Altın fiyatlarında yeniden yükseliş bekleniyor
EKONOMİ 29.06.2018 10:43:08 459 0

Altın fiyatlarında yeniden yükseliş bekleniyor

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, 24 Haziran seçimlerinden önce 186 liraya kadar düşen altının, yeniden 200 liranın üzerine çıkacağını beklediklerini ifade etti

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, 24 Haziran seçimlerinden önce 186 liraya kadar düşen altının, dövizin yukarı doğru bir ivme kazanması durumunda, yeniden 200 liranın üzerine çıkacağını beklediklerini ifade etti. 
Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, seçim süreci ve sonrasında altın piyasasındaki hareketliliği değerlendirdi. Seçim, savaş, ekonomik krizler ve dev ekonomiye sahip ülkelerin birbirine karşı olumlu veya olumsuz eylemlerinin altına direkt olarak etki ettiğini belirten Başman, "Doğal olarak doların yukarı doğru ivme kazanması, altını da beraberinde yukarı çekti. Seçimden bir hafta 10 gün önce yukarı doğru hareketle, 205 liraya kadar geldi. Altının bu sırada hareket noktası 160 liraydı. Çok hızlı bir şekilde 180 liraya geldi, 190 lirada soluk aldı ve en son 205 lira gibi bir rakamda tavan yaptıktan sonra geri gelmeye başladı. Seçim sonrasında altın, 186 lira gibi gayet sakin ve yatay bir seyir izlemektedir? diye konuştu. 
Altın fiyatındaki düşüşün sebebini, doların az da olsa düşmesine ve özellikle uluslararası piyasada ONS´un düşüş yaşamasına bağlayan Başman, "ONS, bin 300´lerdeydi, şu an da bin 250 gibi rakamları takip ediyor. Bu da altının 186 lirada hakim bir seyir izlemesine yol açtı. Seçimlerin ön dönemi bitip, Bakanlar Kurulunun kurulmasından sonra en önemlisi de ekonomik göstergelerin, ekonomik tedbirlerin, ne boyutta olacağını görmemiz lazım. Eğer dövizde yeniden yukarı doğru bir ivme bekliyorsak altının da tekrar 200 liranın üzerinde çıkacağı günler uzak değildir. Beklentimiz fiyatların yükseleceği yönünde" ifadelerini kullandı. 
Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek´in, piyasalarda para sıkılaştırması sonucunda daralma görüleceğini söylediğini kaydeden Başman, "Dövizin, belki faizlerin artışına yol açacak. İster istemez altının yükselişini tetikleyecektir? dedi. 
Altın fiyatında yaşanacak yükselişin, vatandaşa yansımasını da değerlendiren Başman, altının insanların olmazsa olmazı olmadığını vurgulayarak, ?Yüzük takmazsanız, eşiniz bir kolye takmazsa dünyanın sonu değil. Bir aile olarak geçindireceğiniz bir ev var. Bu evin elektriği, suyu, mutfak harcamaları, giyimi kuşamı gibi bir takım cari harcamaları var. Geliriniz orta seviyede seyrediyorsa, öncelikle bunları karşılamak zorundasınız. Daha sonra altın alırsınız" şeklinde konuştu.
En çok hitap ettikleri kesimin sabit gelirli, orta tabaka ve çiftçi kesimi olduğunun altını çizen Başman, "Şu anda karpuz, kavun çıktı, buğdayı biçtiler. Çiftçi şimdi düğününü yapacak, borcunu ödeyecek, aldığı altını eşine, çocuğuna ya da gelinine geri vermesi lazım. Yani piyasa birbirine bağlı bir çark. Maalesef piyasanın daralmasından dolayı bunlar çok zor. Dolayısıyla biz de altın ticaretinde çok yüksek boyutlarda bir hacim beklemiyoruz. Ama fiyatların artacağı konuda kanaatimiz var" ifadelerini kullandı. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli