ALMANYA´YA İHRACATIMIZIN  %23´Ü HAZIR GİYİM SEKTÖRÜNDEN
EKONOMİ 1.09.2017 14:00:34 452 0

ALMANYA´YA İHRACATIMIZIN %23´Ü HAZIR GİYİM SEKTÖRÜNDEN

Türk hazırgiyim sektörü en büyük ihraç pazarı Almanya´da Münich Apparel Source Fuarı´na katılıyor ve Almanya´ya 3.2 milyar dolarlık ihracatını arttırma çabalarını sürdürüyor

 

Avrupa´nın en büyük üç tedarikçisinden biri olan Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, Almanya´nın Münih şehrinde 5-7 Eylül 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan Munich Apparel Source Fuarı´na katılarak koleksiyonlarını tanıtıp en büyük ihraç pazarındaki konumunu güçlendirmek istiyor.

Munich Apparel Source Fuarı´nın Türkiye Milli Katılım Organizasyonu´nu Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği üstlenirken, fuarda Türkiye´den 14 firma koleksiyonlarını Alman hazırgiyim ithalatçılarının beğenisine sunacak.

Almanya´ya ihracatımızın yüzde 23´ünü Hazırgiyim sektörü yapıyor

Almanya, Türkiye´nin ihracatında en büyük ihraç pazarı olduğu gibi Türk hazırgiyim sektörünün de en büyük ihraç pazarı. Yıllık 17 milyar dolar ihracat yapan Türk Hazırgiyim ve Konfeksiyon Sektörü, Türkiye´nin Almanya´ya yaptığı yıllık 14 milyar dolar ihracatın yüzde 23´üne denk gelen 3.2 milyar dolarlık tutarı tek başına gerçekleştirdi.

Almanya´nın hazırgiyim ithalatında Çin ve Bangladeş´ten sonra üçüncü sırada yer aldığımızı ifade eden Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İharcatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, Türkiye´nin Almanya pazarında yüzde 10 pazar payına sahip olduğunu, Almanya´da lider konuma gelebilecek potansiyele sahip olduklarını Munich Apparel Source Fuarı´na katılarak Almanya pazarında yeni fırsatlar elde etmeyi umduklarını kaydetti.

Türkiye ile Almanya arasında son dönemdeki siyasi gerilimin uzun soluklu olmayacağına inandıklarını dile getiren Kızılgüneşler, "Almanya ile Türkiye tarih boyunca yoğun siyasi ve ekonomik işbirliği içinde olan iki ülke. Almanya uzun yıllardır Türkiye´nin en büyük dış ticaret partneri. Almanya´da 3 milyonu aşkın Türk yaşıyor. İki ülke ilişkilerinin kısa süre içinde normale döneceğine inanıyoruz ve Almanya pazarında konumumuzu güçlendirmek hatta birinci tedarikçi olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Munich Apparel Source Fuarı, Tekstil pazarının en tanınmış fuarlarından olan ve dünya çapında tekstil alıcıları ve tedarikçilerini ağırlayan Munich Fabric Start Fuarı ile eş zamanlı olarak ilk kez düzenlenecek. Munich Apparel Source Fuarı, Almanya´nın tek uluslararası hazır giyim üretici fuarı olma özelliğini taşıyor. Fuarda 6 Eylül Çarşamba günü Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Tanıtım Komitesi Başkanı Sayın Elvan Ünlütürk tarafından Türkiye´nin tekstil ve hazır giyim sektörleri üzerine bir sunum gerçekleştirilecek.

Munich Apparel Source Fuarı´na Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği´nin Milli Katılım Organizasyonu ile katılan firmalar şunlar:

 AKÇAKAYA GROUP TEKSTİL A.Ş., BELGÜ TEKSTİL ÜRETİM TİC. SAN. LTD.ŞTİ., CU TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş., DEMOTEKS TEKSTİL SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ., EGEDENİZ TEKSTİL SAN.VE TİC.AŞ, FIRATTEKS TEKSTIL SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ., İ.Y.A.TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, MERGÜ TEKSTİL KONF.SAN.VE TİC. LTD.ŞTİ., MOSİ TEKSTİL SAN.TİC. LTD.ŞTİ., NURTEKS KONEKSİYON İŞLETMELERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ., SEYFELI DIŞ TİCARET LTD ŞTİ., TULİNE TEKSTİL SAN.TİC.A.Ş., VERSİON TEKSTİL TURİZM SAN.VE DIŞ TİCARET A.Ş., YALAZ TEKSTİL SAN.VE TİC.A.Ş."

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli