AKŞENER: ?ŞANLI ORDUMUZUN MÜCADELESİNİ PARTİNİZİN METAL YORGUNLUĞUNA ÇARE YAPTINIZ?
1.04.2018 15:17:22 611 0

AKŞENER: ?ŞANLI ORDUMUZUN MÜCADELESİNİ PARTİNİZİN METAL YORGUNLUĞUNA ÇARE YAPTINIZ?

İYİ Parti´nin 1. Olağanüstü Kurultayı´nda tek aday olan , Genel Başkan Meral Akşener iktidara yüklendi ve ?Seni Saadet Parti ile ittifak yapmaya zorlayan ne? Açıkla da millet öğrensin. İYİ Parti´nin yükselişinden korkuyorlar,? dedi

Ankara Spor Salonu´nda ´İYİ´ler kazanır´ temasıyla düzenlenen kurultayı izlemek için gelenler, yoğun güvenlik önlemleri altında salona alındı. İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, 1064 delegenin imzasıyla kurultayı açtıklarını belirtti. Divan Başkanlığına Abdul Ahat Andican seçildi. Akşener´in tek aday olacağı kurultayda, partiyi 2019 seçimlerine taşıyacak kadrolar şekillenecek. Kongreye AkP  kurucularından, eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de katıldı.

Akşener yaptığı konuşmasına,  ?Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´e ve silah arkadaşlarına, bir an bile gözünü kırpmadan toprağa şehit düşen şehitlerimize selam olsun.21. yüzyılda Türkiye´yi huzur ve güven içinde taşıyacak kadromuz buradadır. Minnetlerimi, şükranlarımı, muhabbetlerimi sunuyorum. Değerli dava arkadaşlarım, bu büyük buluşmayı hazırlayan herkese teşekkür ediyorum,? diyerek başladı..

?Türkiye´nin her yerindeki kadınlara sesleniyorum. Sizler güven ve huzur içinde yaşamalısınız.  İYİ Parti sizindir. Türkiye´nin her yerindeki gençlere sesleniyorum. Üreterek, çalışarak mutlu olacağınız Türkiye´yi hak ediyorsunuz. İYİ Parti sizindir. Erkeklere sesleniyorum. İşinizde, evinizde huzurla yaşamak istiyorsunuz. İYİ Parti sizindir. Taksicisinden, ayakkabıcısına, pazarcısına kadar tüm esnaflara, mimarlardan doktorlara kadar tüm meslek mensuplarına sesleniyorum. Emeğinizin karşılığını almak istiyorsunuz. İYİ Parti sizindir,? diyen Akşener, şunları söyledi:

?Bizler korkudan susanlar değiliz. Bizler, bağıranlardan korkup boyun eğenlerden hiç değiliz. 28 Şubat´a da FETÖ´ye de boyun eğmedik, bugün de boyun eğmeyeceyeğiz. Bu ülkeyi yönetenler sizlere söylüyorum; artık bu milletin aklıyla alay edemeyeceksiniz. Bizler buna izin vermeyiz, vermeyeceğiz. Bir tek gün ama bir tek gün nefes aldırmadığınız bu millete canınızın istediği gibi davranamazsınız. Hiç kimse milletten büyük değildir. Cumhuriyet ve demokrasi tek kişinin eline bırakılmayacak kadar değerlidir. Ülkenin tüm kaynakları ırk, din, mezhep, politik, cinsiyet ayrım yapılmadan herkese eşit dağıtılmalıdır. Güçlü, güçsüz herkesin güvenliği devlete aittir.

Bugün kendi ikbal ve makamlarını korumak için yapamayacakları hiçbir şey yoktur. Ölçüleri makam ve mevkilerini korumak olunca her şey kutsal, her şey milli. Makam ve mevkilerine dokunan herkes düşman onlar için.

Yargıçları, akademisyenleri baskıyla sindireceklerini sanıyorlar. Yanılıyorlar.  Bu aziz millet bitti dediğinde biter her şey. Bu aziz millet haydi dediğinde başlar mücadele. Önünde kaya olsa, dağ olsa duramaz. Hepimizin rahat bir nefes almaya ihtiyacı var. Gencimiz, yaşlımız, memurumuz, işçimiz, emeklimiz krizden krize uyanmaktan bıktık. Millet sizin her aldanışınızdan bıktı usandı. Durmadan ama durmadan yalan söylemenizden usandı.

 İYİ Parti ülkeyi yönetmeye hazırdır. Ciddi bir ekip kurduk. Daha yola ilk çıktığımızda baktı ki siyaset simsarlarını korku salmıştı. Engelleri aşa geldik. Aynı sofrada oturanlar kendileriydi ama bize FETÖ´cü dediler. Hadi oradan dedik. Kendi yolumuzu kendimiz açtık. Elektrikleri kestiler megafonla konuştuk. Caddeleri kestiler, sokaklarda yürüdük. Ankara´da bu salonları dışarıda alanları doldurduk. Ancak unutmayın ki kalabalıklarımızın gösterdiği gücü ve kararlılığı gören güç haydutları üzerimize daha çok gelecek. Sayın Erdoğan´ın engin ittifak tecrübesi gündeme geldi. BOP´u kurdu, Dolmabahçe´de çözüm ittikfakı diye Cumhur ittifakı kurdular.

Seni Saadet Parti ile ittifak yapmaya zorlayan ne? Açıkla da millet öğrensin. İYİ Parti´nin yükselişinden korkuyorlar.Dün FETÖ´ye dediğin gibi bugün ittifak yaptıklarına da ne istiyorsanız verelim dediniz mi? Niçin Türkiye Cumhuriyeti´ni kuranların, bu memlekete emek verenlerin yakasını bırak mıyorsunuz? Hangi cürretle İstiklal Marşı´nı değiştirmeye kalkıyorsunuz?

.Dolar tarihin en yüksek noktasında. İşsizlik almış başını gitmiş ama Erdoğan, "Ekonomi uçuyor" diyor.  Bakan Şimşek uyarıyor. Bunlar tamamen dağıldı. Nereden tutsanız elinizde kalıyor.

Şanlı ordumuzun mücadelesini tutup partinizin metal yorgunluğuna çare yaptınız! Şehitlerimizin ruhunu rencide ettiniz, Yazıklar olsun! Size söylüyorum Sayın Erdoğan, Yine aldatılıyorsunuz. İşte Amerika "Biz artık Suriye´nin ağır yükünü taşıyamayız, başkaları taşısın" deyip çıktı. Sizi Suudilerin, İsrail´in mayın temizleyicisi olarak kullanıyorlar. Ortadoğu´yu, Arabistan ve İsrail politikalarının çiftliği yapacaklar. Kaos imparatorları o kadar usta ki, onlar yazıyor, siz oynuyorsunuz! Suriye´de mültecileri de içine alan bir seçim yapılmalıdır. Suriye seçimlerinde ortaya çıkan irade kim olursa olsun Bizim muhatabımız o olmalıdır. Güçlü komşular, daha güçlü bir Türkiye demektir. Türkiye bölgenin gücü olacaksa, önce o bölge güçlü olmalıdır. 21. Yüzyılda, Enerji politikalarının içeriği de, coğrafyası da değişiyor, değişecek. Petrol dönemi bittiyor,siz ise halâ Ortadoğu´nun parmak sallayıcısı olmak derdindesiniz.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false