AKP
SİYASET 3.05.2020 23:13:00 433 0

AKP'li Kurtulmuş, "Türkiye'de demokrasi vardır"

AK Parti Genel Başkaanvekili Numan Kurtulmuş, siyaseti demokrasinin kuralları içinde yapmak gerektiğinin altını çizerek, "Kusura bakmayın bir kere 'Saray rejimi' diye bir rejim Türkiye'de yoktur. Türkiye'de demokrasi vardır." dedi.

Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk'te canlı yayınlanan "Hafta Sonu" programında Hakan Çelik'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Darbe tartışmaları:

Numan Kurtulmuş, CHP ile "Darbe" konusunda yaşanan tartışmaların hatırlatılması üzerine, pandemi sürecini politize etmemek gerektiğini söyledi. Virüsün parti ayrımı yapmadığını belirten Kurtulmuş, CHP'nin bu süreçten politika üretmeye kalktığını gördüklerini aktardı.

Siyaseti demokrasinin kuralları içinde yapmak gerektiğinin altını çizen Kurtulmuş, "Kusura bakmayın bir kere 'Saray rejimi' diye bir rejim Türkiye'de yoktur. Türkiye'de demokrasi vardır." dedi.

Türkiye demokrasisinin, Demokrat Parti ve CHP'nin seçime birlikte girdikleri 1946'dan bu yana gelişerek bugünlere geldiğini anlatan Numan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Demokrasinin en büyük düşmanı darbeler ve darbecilerdir. Sayın İl Başkanları, Grup Başkanvekilleri, başka CHP'li arkadaşlar akla ziyan şeyler söylüyorlar. Böyle şey olur mu? 'Bu hükümet gidecek, öyle veya böyle gidecek.' Bu, Gezi Parkı olaylarındaki terör gruplarının sözleridir. Bu, FETÖ'nün sözleridir, böyle şeyler yapmasınlar. Bu ülkede Cumhurbaşkanlığı seçimleri geliyor, 2023'te hazırlanın, gayret edin, sandığa gidin, millet kimi seçerse başımız gözümüz üstüne. Kim ise seçilmiş, herhangi bir idarenin, seçilmiş herhangi bir iktidarın ya da kişinin aleyhine hiçbir şekilde meşruiyet tartışması başlatmayız. İşte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı. 25 yıl AK Parti burada iktidardaydı. Bütün mücadeleler yapıldı, kazanıldı. Ankara da aynı şekilde."

Demokraside yönetimi değiştirmenin tek yolunun seçim olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "'Her şey sandıktan ibaret değildir' diyorsanız, darbecilere göz kırpıyorsunuz demektir. Cumhuriyet Halk Partili bazı arkadaşların, hepsini kastetmiyorum, zihninin arka yapısında hala 28 Şubat özlemi vardır. Hatta biraz daha yaşları olgun olanlara giderseniz, onların arkasında da hala 27 Mayıs özlemleri vardır. Dolayısıyla bu darbe meselesini bir kenara bıraksınlar, çalışsınlar, çabalasınlar, milletin iktidarına talip olsunlar." dedi.

"Türkiye'de yönetim de iktidardakiler de sadece sandıkla değişir"

Cumhurbaşkanlığı sisteminin değiştirilmek istendiği yönündeki söylemleri de hatırlatan Numan Kurtulmuş, bu sisteme durduk yere geçilmediğini ifade etti.

Meclis'ten geçen Anayasa değişikliğinin yeterli oyu alamadığı için millete gidildiğini anımsatan Kurtulmuş, parlamenter sistem veya güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmek istenirse de önce Meclis, yeterli çoğunluk bulunamazsa yine millete gidilebileceğini söyledi.

"İlla ki değişecek, ne olursa olsun, nasıl olursa olsun değişecek" sözlerinin bir darbeci sloganı olduğunu vurgulayan Numan Kurtulmuş, şöyle konuştu: 

"Nasıl olursa olsun değişmez. Türkiye'de yönetim de yönetim mekanizması iktidardakiler de sadece sandıkla değişir. Eğer aklınızda 'Nasıl olursa değişir.' varsa kusura bakmayın birilerine göz kırpıyorsunuz demektir. Demokrasi bunu kaldırmaz. En büyük zararı da CHP'ye verir. Böyle davranmaya devam ederlerse nasıl on yıllar boyunca bu millet CHP'yi iktidara getirmediyse bundan sonra da iktidara getirmez. Çünkü bilir ki Cumhuriyet Halk Partisinin bir kısmının en azından zihninin bir tarafında dabecilerle dirsek teması vardır ya da darbeye göz kırpmak vardır. Bunlar yanlış şeylerdir. Hele de korona günlerinde bunu bıraksınlar."

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli