AKP´den CHP´ye bayram ziyareti
SİYASET 13.09.2016 14:33:58 277 0

AKP´den CHP´ye bayram ziyareti

Kurban Bayramı sebebiyle yapılan partiler arası bayramlaşmada CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır başkanlığındaki heyet, TBMM İdari Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu başkanlığındaki heyeti ağırladı

Kurban Bayramı sebebiyle yapılan partiler arası bayramlaşmada AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu başkanlığındaki heyet, CHP´yi ziyaret etti. AK Parti heyetini ağırlayan CHP Genel Sekreteri Sındır, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu´nun selamlarını AK Parti heyetine iletti. Sındır, şunları kaydetti:

"Bir daha 15 Temmuz yaşanmaması adına Yenikapı ruhu diye ifade edilen siyasetin normalleştiği, ülkemizde kimsenin ötekileştirilmediği, dini, dili mezhebiyle ötekileştirilmediği birlik, beraberlik, kardeşlik, kamu istihdamında liyakatın 15 Temmuz FETÖ/PDY yapılanmasıyla maruz kaldığımız darbe girişimi sonrasında benzeri yapıların devletin içinde yapılanmaması için hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Darbenin sonrasında oluşan fırsatlara fırsatçılık gözüyle değil, darbe izlerini ortadan kaldırmak adına kimsenin mağdur edilmediği, suçun kişisel olduğu, masumiyet karinesine özen gösterilerek ama adaleti ve hukuka saygının bağımsız ve adil yargılanmada herkese sunulabildiği, sizin de bunun hepsine altına imza atabileceğinizi biliyorum."

Sındır, sınır güvenliği adına kahraman ordunun Suriye´ye girmesini kendilerinin de onayladığını belirterek, en kısa zamanda Suriye´de barışın sağlanması temennisinde bulundu.

"ZAMAN ZAMAN ŞİMDİ ÖZGÜR BEY´İN AÇIKLAMALARINI GÖRÜNCE CEKETİ GERİ ALMASAM DAHA İYİ MİYDİ DİYE SORDUĞUM DA OLUYOR"
TBMM İdari Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu ise, Başbakan Binali Yıldırım ve AK Parti ailesinin selamlarını getirdiklerini ifade ederek, "93. yıl dönümünü kutluyoruz. Darbesiz, darbe kalıntısı kalmadan demokratik cumhuriyet bütünlüğü içerisinde millet iradesiyle nice yüzlerce yıl diliyoruz CHP´ye. 15 Temmuz ve 7 Ağustos ruhunu da hep diri tutsun inşallah" diye konuştu.

Gündoğdu, ?Meclis´in hedef alındığı gece Meclis idare amiri olarak Meclis Başkanımızla birlikte Meclis´i ilk açan kişiyim. Darbe oluyor öleceksek Meclis´te ölelim diye kapıyı açtırmıştım. Davetimize CHP ve MHP icabet edip geldiler. Çok teşekkür ediyorum. Kurban Bayramı günü birlikteliği yaşıyoruz. HDP´nin de yetkililerinin arayıp provokasyon olmaması için gelmiyoruz ama darbeye karşıyız dediği o gece Meclis´te bütün partilerin 15 Temmuz´dan önce birbirimizi eleştirirken, Fransa, Brüksel´de, Hollanda´da teröre karşı iktidar muhalefet birlikte hareket eder Türkiye´de neden olmuyor eleştirisi yaparken kendimizi ne kadar haklı görüyorsak, o akşamki muhteşemliği ortaya koymak lazım. Katip üyelerin yerine grup başkanvekillerini oturttuk. İstiyorduk ki kamuoyunun morali artsın. MHP´den Erkan Bey geldi, bizden Mehmet Muş Bey geldi. Özgür Bey koşarak geldi. Üzerinde ceket yoktu. İçimden oradaki görsel bütünlük tam olsun diye koştum, ´Özgür Bey bir saniye´ dedim. Ceketi çıkardım, sağolsun o da ceketi giydi. Her biri konuşma yaptı. Orada bulunan 3 parti milletvekillerin her birisi, kendi grup başkanvekilimiz konuşuyormuş gibi alkışladık. 2,5 saatlik bombalar altında bir genel kuruldu. Sonra sığınağa indiğimizde aradan 2-3 saat geçmişti sanırım, Özgür Bey ceketi iade ederken ´Çok teşekkür ederim, sonunda milli görüş ceketini bana da giydirdiniz´ diye espri yapmıştı. O gece sığınağın en güzel esprilerinden birisi buydu. Zaman zaman şimdi Özgür Bey´in açıklamalarını görünce ceketi geri almasam daha iyi miydi diye sorduğum da oluyor. Ama gerçekten o gün herkesin partilerini unutarak demokraside millet iradesi, darbede ise gayrimeşru yaklaşımlar söz konusu olacağı için birliktelik ortaya koyduk" ifadelerini kullandı.

FETÖ, PDY, DAİŞ konusunda aynı görüşte olduklarını söyleyen Gündoğdu, "PKK, PYD´ye, DAEŞ´e yakın olmayalım da neresinde olursak olalım. Darbeye karşıyım, öyleyse darbeye teşebbüs edenlerin hak ettiği cezasını almaya razıyım dememiz, teröristlerin de hak ettiği cezayı almasına taraftarım demeniz lazım" dedi.

"DÜN SAYIN CANİKLİ´NEN ´MEMURİYETTEN İHRAÇ EDİLEN BAZI KİŞİLERE HAKSIZLIK EDİLMİŞ OLABİLİR, ONLARIN GÖREVLERİNE İADESİ YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK VE BİR KHK İLE GÖREVLERİNE İADE EDİLECEKTİR´ İFADESİ UMUT IŞIĞI DOĞURDU"
CHP Genel Sekreteri Sındır ise, 15 Temmuz darbe girişimindeki ihanet çetesine karşı durmanın, onların hukuki kural çerçevesinde gereken cezayı görmesinin herkesin temel görevi, sorumluluğu olduğunu kaydederek, "15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ ile mücadele ederken, diğer terör örgütleriyle mücadele ederken kurunun yanında yaşın yanmamasını, at izi it izine karışmaması gibi bunlara çok dikkat edilmesi gerektiğini, dün Sayın Canikli´nen ´Memuriyetten ihraç edilen bazı kişilere haksızlık edilmiş olabilir, onların görevlerine iadesi yeniden değerlendirilecek ve bir KHK ile görevlerine iade edelecektir´ ifadesi umut ışığı doğurdu" değerlendirmesinde bulundu.

"51 TANE KURUM, KHK İLE FETÖ´CÜ ZANNEDİLEREK KAPATILAN, YENİDEN GERİ AÇILMA KARARI VERİLDİ"
Gündoğdu, "51 tane kurum, KHK ile FETÖ´cü zannedilerek kapatılan, yeniden geri açılma kararı verildi. Şuana kadar 13 tane atılan memurun hak etmediği sonuç olduğu için iadesi yapılacak" açıklamasında bulundu.

"PKK´NIN KÜRTLÜĞÜ DAİŞ´İN MÜSLÜMANLIĞI KADARDIR, DAİŞ´İN MÜSLÜMANLIĞI FETÖ´NÜN İNSANLIĞI KADARDIR"
Gündoğdu, "PKK ve FETÖ, DAİŞ yeni çıktı ama 30-35 yıllık mazisi olan terör örgütü. PKK´ya vurduk, ses DAİŞ´ten çıktı. PKK´nın Kürtlüğü DAİŞ´in Müslümanlığı kadardır. DAİŞ´in Müslümanlığı FETÖ´nün insanlığı kadardır. Yani her üçü de ne insanlıktan nasibini almıştır ne Kürtlükten ne Türklükten ne Müslümanlıktan. Böyle bir yapı karşısında ciddi mücadele yapıyoruz" şeklinde konuştu.
7 Ağustos, 15 Temmuz ruhunu çok önemsediklerini söyleyen Gündoğdu, şunları kaydetti:
"Son 14 yılı PKK´nın, DAİŞ´in, FETÖ´nün yüzde 100 sorumluluğu bize ait. Hatasıyla sevabıyla. Bunun özeleştirisini yaptık. 35 yılın özeleştirisini yapalım diyoruz. 150´ye yakın general FETÖ´den ilişiği kesildi. Türkiye Cumhuriyeti devleti uzun süredir hedef alındığı için karşımızda birbiriyle ortak farklı alanlarda CHP´ye, AK Parti´ye kast eden millet iradesine kast eden terör örgütleri var. Hükümet olarak anayasa gereği KHK´lerin Meclis´e gelme zorunluluğu yok. Ama biz 7 Ağustos, 15 Temmuz birlikte duruşunu önemsiyoruz. Bunları Meclis´e getireceğiz. Bu süreçte bir tek kişi yanlışa uğramışsa onu da Meclis´te düzeltiriz. Yeter ki 15 Temmuz ve 7 Ağustos´u AK Parti ve CHP olarak unutmayalım."

"KHK´LARIN HİÇBİR ŞEKİLDE BİR BAŞKA KANUNU DÜZENLEYİCİ OLMAMASI ANAYASAYI DEĞİŞTİRİCİ HÜKÜM İÇERMEMESİ VE OHAL İLE İLGİLİ SINIRLI OLMASI ÖZÜNDE, RUHUNDA OLMASI GEREKİR"
OHAL kapsamındaki KHK uygulamalarında anayasal düzeni değiştirme niteliği olan uygulamalardan geri dönülmesi gerektiğine dikkat çeken Sındır, "KHK´ların hiçbir şekilde bir başka kanunu düzenleyici olmaması, anayasayı değiştirici hüküm içermemesi ve OHAL ile ilgili sınırlı olması özünde, ruhunda olması gerekir. Görünen o ki bazı hükümleri anayasayı yeniden düzenleyici hükümler içeriyor. Keşke OHAL süreci değil de, yasama organında nasıl ki 15 Temmuz darbe gecesindeki birliktelik, darbeye karşı direnç milletimizle beraber kendini gösterdiyse, yasama organı darbenin izlerini ortadan kaldırabilecek ve en hızlı şekilde olsaydı" ifadelerini kullandı.

Gündoğdu, Sındır´ın sözleri üzerine, "Sayın genel sekreter bazı maddeler diyerek eski günlere dönme özlemini haber vermeyin. İki de bir anayasa mahkemesine koşma gibi bir şey olmasın. Seferberlik ilanı değil, bu OHAL ilanı. Bunun da tamamı da Meclis´e gelecek olduğuna göre sorun yok " karşılığını verdi. (VŞ)

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli