Altyapı sorunu tarih oluyor
YEREL 12.07.2020 17:00:00 604 0

Altyapı sorunu tarih oluyor

Büyükşehir, Adana’nın muhtelif yerlerinde yaşanan kanalizasyon, arıtma, su baskını gibi sorunları tamamen ortadan kaldıracak projeleri hayata geçiriyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklama şöyle:

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, Adana’da altyapı sorunu yaşayan mahalle bırakmama kararlılığı ile verdiği talimat sonucu çalışmalarını hızlandıran Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), birçok kanalizasyon ve yağmur suyu projesi gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz dönem başlayan ancak tamamlanamayan projeleri sonuca ulaştırmak için titizlikle çalışan ASKİ, bir yandan da yeni yatırımların hazırlıklarını sürdürüyor.  

GÜLBAHÇESİ, DAĞLIOĞLU VE AKKAPI MAHALLELERİ YILLAR SONRA ALTYAPIYA KAVUŞTU

Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi, Dağlıoğlu ve Akkapı mahallelerinde gerçekleştirilen 26 kilometrelik kanalizasyon projesi kapsamında, foseptik çukurları kapatıldı ve kanalizasyon bağlantıları hanelerin içine kadar yapıldı. Bu proje hayata geçirilmeden önce mahallede kanalizasyon hattı bulunmadığı için, mahalle sakinleri kötü koku, sinek ve foseptik sorunlarıyla uğraşmak zorunda kalıyor ve insan sağlığı için olumsuz bir ortamda yaşıyorlardı.

YÜREĞİR VE SARIÇAM’DA 21 MAHALLENİN ATIK SU PROBLEMİ ÇÖZÜLÜYOR

Nüfus artışı, kentleşme hızı ve çok katlı binalara geçiş göz önünde bulundurularak hayata geçirilen Buruk Kollektör Hattı Projesi ile birlikte Adana’nın geleceği programlanıyor. Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinde gerçekleştirilen 37 kilometrelik kanalizasyon şebekesi ve yağmur suyu kollektör hattı çalışmasının 27 kilometresi tamamlandı. Proje kapsamında Buruk Kollektör Hattı, çeşitli çaplarda çelik borular kullanılarak yatay delgi yöntemiyle Yüreğir Arıtma Tesisi’ne bağlanıyor.

MİKRO TÜNEL PROJESİ’NİN 1. ETABI TAMAMLANDI

Adana’da ilk defa uygulanan ve Turgut Özal Bulvarı’nda yapımı sürdürülen Mikro Tünel Projesi ile yağmur suyu tahliyesinin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. Kuzey Adana bölgesinden Güney Adana bölgesine giden yağmur sularının oluşturabileceği su baskını ihtimali ortadan kaldırılıyor. Toplam uzunluğu 4,16 km olan Mikro Tünel Projesi’nin 1. etabı tamamlandı; 2. etabının yapımı sürdürülüyor. Aynı zamanda projenin gerçekleştirildiği Turgut Özal Bulvarı boyunca yenilenen yağmur suyu ızgaralarının da bağlantısı yapıldı.

YÜREĞİR VE SARIÇAM’A YENİ KANALİZASYON VE YAĞMUR SUYU PROJELERİ

Devam eden çalışmaların yanı sıra yeni yatırımlar da gerçekleştirecek olan ASKİ, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinin altyapı sorunlarını ortadan kaldırmak için proje hazırlıklarını sürdürüyor. Sarıçam Baki Ağaoğlu Caddesi’nde 704 metrelik yağmur suyu projesi, Yüreğir Yaşar Doğu Caddesi’nde 1.5 Km’lik kanalizasyon ve yağmur suyu projesi ve 19 Mayıs–Yeşilbağlar mahalleleri Huzur Caddesi’nde 1.4 Km’lik yağmur suyu projesinin yapımı planlandı. İhale aşamasında olan yağmur suyu projeleri hayata geçirildiği zaman, söz konusu mahallelerde yaşanan altyapı ve su baskını sorunları tamamen ortadan kaldırılacak.

KARATAŞ’IN ARITMA SORUNU SON BULUYOR

Karataş’ta gerçekleştirilen 92 kilometrelik içme suyu yenileme hattı projesi sayesinde sağlıklı içme suyuna kavuşan vatandaşlar, yakın zamanda da yeni atık su arıtma tesisine kavuşacak. 16.07.2020 tarihinde ihalesi yapılacak Karataş Atık Su Arıtma Tesisi Projesi ile birlikte ilçesinin arıtma sorunu çözülecek. 

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu