AKP,  ŞENTOP’U YENİDEN TBMM MECLİS BAŞKANLIĞINA ADAY GÖSTERECEK
SİYASET 19.06.2020 21:51:00 522 0

AKP,  ŞENTOP’U YENİDEN TBMM MECLİS BAŞKANLIĞINA ADAY GÖSTERECEK

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, Partinin  Grup Başkanvekilleriyle düzenlediği basın toplantısında, Meclis Başkanlığı seçimlerinin yaklaştığını, Genel Kurulun yeni başkanı seçeceğini söyledi.

Yasa gereği bir yasama döneminde iki kez Meclis Başkanı seçimi yapıldığını ifade eden Bostancı, birinci devre için seçilen başkanın görev süresinin sona ermesine 10 gün kala başkanlık adaylığı için müracaatların alındığını anlattı.

Son genel seçimlerden sonra Meclis Başkanı seçilen Binali Yıldırım'ın yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilmesinin üzerine bu görevinden istifa ettiğini hatırlatan Bostancı, onun yerine Mustafa Şentop'un seçildiğini aktardı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, mevcut başkanın görev süresinin 12 Temmuz'da tamamlanacağını, bu nedenle başkan adaylarının 2 Temmuz'a kadar başvuruda bulunması gerektiği belirtti.

AK Parti olarak başkanlık seçimi için vekillerle görüşme yaptıklarını anlatan Bostancı, şöyle devam etti:

"Bu istişareler çerçevesinde Meclis Başkanlığına bir aday seçimi konusunda arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu Mustafa Şentop'u aday olarak görmek istediklerini bildirdi. İstişarelerin neticesinde Mustafa Şentop ikinci dönem itibariyle de Meclis Başkanı adayı olarak bizzat tarafımdan Meclis Başkanlığı Başkanlık Divanına iletilecektir. 2 Temmuz'da müracaatlar başlıyor. 2-6 Temmuz arasında müracaatlar alınıyor. 7-11 Temmuz'da ise seçimlerin yapılması bekleniyor. Bugüne kadar Meclisin genel eğilimi seçimlerin hemen ilk gün tamamlanması istikametinde gerçekleşti. Bizim kanaatimiz de bu sürecin 7 Temmuz'da tamamlanacağı yönünde. Birinci ve ikinci turda 400 vekilin oyu gerekiyor, diğer tur da ise salt çoğunluk isteniyor. Takdir Genel Kurulun ve Meclisindir. Aday olarak biz 2 Temmuz itibariyle Mustafa Şentop'u göstereceğiz."

 

Gazetecilerin soru üzerine, Meclis Başkanlığı adaylığı için ilk başta temayül yoklaması yapmayı düşündüklerini ancak çoğunluğun bir isim yönünde kanaat bildirmesi üzerine bundan vazgeçtiklerini belirten Bostancı, başkanlık adaylığı için ismi geçenler ve bazı milletvekilerinin de aday olmayacaklarını kendilerine bildirmeleri üzerine Şentop'un isminin öne çıktığını kaydetti.

Naci Bostancı, divan üyeliği, Meclis Başkanvekilliği ve diğer görevlendirmeler için de parti olarak 30 Haziran'da seçim yapacaklarını dile getirdi.

Meclis takviminin işleyişine ilişkin soruya da cevap veren Bostancı, Temmuz'da yoğun bir takvimin kendilerini beklediğini, bu çalışmaların tamamlanması halinde 20 Temmuz'dan sonraki bir tarihte Meclis çalışmalarına ara verebilme imkanının ortaya çıkabileceğini ifade etti.

Seçim ve siyasi partiler yasasına ilişkin çalışmada gelinen aşama hakkında bilgi veren Bostancı, bu çalışmaya ilişkin bir heyet oluşturulduğunu, bu süreçte aceleye getirilecek bir durumun söz konusu olmadığını anlattı.

Naci Bostancı, Cumhur İttifakıyla yürütülecek çalışmaların yanı sıra diğer siyasi partilerin de bu konuda görüşlerinin kendileri için önemli olduğunu vurguladı.

Baroların yapısına ilişkin yasa teklifi konusunda, istişarelerin yapıldığını, barolarla görüşüldüğünü, kurumlarla müzakereler gerçekleştirildiğini, milletvekillerinin görüşünün alındığını anlatan Bostancı, "Aşağı yukarı yasanın tekemmül ettiğini söyleyebiliriz. Son birkaç değerlendirme var, onlar da tamamlandığında Meclis Başkanlığına vereceğiz." dedi.(kaynak: tbmm internet sitesi)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli