ALTUN,
EKONOMİ 14.05.2020 11:44:00 722 0

ALTUN, "ADANA’DA GAYRİMENKULE İLGİ ÇOK YÜKSEK

ayrimenkul Ekonomisi programında GABORAS Genel Müdürü Kurtuluş Altun, Adana’nın doların hızlı yükselişine rağmen gayrimenkulde değerinin daha fazla arttığını söyledi.

GABORAS Genel Müdürü Kurtuluş Altun, gayrimenkulün özellikle bazı şehirlerde dolardaki yükselişe rağmen değer kazandığını, bu illerden birinin de Adana olduğunu açıkladı.

Pandemi sebebiyle ekonomik olarak etkilenen sektörlerin başında gelen gayrimenkulün yükselen dolarla mücadele etmek için en önemli araç olduğunu yineleyen Altun, Türkiye’de il bazında ve kırsal alanlarda gayrimenkullerin dolara karşı değersizleştirme ve dış baskılara karşı mücadele gösterdiğini verilerle ortaya koydu. Yerli – yabancı fonların tercihlerini doğrudan etkilemek için yayınlanan verilere karşı yeni ve güncel verileri yayınlayarak bu durumu düzeltmemiz gerektiğini vurgulayan Altun, dolar karşısında değer kazanan illerden biri olan Adana ve ilçelerinin iki yıl içerisindeki artışlarını canlı yayında açıkladı.

Pandemi yasaklarının kaldırılmasıyla ticarette daha fazla yükseliş beklenen illerin başında gelen Adana’yla ilgili konuşan Altun, “Adana, doların manipütalif değersizleştirme çabaları karşısında Türkiye ortalamasının üzerinde seyrediyor. Türkiye satış haritasında ise en yoğun yerlerden biri. Dolar karşısında özellikle iş yerleri mücadele ediyor. İş yeri değer değişimi haritasında özellikle Ceyhan ve Çukurova öne çıkıyor.” dedi.

Adana’da son bir yılda gayrimenkule olan ilgiyi rakamlarla anlatan Kurtuluş Altun, “Adana’daki toplam 767.023 parselin 75.698 tanesinde satış işlemi gerçekleşmiş. Bu da bize bu ilde gayrimenkule olan ilginin çok yoğun olduğunu gösteriyor. Adana’da izlenen ve takip edilen alanların %33.4’ü ticarete konu olmuş. Bu veriler ışığında görüyoruz ki Adana’da değer değişimi son 4 ayda %26 iken, bu değişim dolar bazında %16 olmuştur” dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK EKONOMİSİ GAYRİMENKUL

Gayrimenkulü sadece konut olarak değerlendirmenin hata olduğunu vurgulayan GABORAS Genel Müdürü Kurtuluş Altun, “Dünya’nın en büyük ekonomisi gayrimenkul. Bu petrol ekonomisinin düşmeden önceki halinin iki katı. Şu anki durumda belki 5-6 katı olmuş durumda” dedi.

“TÜRKİYE TEDARİK AÇISINDAN ÇİN’İN YERİNİ ALABİLİR”

Dünyanın çeşitli şehirlerinden de örneklerin verildiği programda konuşan MÜSİAD Dubai Başkanı İdris Demirhan, pandemi döneminde bütün büyük şehirler gibi Dubai’nin de etkilendiğini söyledi. Dubai’de 2019’un son çeyreğinde başlayan emlakta düşüşe vurgu yapan Demirhan, “Belirsizlik yatırım anlamında insanları tedirgin ediyor. 2020’nin ilk çeyreğinde de emlakta düşüşler devam etti” dedi.

Türkiye’nin Dubai’den nasıl göründüğüne dair soruyu da cevaplayan Demirhan, “Sağlık turizmi ve yatırımları geliştirilip yabancı yatırımcıları buradaki gayrimenkullere kanalize edebiliriz. Dolar belirsizliği yatırımcıyı korkutabiliyor ancak bunu 7 dolaylarına sabitleyebilirsek, Türkiye’ye büyük yatırımlar çekilebilir. Öte yandan Türkiye’deki ham madde üretimi konusunda fırsat doğuyor. Medikal, gıda gibi alanlarda üretim sağlayarak körfez ülkelerine sağlayabiliriz. Dünyanın tam ortasında bulunan belkemiği olan ülkemiztedarik zinciri yönünde Çin’in yerine geçebilir” diye konuştu.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli