31.05.2015 16:22:35 478 0

"AKP İKTİDARINA ARTIK YETER DİYEN BİR HALK VAR"

MHP Adana Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Yılların birikimi, toplumda bir dip dalgası başlattı. Bir millet yeniden uyanıyor. Artık Anadolu harekete geçti, koptu geliyor. Bu iş bitti. Abbas yolcu” dedi.

Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, seçim çalışmaları kapsamında MHP Adana Milletvekili Adayı Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı ile birlikte Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliğini ziyaret etti. Kamu-Sen İl Temsilcisi Ayhan Arabacı ile sendikaların yönetici ve üyelerinin geniş katılımlı toplantısında konuşan Karakaya, ardından MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Adana Milletvekili ve Adayı Seyfettin Yılmaz, Milletvekili Adayı Yörük Ali Paşa’yla beraber Adana Kamu Müteahhitleri Derneği’nin düzenlediği toplantıya iştirak etti. Karakaya, iki ayrı yerde yaptığı değerlendirmelerde Türkiye’nin geldiği noktanın ‘endişe verici’ olduğunu vurguladı.

"POLİTİKALARI BÖLME VE ÇIKARMA İŞLEMİNE AYARLANMIŞ"

Karakaya, özetle şunları söyledi:

“Mevcut siyasi iktidar ve temsil ettiği zihniyet, bütün politikasını bölme ve çıkarma hesabına göre yapıyor. Bunların hesap makinesi sadece ‘böl-çıkar’ işlemine ayarlanmış. Şöyle bir baktığımızda 13 yılda Türkiye; tarihinde yaşamadığı bir ayrışmanın, kutuplaşmanın içine sürüklendi. Millet kavramı, etnik kimlikler düzeyine çekildi. Devleti oluşturan TSK, MİT, Emniyet, Diyanet, Yargı ve benzeri hemen bütün kurumlar, siyasi iktidarın çıkarlarına hizmet eden yapılara dönüştürüldü. Tüpraş, Petkim, Türk Telekom ve nice dev kurumlar birkaç yıllık karına elden çıkarıldı. Süleyman Şah türbesinin bulunduğu vatan toprağını kaybettik. Ege’deki adalarımızı Yunanistan işgal etmiş durumda. Vatan topraklarının bir bölümünde devletin gücü bilerek zayıflatılıp, orada terör örgütü etkin kılındı.”

“ARTIK YETER DİYEN BİR HALK VAR”

Karakaya, şöyle devam etti:

“Yolsuzluk, rüşvet sıradan hale geldi. Milyonlarca vatandaşımızın açlığa mahkum edildiği süreçte ülkeyi yönetenlerin binlerce dönüm arazi toplaması, saray düşkünlüğü, servet hırsı, katrilyonluk israfları ‘Çerez parası bile değil’ şeklinde savunmaları, milli ve manevi değerleri tahrip etmeleri, bu toplumun gözünü açmaya ancak yetti. Son günlerde siyasi iktidarın ve Cumhurbaşkanının ‘Biz ne yaparsak bu millet yutuyor’ çizgisinde hareket etmelerine ve milletle inatlaşmalarına, ‘Kusura bakma ama artık yeter’ diyen bir halk var. Yılların birikimi, toplumda bir dip dalgası başlattı. Bir millet yeniden uyanıyor. Artık Anadolu harekete geçti, koptu geliyor. Bu iş bitti, Abbas yolcu inşallah.”

Mevlüt Karakaya sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Anadolu, Abbas’ı yolcu ederken devletin başına ise Devlet geliyor. Hayatında tek bir kırık çizgisi olmayan, hiç kimsenin hakkında zerre kadar olumsuz bir cümle kuramadığı gerçek devlet adamı inşallah yönetimi devralacak. Adana, Türkiye MHP’nin kuracağı milli iktidarı hak ediyor. ‘Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek’ adını verdiğimiz seçim beyannamesinde ne demişsek, Devlet sözüdür. 13 yıldır ülke ‘bölme-çıkarma’ hesabına göre yönetiliyor. Devleti, toplumu bölen, ayrıştıran politikalara karşı biz, ‘toplama-çarpma’ hesabı yapıyoruz. Yani, toplumu birleştiren ve mevcut bütünü büyütmenin çabasındayız. Siyasette, ekonomide, yasama, yürütme ve yargıda; özetle milli, manevi ne varsa bütün değerleri yeniden toparlama, devlet organlarını kuruluş amaçlarına geri döndürme kararındayız. Bu manada; bu ülkeyi büyütmek isteyen, huzurlu ve güvenli bir ülke arzu eden ve 7 Haziranda sandığa giden herkesi, bu karara destek vermeye çağırıyoruz”

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false