Altında taksitli satış
EKONOMİ 4.04.2019 10:25:04 334 0

Altında taksitli satış "Anneler Günü"nü bekliyor

Altın ve mücevher takıya taksit imkânının getirilmesi kuyumcu esnafını sevindirirken pazardaki ilk rahatlamanın en erken 12 Mayıs Anneler Günü ile olacağı öngörülüyor.

Kuyumcu esnafının uzun bir aradan sonra kavuştuğu altın ve mücevher takıdaki taksit dönemi geçtiğimiz hafta tekrar başladı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından 27 Mart tarihinde yayımlanan karar ile basılı ve külçe halinde olmayan ürünler kredi kartına 4 taksit ile alınabilecek. Alınan bu karar kuyumcu esnafını oldukça memnun ederken, pazardaki rahatlama henüz gerçekleşmedi. Kararın faydalarının pazarda hissedilmesi için en yakın 12 Mayıs Anneler Günü ve yaklaşan düğün sezonu bekleniyor. 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan esnaf, ?Kredi satışlarımız olmadığı zaman yılbaşı ve 14 Şubat Sevgililer Günü´nde kuyumcu esnafı olarak baya mağdur olduk. İnşallah bunun meyvesini 12 Mayıs Anneler Günü´nden itibaren alacağımızı tahmin ediyorum? dedi. 
?Hepimiz ilerisi için çok umutluyuz? 
Kuyumcular, kredi satışlarının olmadığı özel günlerde kuyumcu esnafı olarak mağdur olduklarını ifade etti. Pazarda henüz bir rahatlamanın olmadığını ve kararın meyvelerini ilk olarak 12 Mayıs Anneler Günü´nde görüleceğini ifade eden esnaf, ?Aşağı yukarı 6 ay kadar önce BDDK tarafından kuyumculara taksit yasağı getirildi. Ondan sonra Türkiye Kuyumcular Birliği´ndeki bütün başkanlarımızla birlikte BDDK´ye yaptığımız müracaatlar sonunda Mart ayının sonunda tekrar kuyumculara taksit getirildi. Bu bizim için çok sevindirici bir olay oldu. Bunun bir noktası var. Sadece 14 ve 22 ayar işçilikli ürünlerde taksit imkânı, çeyrek altın gibi sarrafi ürünlerinde tek çekim imkânı var. Bizler de buna çok sevindik. Hepimiz ilerisi için çok umutluyuz. Çünkü bu kredi satışlarımız olmadığı zaman yılbaşı ve 14 Şubat Sevgililer Gününde kuyumcu esnafı olarak baya mağdur olduk. İnşallah bunun meyvesini 12 Mayıs Anneler Günü´nden itibaren alacağımızı tahmin ediyorum. Önümüzde de yaz var. Yaz ayının da getirdiği bir düğün mevsimi olduğu için bu taksitli satışlar bu kuyumcu esnafına çok büyük fayda sağlayacağı kanaatindeyim. Henüz vatandaşımız imkânı tam olarak bilmediği için daha bir hareketlilik yok ama ileriki zamanlarda bu kendisini gösterecek. İlk başta biz Anneler Günü´nde biz taksitli satışların faydasını göreceğiz? ifadelerini kullandı. 
?4 taksit yeterli değil ama hiç yoktan iyi? 
Son olarak kuyumcu esnafları olarak taksit sayılarının artmasını istediklerini belirten esnaf, ?4 taksit iyi bir şey, ama biz bunun 4 yerine 6, hatta 8 taksit olmasını istiyoruz. Altın fiyatlarının artması insanların alım gücünü azalttı. Bu taksit olayı olduğu zaman insanlar peyderpey ödeyeceği için daha düzgün bir şekilde alışveriş edecekleri kanaatindeyim. 4 yeterli değil ama hiç yoktan iyi? şeklinde konuştu. (CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,37% -0,32
  • EURO

    34,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2399,55% -0,94
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu