AKP
SİYASET 19.08.2022 10:43:00 409 0

AKP'li Kurtulmuş, "Enerjide dışa bağımlıktan kurtulacağız"

AKP Genel Başkanvekili,"Türkiye'nin cari açığının en temeli olan enerjide dışa bağımlıktan kurtulacağız ve güçlü ekonomi doğrultusunda çok daha sağlam yere basacağız" dedi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Tokat 1. Esnaf Şenliği'nin ardından kentteki bir otelde sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda konuştu.

Kurtulmuş, Türkiye'nin dünyada ülkeler arasındaki yarışta en önde olacağını söyledi.
Kurtulmuş, Türkiye'de herkesin hayal ettiği yerli otomobilin 2023 yılı içinde piyasaya çıkacağını ve kullanılmaya başlanacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Aynı şekilde gençlik, çocukluk yıllarımızdan itibaren 'Türkiye'ye çıkartmazlar, Türkiye'nin petrol, doğal gaz kaynaklarına sahip olmasına müsaade etmezler' denilen şey artık geride kaldı. Güçlü bir ekonomiye sahip olmanın olmazsa olmaz koşulu olan doğal gaz ve petrol kaynaklarına sahip olmanın Türkiye için hayati önem taşıdığını biliyorduk. Çok şükür, Türkiye bunu gerçekleştirme noktasına doğru hızla ilerliyor. Ümit ediyoruz Karadeniz'de bulunan çok güçlü doğal gaz rezervlerine ilave olarak Abdülhamid Han gemisiyle birlikte Akdeniz'de güçlü bir rezerve sahip olacağız. Bu, şu demektir. Türkiye'nin cari açığının en temeli olan enerjide dışa bağımlıktan kurtulacağız ve güçlü ekonomi doğrultusunda çok daha sağlam yere basacağız demektir."

Türkiye'nin kendi ayakları üstünde duran güçlü bir ülke olduğuna işaret eden Kurtulmuş, "Yeniden büyük Türkiye' derken kastettiğimiz budur. Yeniden dünyanın en güçlü ülkelerinden birisi olacak potansiyele de imkana da şahsa da sahiptir." diye konuştu.

"Yeniden büyük Türkiye" ideallerinin dört temel bileşeni bulunduğunu anlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bunlardan bir tanesi güçlü bir ekonomi. Özellikle içinde yaşadığımız dönem, yaşadığımız için belki tam manasıyla farkında değiliz ama dünyanın en önemli ekonomik ve siyasi sirkülasyonundan geçtiğimiz bir dönemdeyiz. Bunun ne kadar süreceğini ne siyasetçiler biliyor ne de bu konuyla uğraşan bilim adamları. Öyle görünüyor ki önümüzde daha sıkı, daha soğuk bir yakın dönem geleceği... Bunu karamsar bir tablo çizmek için söylemiyorum ama dünyadaki siyaset dengeleri tam bir dengesizlik haline gelmiştir."

Her gün dünyanın farklı bölgesinden gerginlik ve çatışma haberleri alındığını belirten Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ukrayna-Rusya savaşı bir tarafta. Onlar tam düzelebilecek zannederken şimdi Çin ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki Tayvan gerilimi. Pandemi dolayısıyla ortaya çıkan krizler, su, enerji, gıda krizleri de devam etmekte olan bir süreç. Dolayısıyla yeniden güçlü, büyük Türkiye olabilmek için bunlar olmasa dahi bizim güçlü bir ekonomiye sahip olma mecburiyetimiz var. Güçlü ekonomiden kastımız nedir? Üreten, dünya piyasalarında rekabet edebilen ve ürettiği zenginliği halkına yakınlaştırabilen, bütün fabrikaları çalışan, ihracat yapan, büyüme hızı fevkalade gelişebilen güçlü bir Türkiye'dir. Yani elin oğluna muhtaç olmadan, akla gelebilecek de olsa uluslararası alanda rekabet edebilecek, her türlü şeyi üretebilen bir Türkiye'dir."

(vş)


"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,37% -0,32
  • EURO

    34,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2399,55% -0,94
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu