Amerika
DÜNYA 2.07.2020 13:21:00 595 0

Amerika'da Seattle krizi

‘’Özerk Bölge’’de bugüne kadar yaşanan dört silahlı olayda iki kişi hayatını kaybetmişti. Bu olayların ardından Durkan protestocuların ‘’işgal ettiği’’ bölgenin boşaltılması talimatını vermişti.

Washington eyaletinin Seattle kentinde polis şiddeti ve ırkçılık karşıtı gösteriler sırasında protestocuların ‘’Özerk Bölge’’ adını verdiği alanı boşaltmak üzere, emniyet güçleri harekete geçti.

Seattle Belediye Başkanı Jenny Durkan'ın talimatı üzerine Çarşamba sabahı erken saatlerde bölgeye giden polis, göstericilerin çadırlarını kaldırdı.

‘’Özerk Bölge’’de bugüne kadar yaşanan dört silahlı olayda iki kişi hayatını kaybetmişti. Bu olayların ardından Durkan protestocuların ‘’işgal ettiği’’ bölgenin boşaltılması talimatını vermişti.

Polis, Capitol Hill Özerk Bölgesi (CHOP) olarak bilinen alana Çarşamba sabahı 5.00 civarında gitti. Yaklaşık 1 saat sonra büyük bir gürültü duyulmasının ardından alandan duman yükseldi. Emniyet yetkilileri, en az 31 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Seattle Emniyet Müdürü Carmen Best, ‘’Bizim görevimiz barışçı gösterilere destek vermek ancak son iki haftadır bu sokaklarda yaşananlar kanunsuzluk. Bu kabul edilemez’’ dedi.

Carmen Best emniyetin Twitter hesabından da paylaşılan yazılı açıklamasında ''Barışçı gösterileri destekliyorum. Ancak artık yeter. Bu bölge kanunsuz ve vahşi bir hale geldi. İkisi ölümle sonuçlanan dört silahlı olay, soygun, saldırı ve mülke zarar verilen sayısız suç işlendi'' dedi.

Pankartlar da kaldırıldı
Polis göstericilerin çadırlarının etrafındaki çitleri ve çadırların etrafındaki pankartları kaldırdı. Kaldırılan pankartlardan birinde ‘’Taleplerimiz yerine getirilene kadar gitmiyoruz. 1- Seattle Polis Teşkilatı’nın bütçesi yarı yarıya kesilsin. 2- Siyah topluluklara mali destek verilsin 3- Tüm göstericiler serbest bırakılsın’’ yazıyordu.

Protestocular kamp kurdukları parkın etrafındaki birkaç sokağı kapsayan alanı işgal etmiş, polis de göstericilerle yaşanan çatışmaların ardından karakolu terk etmişti.

Seattle Polisi'nden açıklama
Seattle Polis Teşkilatı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, ‘’Belediye Başkanı Jenny Durkan’ın göstericilerin bölgeyi terk etmesi emrini vermesinin ardından polisin halkı korumak için harekete geçtiği belirtildi.

Açıklamada ‘’Doğu bölgesindeki gösteriler 8 Haziran’da başladığından bu yana iki genç öldürüldü ve gece saatlerinde yaşanan silahlı olaylarda 3 kişi ciddi şekilde yaralandı. Polis soygun, saldırı ve diğer şiddet içerikli suçları da belgeledi’’ denildi.

Açıklamada son silahlı saldırılara karışan şüphelilerin hala bölgede olabileceği ve bölgede birçok kişinin elinde ateşli silahların olduğu belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump dahil olmak üzere bazı yetkililer can kaybının yaşandığı olayların ardından bölgenin boşaltılması çağrısında bulunmuştu. Cumhuriyetçi Başkan Trump Seattle’ın Demokrat Partili Belediye Başkanı’nı ve Washington eyaletinin Demokrat valisini hedef aldığı Twitter mesajında yerel yöneticilere, ‘’Kentinizi derhal geri alın. Siz yapmazsanız ben yapacağım’’ sözleriyle seslenmişti.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false