AKP
SİYASET 3.06.2022 11:48:00 527 0

AKP'Lİ ÇELİK'TEN KILIÇDAROĞLU'NA "SAÇMA SAPAN YAKLAŞIMLAR" ELEŞTİRİSİ

AKP'li Ömer Çelik,"Yabancı odakların ortaya attığı Türkiye'ye dönük, kısıtlayıcı ve belirli bir alana sıkıştırmayı amaçlayan propagandaları, siyasi parti iddiası olarak gündeme getiriyorlar” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin sorularını yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.
Cumhurbaşkanı ve Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na ilişkin bilgi veren Çelik, Kovid-19 salgını döneminde yapılamayan kampın, salgında gelinen aşama neticesinde gerçekleştirileceğini belirtti.
"Kes, kopyala ve yapıştır"

CHP Genel Başkanlığının "köklü bir partinin genel başkanlığı" olduğunu söyleyen Çelik, "Fakat gördüğüm kadarıyla orayı bir tercüme odasına dönüştürmüş Sayın Kılıçdaroğlu. Tercüme odasından kastım da şudur: Bazı iddialarda bulunuyor, bu iddiaları birkaç ay evvel yabancı basında izliyoruz." diye konuştu.

Yabancı muhataplarından duymadıkları, dolaylı haberler olarak gündeme gelen konuların bir siyasi parti faaliyeti olarak gündeme getirildiğini belirten Çelik, "Ne yapıyorlar? Kes, kopyala ve yapıştır. Yabancı birtakım odakların ortaya attığı Türkiye'ye dönük, kısıtlayıcı ve belirli bir alana sıkıştırmayı amaçlayan, Türkiye'nin meşru aktiviteleri üzerinde şaibe oluşturmaya çalışan birtakım propagandaları burada bir siyasi parti iddiası olarak gündeme getiriyorlar. Bu tabii ki CHP Genel Başkanlığı makamı için üzücü bir şey. Orayı bir genel başkanlık makamı olmaktan çıkarıp, bir tercüme odasına dönüştürmüş durumdalar." ifadesini kullandı.

"Saçma sapan yaklaşımlar"

Kılıçdaroğlu'nun dış politika söylemlerine ilişkin eleştirilerde bulunan Çelik, şöyle konuştu:

"NATO konusundan tutun da Suriye konusuna kadar müthiş bir dış politika konusunda bilgisizlik ve savrulma var. Yani çok temel birtakım alfabe düzeyindeki yapılmaması gereken hataların bile yapıldığı bir tablo ortaya çıkıyor. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nı sürekli olarak birilerinden talimat almakla nitelemeye çalışıyor. Halbuki kendisi de biliyor ki bütün dünya da zaten ortaya koyuyor ki Cumhurbaşkanımız herhangi bir şekilde yönlendirmeye hiçbir bağlamda ve hiçbir zeminde açık birisi değildir. Yani müzakere eder, karşılıklı olarak ortak bir nokta bulmaya çalışır ama Türkiye'nin milli güvenliği ve milli çıkarları söz konusu olduğunda Türkiye'nin müstakil bir ülke olarak karar vermesine önderlik eder. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımıza dönük olarak 'Birilerinden talimat alıyor, birilerinin yönlendirmesiyle karşı karşıya' gibisinden yaklaşımlar saçma sapan yaklaşımlar."

Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönelttiği sorulara cevap verdiğini hatırlatarak, "Kılıçdaroğlu'nun 'Ben sorulara cevap verdim' dediği şey aslında 'Şimdiye kadar ortaya çıkan bu şüpheleri teyit ediyorum, terör konusundaki yanlış bir değerlendirmede bulunduğumu teyit ediyorum, Türkiye'nin milli güvenliği konusunda milli çıkarları konusunda yanlış bir yerde durduğumu, yanlış bir değerlendirmede bulunduğumu bir kere daha itiraf ediyorum yaklaşımıdır'. Yani 'Ben sorulara cevap verdim' dediği şey Sayın Kılıçdaroğlu'nun, aslında 'Ben itiraf ediyorum' yaklaşımından başka bir şey değildir." ifadesini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in açıklamalarının sorulması üzerine Çelik, şunları kaydetti:

"ABD Kongresinde gitti bir açıklama yaptı ve üst üste Türkiye'yi hedef alan, Türkiye gibi bir NATO ülkesinin milli güvenliğiyle ilgili ihtiyaç duyduğu silahların ve uçakların Türkiye'ye verilmemesini öneren bir yaklaşım ortaya koydu. Burada tehlikeli olan şu tabii: Avrupa Birliği'nin düştüğü hataya NATO'yu da düşürmeye çalışıyorlar. Avrupa Birliği ne zamandır Yunan-Rum ikilisinin peşinden gitmeye başladı. Avrupa Birliği bir siyasi ilkeler birliği olmaktan çıktı, tipik bir mahalle dayanışmasına dönüştü. Şimdi Ege'deki kuvvet dengesini bozulmamasını güya Miçotakis öne sürerek NATO'nun en önemli ülkesini Türkiye'yi zayıflatma girişiminde bulunabileceğini düşünüyor. Üstelik Rusya ve Ukrayna savaşı varken. Şimdi bu gerçeklikten kopmuş birisinin yaklaşımı."

(vş)


"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,37% -0,32
  • EURO

    34,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2399,55% -0,94
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu