AKP
SİYASET 22.05.2020 12:43:00 1176 0

AKP'den CHP'ye "Saldırıyı savunmayın" çağrısı

AKP Adana İl Başkan Mehmet Ay, parti binasında Adana Milletvekilleri Ahmet Zenbilci, Tamer Dağlı ve Abdullah Doğru ile birlikte basın toplantısı düzenledi

CHP Adana İl Başkanı ve grup başkanvekilinin kendisine CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a hakaret ettiğini söylediğini vurgulayan AKP Adana İl Başkanı Ay, "CHP'nin Adana İl Başkanı ve grup başkanvekili benim 'haddimi aşan açıklamalarda' bulunduğumu ifade etmişler. AK Parti'nin kurulduğu 2001 yılından bu yana milletin teveccühüne mazhar olamayan bu çizginin temsilcileri şunu iyi bilsin. Siyasette haddi, sınırı ve çizgiyi millet belirler. Tıpkı 2001 yılından beri AK Parti'yi iktidar yaparak belirlediği gibi. Konuyu şahsım üzerine çevirerek çevirdikleri 'yalan rüzgarı senaryolarını' unutturmaya çalışanlara Adanalıların hukukunu gözetecek ve izin vermeyeceğiz. Sayın CHP il başkanı ve grup başkanvekili, benim Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilgili hakarete varan açıklamalarda bulunduğumu ifade etmişler. Görünüyor ki yalanlarına yalan eklemeye devam ediyorlar" diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın 169 milyon TL'lik borçlanma kredisinin 103 milyon TL'sini alabildiğini belirten Ay, "CHP Adana politika bürosu kafa kafaya vermiş, kelimelerle inşa edemedikleri yalanlara rakamlarla destek vermeye çalışıyorlar. 169 milyon TL'lik borçlanma kredisinin 103 milyon TL'sini alabiliyorlarmış. Bankalar işi gücü bırakıp CHP ile uğraşıyormuş. Kargaların bile bayat bir espri olarak algılayıp gülmediği bu gerçek dışı söylemlerin ciddiyetsizliğine bakar mısınız? Aynı bankalar 103 milyon TL verirken canım cicim, tamamını vermeyince laf söylüyorlar. Yapmayın Allah aşkına, Adanalıların sabrını sınadığınız, bu şehrin istikbaline ipotek koyduğunuz yeter. Her türlü zor dönemde Türkiye ekonomisinin yükünü sırtlayan kamu bankalarına çamur atma kolaycılığına kaçmayın. Ortağı olduğunuz banka orada duruyor. Gidin kredinizin tamamını kullanın. Sizin derdiniz üzümü yemek değil bağcıyı dövmek" dedi.

Adana'da geçmiş dönem belediye başkanı tarafından yapımına başlanan ve Zeydan Karalar tarafından yapımı durdurulan Devlet Bahçeli Köprüsü'nün hala tamamlanmadığını aktaran AKP İl Başkanı Mehmet Ay şöyle devam etti:

"Adana Büyükşehir Belediye Başkanı, bizzat çıkıp Devlet Bahçeli Köprüsü ile alakalı planlamaları yaptım dedi. Tüm Adanalı buna şahittir. Ama aynı Başkanın parti temsilcileri, hayır öyle konuşulmadı diyor. Birbirlerini bile yalanlayan bu kaotik yapıyı Adana hak etmiyor. Zeydan Karalar'a soruyoruz, 'Devlet Bahçeli Köprüsü'nü yapacak mısınız? Yapmayacak mısınız?' Laf kalabalığına gerek yok. Yapmayacaksanız, AK Parti gerekeni yapar. Adanalı vatandaşlarımız müsterih olsun.

"Adana'da yapımı devam eden 33 bin kişilik stadyumun kırmızı-beyaz olarak belirlenen koltuk renginin taraftarlar tarafından beğenilmediğini vurgulayan Ay, "Belirlenen renkler taraftarlar tarafından beğenilmedi. Kendi takımlarının renklerini istediler. Biz taraftarlar tarafından gelen talepleri Gençlik ve Spor Bakanımız ile görüştük. Onla olan görüşmelerimiz de pozitif oldu. Taraftarlarımızı mutlu edecek formülü inşallah hayata geçireceğiz" ddi.

AKP Adana Milletvekili Tamer Dağlı, AK Parti hükümetinin Türkiye'de yaptığı yatırımları anlatarak, Sosyal Vefa Destek Grubu'na yapılan saldırı ile ilgili olarak şunları dedi:

"Sizler bu ülkenin kaymakamına FETÖ'cüsünüz, teröristsiniz dediniz. Yargı bunu sorgulayacak tabi ki de. Siz yayınladığınız videoyu keserek yayınlayarak zaten amacınızın kötü olduğunu gösteriyorsunuz."

AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci ise Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl'ün vatandaşlara soğan ve patates dağıtmasını CHP'lilerin protesto etmesini kınadığını belirterek, "Gidip kaymakama saldırıyorlar. Sonra ona terörist, FETÖ'cü diyorlar. Sonra da CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım'ı burada kahraman yapmaya çalışıyorlar" dedi.

Zenbilci, İzmir'de cami hoparlöründen sosyalist bir marş çalınmasını da kınadığını sözlerine ekledi.

Abdullah Doğru da CHP'nin artık devlete, orduya, güvenlik güçlerine muhalefet ettiğini ve HDP ile ortaklık yaptığını vurguladı.

(VŞ)


"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli