AKP
SİYASET 3.06.2020 20:35:00 466 0

AKP'li Ömer Çelik, "İnsanlık ve ırkçılık aynı yerde olmaz"

AKP Parti Sözcüsü Ömer Çelik,"İnsanlık varsa ırkçılığa yer yoktur. İnsanın benliği ile 'nefes alması' fiziksel olarak nefes almasından öte bir şeydir. 'Nefes alamıyorum' demek, ırkçılığın 'insan olmayı' nefessiz bırakması demek."

AKP Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD'de siyahi vatandaş George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Çelik, şunları kaydetti:

"Irkçılık, insanlık binasına yerleştirilmiş dinamit tuğlasıdır. İnsanlık ve ırkçılık aynı yerde olmaz. İnsanlık varsa ırkçılığa yer yoktur. İnsanın benliği ile 'nefes alması' fiziksel olarak nefes almasından öte bir şeydir. 'Nefes alamıyorum' demek, ırkçılığın 'insan olmayı' nefessiz bırakması demek."

AKP’den ‘sosyete damat’ açıklaması
   
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Berat Albayrak’a yönelik ‘sosyete damat’ sözlerine tepki gösterdi.AKP Sözcüsü Ömer Çelik partisinin MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a “sosyete damat” denilmesiyle ilgili konuştu.

Çelik “Burada herhangi bir bakanımızın uygulamalarını eleştirin, politikalarını eleştirin, demokratik bir haktır. Özellikle Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak Bey'in uyguladığı politikaları tartışırsınız. Ama sürekli olarak aile ilişkileri üzerinden çirkin siyaset yapıyorsunuz, ondan sonra bize cevap verilmiyor diyorsunuz. Bunun neyine cevap vereceğiz?” dedi.

Çelik “Aile meselesini siyaset konusu yapmak bütün partilerin tabanındaki vatandaşlarımız tarafından ahlak dışı olarak nitelendirilmektedir. Israrla CHP sözcüleri tarafından bu ihlal edilmektedir. Bir de sosyete damat diye bir şey uydurulmuştur. Benim bildiğim sayın Bakanımızın babası Yaşar Albayrak, statüko sosyete ile mücadele eden birisidir. Sayın Yaşar Albayrak'ın yaşadığı hayat, yazdığı kitaplar ortadadır. Statüko sosyetesine karşı mücadele etmiştir” diye konuştu.

Çelik açıklamasında şunları kaydetti:

“Türkiye'de bir oligarşik siyaset, ekonomik model oluşmuşsa bunun altında imzası olanlar bugün aile kavramları üzerinden sosyete gibi kavramlar kullanıyorlar. Aile kavramını kim hangi şekilde, hangi sebeple siyaset konusu yapıyorsa yaptığı ahlaksızlıktır. Hangi partide olursa olsun, sağduyulu arkadaşlarımızın, demokrat arkadaşlarımızın olduğunu biliyorum. Temel ahlak değerlerinde uzlaşacağımız alanlar vardır. Zekası, aklı yeten çıkar ekonomi, siyaset, dış politika konusunda argümanını söyler. Siyasi akılla argüman üretemeyince, 4 tane köşe yazarının söylediklerini tekrar etmişlerdir.”

Siyasi partiler ve seçim kanunu AKP gündeminde
Çelik ayrıca "Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu'nda yapılacak değişiklikleri MYK'mız değerlendirmeye almıştır" dedi.

Meslek örgütleriyle ilgili yasa değişikliğine dair ise "çeşitli modeller" üzerinde çalıştıklarını söyleyen Çelik "Düzenleme tabii ki demokratik olacaktır" iddiasında bulundu.

ABD'deki gösteriler: 'Yağmacılığa karşıyız'
Çelik ABD'deki gösterilere ilişkin yaptığı açıklamada ise "Burada bizim görüşümüzü eksik yansıtan birtakım değerlendirmeler görüyoruz" dedi. "İsrail'deki bir gazetede bizim şiddet olaylarının arkasında olduğumuz yani Türkiye, İran, Çin ve Rusya ile birlikte tamamen yalan ve provokatif haber çıkmıştır" diyen Çelik "Demokratik değerlere Amerikan toplumu sahip çıkarken tabii ki destekliyoruz ama bunun şiddete, yağmacılığa dönüşmesine karşıyız" diye konuştu.

Çelik İstanbul'un fethinin yıldönümünde Ayasofya'da Kuran okunmasına dair eleştirilerle ilgili "Nedense Yunanistan Dışişleri Bakanı hristiyanların dini duygularına hakaret olduğunu söylüyor" dedi.

Ayasofya açıklaması
"Biz hiçbir hristiyan vatandaşımızın dini duygularına hakaret etmeyiz. İslama düşmanlık sizin coğrafyalarınızda bulunuyor" diyen Çelik kutlamanın dünya mirasına da saygı göstererek yapıldığını savundu. "Bunun kimseye hakaret eden bir tarafı yoktur" diyen Çelik "Tüm Avrupa ülkelerinde minarelerinde ezan sesini yasaklayan tek devlet Yunanistan'dır. Başkentinde cami olmayan tek ülke Yunanistan'dır. İslam düşmanlığı ile yüzleşecek yerde Yunanistan'ın bu konulara girmesi akıl tutulmasından başka bir şey değildir" diye konuştu.

Darbe tartışmaları
Çelik "Türkiye'nin bir darbe gündemi yoktur. Ama CHP'de birilerinin darbecilik gündemi var. Darbeyi zabıtayla mı yapacağız diyorlar. Ben size darbe yapabilirsiniz demiyorum, darbecilik zihniyetinden kendinizi bir türlü kurtaramıyorsunuz diyorum" diye konuştu. Çelik "Ben CHP tabanının böyle bir gündemi olmadığını biliyorum" dedi.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli