anlamda bir demokrasiyle taçlandıracağız. Bundan herkesin emin olmasını istiyoruz.

Ve bir şey daha, 2019´da bu ülkeye demokrasiyi getirmek için en büyük çabayı harcayacak olanlar bu ülkenin kadınlarıdır. Bir daha söylüyorum bu ülkenin kadınlarıdır. Bu ülkenin kadınlarına inanıyorum, çünkü kadınların sezgi gücüne inanıyorum. Bu ülkenin kadınlarına güveniyorum, çünkü tek adam rejiminin sadece kendisi için değil, çocukları için nasıl bir felaket olacağını en iyi bilen, en iyi gören bu ülkenin kadınları olduğuna inanıyorum.

O nedenle kadınlar, sevgili anneler, çocuğunuza sahip çıktığınız gibi, bayrağınıza sahip çıktığınız gibi, ülkenize, vatanınıza sahip çıktığınız gibi 2019´da demokrasimize sahip çıkacağız, güçlü bir demokrasiyi hep birlikte inşa edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırma rüyasını hayata geçireceğiz.Biliyorum belki o gece birileri rahat uyumayabilir. Hiç önemli değil, yeter ki çocuklarımız gelecek Türkiye´de huzur içinde sokaklarda oynayabilsinler, okullarına gidebilsinler, anneler, babalar, yaşlılar ve gençler huzur içinde bu ülkenin caddelerinde gezebilsinler. Size hiçbir şey değil, sadece ve sadece huzuru vadediyorum, barışı vadediyorum. Sadece Türkiye´de değil, Ortadoğu´da ve dünyada barışı vadediyorum.

SAVAŞA KARŞIYIZ

Bugün birileri açıklama yapmış, ?Amerikalıların attığı füzeyi destekliyoruz´ demiş. Ben desteklemiyorum, asla desteklemiyorum. Ben barıştan yanayım, kardeşlikten yanayım, huzurdan yanayım, birlikte yaşamaktan yanayım. Bugün o bomba atar, yarın öbürü bomba atar, ölen benim akrabamsa ben içime sindiremem. Ölen bir insansa nerede olursa olsun ben içime sindiremem. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün bütün hayatı savaş meydanlarında geçti. Açın Filistin´e bakın tarihine, açın Libya´nın tarihine, açın Dumlupınar´ı, Afyon´u, Antep´i, Maraş´a, her yere bakın, Kuvayimilliyecilere bakın. Gazi Mustafa Kemal Atatürk der ki, ?Savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir? der. Neden? Savaşın acımasızlığını en iyi bilen kişi Gazi Mustafa Kemal Atatürk´tür.

O nedenle savaşa karşıyız, savaş olmasın, huzur içinde hep beraber kardeşçe yaşayalım. Dostluklar sizinle birlikte olsun, sevgimi, saygımı, dostluğumu en içten, en samimi duygularla bütün Hataylılara sunuyorum. Yolunuz, yolumuz açık olsun diyorum, sağ olun, var olun diyorum."

KAYNAK: CHP İNTERNET SİTESİ


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false